Најбољи софтвер за контролу осветљености за Виндовс 10

Best Brightness Control SoftwareЕво листе неких од најбољих бесплатних софтвера за контролу осветљености екрана радне површине за Виндовс 10/8/7. Истраживачи су доказали да продужено излагање екранима може бити штетно по здравље.

Као ИТ стручњак, често ме питају који је најбољи софтвер за контролу осветљености за Виндовс 10. У овом чланку ћу вам дати своја три најбоља избора.Први на мојој листи је ф.лук. Овај софтвер је одличан јер аутоматски прилагођава температуру боје вашег екрана на основу доба дана. Ово може помоћи у смањењу напрезања очију и учинити ваш екран угоднијим за гледање.Друго на мојој листи је ноћна смена. Ово је уграђена функција Виндовс 10 која ради исту ствар као ф.лук. Међутим, није толико прилагодљив. Ипак, и даље је одлична опција за смањење напрезања очију.

Коначно, мој трећи избор је Ирис. Овај софтвер је сличан ф.лук-у и Нигхт Схифт-у, али има и неке додатне функције. На пример, можете креирати прилагођене профиле за различита доба дана или за различите активности. Такође можете ручно подесити температуру боје екрана ако желите.Све три ове опције су одличан избор за смањење напрезања очију. Међутим, ф.лук је мој најбољи избор јер је најприлагодљивији и једноставан за коришћење. Коју год опцију да одаберете, сигурно ћете приметити разлику у нивоу удобности вашег екрана.

Напрезање очију је уобичајен проблем за оне који су стално везани за екране десктоп рачунара, паметне телефоне и друге дигиталне уређаје. Лоше подешена осветљеност екрана радне површине може изазвати замор очију и ментални замор.решавање проблема у програму 2007

Истраживачи су доказали да продужено излагање екранима може бити штетно по здравље. Ово се погоршава ако гледате у светле екране ноћу или при слабом осветљењу. Електронски екрани користе плаво светло, што вам помаже да гледате дигиталне екране на јакој сунчевој светлости, али доказана је чињеница да ако проводите много времена гледајући екране при слабом осветљењу, изложени сте плавом светлу, што може да збуни ваше мождане ћелије и изазивају психичке сметње. умор и лишава вас циклуса спавања.

Имајући то у виду, добро конфигурисана радна површина са одговарајућом осветљеношћу екрана може вам помоћи да створите повољно окружење за коришћење десктоп монитора током дужег временског периода. Иако можете да подесите осветљеност свог рачунара помоћу клизача у поставкама Виндовс Повер Плана, многи рачунари не подржавају спољну контролу осветљења.

Неки рачунари немају пречице на тастатури, као што је наменски тастер Фн, који вам омогућава да лако прилагодите осветљеност екрана. Срећом, постоји много софтвера за управљање осветљеношћу који омогућава корисницима да лако контролишу и прилагођавају осветљеност екрана као и контраст у складу са условима осветљења како би створили окружење за коришћење рачунара током дужег периода. У овом чланку смо сакупили неке од најбољих софтвера за контролу осветљености за Виндовс 10.

Софтвер за контролу осветљености за Виндовс ПЦ

1] РедСхифтГУИ

Софтвер за контролу осветљења за Виндовс

РедСхифтГУИ је бесплатан програм који вам омогућава да лако контролишете осветљеност и температуру боје. Поред ручних подешавања, аутоматски подешава осветљеност и температуру боје на основу услова осветљења. Програм је много ефикаснији када је у питању контрола осветљености екрана, а ради и на Виндовс-у и на Линук-у. Преузмите овај софтвер Ево.

2] Стони упаљач

Десктоп Лигхтер је веома једноставна апликација која вам омогућава да брзо прилагодите осветљеност екрана. Једном инсталирана, апликација се додаје у системску палету. Можете подесити подешавања осветљености померањем клизача или коришћењем пречица на тастатури као што је Цтрл +> и Цтрл +< . Можете брзо да повећате осветљеност екрана помоћу пречице на тастатури Цтрл +> и смањите осветљеност екрана помоћу Цтрл +< . Програм је лаган и не исцрпљује меморију вашег система. Преузмите овај програм Ево .

најбољи преносници за видео монтажу 2015

3] ЦареУЕиес

ЦареУЕиес је једноставан и лаган софтвер који вам омогућава да лако прилагодите осветљеност екрана вашег рачунара. Има неке сјајне функције које чувају ваше очи док сте за рачунаром током дужег временског периода. Софтвер аутоматски филтрира плаво светло како би створио угодно окружење за коришћење рачунара током дужег периода при слабом осветљењу. Омогућава вам да подесите температуру боје и осветљеност у складу са условима осветљења.

Функција софтверског затамњивања екрана аутоматски прилагођава осветљеност екрана вашег рачунара тако да одговара вашем окружењу. Такође вас обавештава о редовним паузама ако се предуго заглавите на екрану. Софтвер је дизајниран тако да заштити ваше очи када користите рачунар и створи топлије екране, што ће на крају повећати вашу продуктивност.

4] иБригхтнесс фиока

иБригхтнесс је услужни програм за управљање осветљеношћу који вам омогућава да брзо прилагодите осветљеност. Када се преузме, апликација се додаје у мени задатака где можете поставити клизач да контролишете осветљеност. Програм је лаган и не троши много ресурса. Поред тога, програм вам омогућава да потпуно искључите екран, као и да једним кликом промените подразумевани почетни екран. Преузмите овај софтвер Ево .

5] Гама панел

искључите прозоре обавештења календара 10

Гамма Панел је једноставна апликација која вам омогућава да прилагодите осветљеност, контраст и гаму вашег екрана само једним кликом. Ово је идеално ако тражите већу осветљеност екрана и подешавања приказа уживо. Такође вам омогућава да прилагодите РГБ комбинацију. Једна карактеристика која овај софтвер издваја од осталих је та што вам омогућава да креирате сопствене профиле боја са одговарајућим гама, осветљеношћу и контрастом подешавања, и омогућава вам да доделите комбинацију интервентних тастера или пречица на тастатури да бисте их активирали. Да бисте применили профил боја, можете једноставно да притиснете додељену комбинацију интервентних тастера. Апликација се може бесплатно преузети. Набавите овај софтвер Ево .

САВЕТ : очи опуштају , ДимСцреен , ф.лук , ЦлеарМониторДДЦ и Паусе4Релак - слични алати које бисте можда желели да погледате.

6] ПангоБригхт

ПангоБригхт је бесплатан услужни програм за контролу осветљености за Виндовс који не захтева инсталацију. Биће додат на траку задатака на дну Виндовс екрана након што се преузимање заврши. Омогућава вам да брзо подесите осветљеност у складу са условима осветљења. Овај софтвер се препоручује ако углавном радите у мраку. Ако користите више десктопа, услужни програм вам омогућава да подесите осветљеност за сваки монитор. Преузмите софтвер Ево.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да ће вам овај пост бити од помоћи.

Популар Постс