Виндовс Сетуп није могао да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара.

Windows Setup Could Not Configure Windows Run This Computer S HardwareВиндовс Сетуп није могао да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара. Ово је уобичајена грешка која се може појавити када покушавате да инсталирате Виндовс на нови рачунар. Постоји неколико ствари које можете покушати да бисте решили овај проблем. Прво ћете морати да проверите БИОС поставке рачунара. Уверите се да је БИОС подешен да се покреће са ЦД/ДВД уређаја. Ако није, мораћете да га промените и покушате поново. Још једна ствар коју можете покушати је да онемогућите све непотребне хардверске уређаје који су прикључени на рачунар. Ово укључује ствари као што су УСБ уређаји, спољни чврсти дискови и штампачи. Онемогућавање ових уређаја понекад може помоћи у процесу инсталације. Ако и даље имате проблема, можда ћете морати да контактирате Мицрософт подршку. Они вам могу помоћи да решите проблем и да инсталирате Виндовс на рачунар.Неки корисници могу добити грешку када инсталирају ажурирање функције или пуну инсталацију/поновну инсталацију оперативног система Виндовс 10. Виндовс Сетуп није могао да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара. непосредно после или током Завршавање инсталације » Фаза процеса. Након грешке, процес инсталације се неће наставити. Ако поново покренете рачунар, процес инсталације ће се вратити на исту грешку без даљег напретка. У овом посту ћемо пружити решење за оба случаја када ажурирате функцију или инсталирате Виндовс 10 и када се суочите са овом грешком.

Ова грешка се јавља због бројних разлога као што су оштећене инсталационе датотеке ажурирања (посебно током великог ажурирања као што су ажурирања Виндовс 10 функција), невидљиви проблем са услугама Виндовс Упдате, грешка при активацији оперативног система Виндовс (ако инсталирате Виндовс 10), грешка ОС системска датотека или чак сукоби између постојећег софтвера.

Виндовс Сетуп није могао да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара.Ако сте инсталирали Виндовс 10 и наишли сте на грешку, можете да испробате следеће кораке да бисте решили проблем.

1] Ручно покрените мсообе.еке да бисте довршили инсталацију.

Могуће решење за овај проблем је да ручно покренете програм мсообе.еке (који обезбеђује да је верзија Мицрософт Виндовс-а исправно активирана и регистрована) да бисте довршили инсталацију.

Ево како да ручно покренете мсообе.еке програм: • На екрану где се појављује грешка притисните Схифт + Ф10 да отворите командну линију.
 • Откуцајте или копирајте и налепите наредбу испод (замените Икс Попуните слово диск јединице на којој је инсталиран Виндовс и притисните Ентер.
|_+_|
 • Затим узастопно откуцајте наредбу испод и притисните Ентер.
|_+_|

Од вас ће се тада можда тражити да креирате име налога и лозинку и подесите време и датум.

 • Кликните Крај по завршетку

Ако је ово малопродајна верзија оперативног система Виндовс 10, од ​​вас ће можда бити затражено да унесете кључ производа за Виндовс 10. Унесите шифру производа и кликните Крај .

Након тога, процес инсталације би требало да се заврши и рачунар ће се покренути у Виндовс.

креирајте системску слику прозора 8

2] Промените неке БИОС поставке

Постоје одређена подешавања у БИОС-у која одлично функционишу за старије верзије оперативног система Виндовс, али не функционишу добро на Виндовс 10 и то често може изазвати ову грешку. У овом случају, урадите следеће:

 • Поново покрените рачунар и притисните одређени тастер за покрените БИОС .
 • Финд ХОУРС опција у БИОС-у. Ова ставка може бити на различитим картицама у зависности од различитих произвођача и обично је то картица Адванцед, Интегратед Перипхералс, итд.
 • Када га пронађете, промените га у ИДЕ, РАИД, АТА или АХЦИ и сачувајте промену. Имајте на уму да чак и ако није оригинално САТА, и даље га можете заменити нечим другим.

Стручни савет О: АТА је најразумнија опција за процес инсталирања нових ажурирања или ажурирања.

Не заборавите да ресетујете подешавања након што завршите процес и успешно инсталирате Виндовс 10 на рачунар.

3] Престаните да оверклокујете ЦПУ

Оверцлоцкинг Ово је процес којим мењате фреквенцију и брзину вашег процесора на вишу вредност и изнад препоручених фабричких подешавања. Ово може дати вашем рачунару значајну предност у брзини.

У овом случају, враћање брзине и фреквенције вашег процесора у првобитно стање зависи од софтвера који сте користили за оверклок.

4] Проверите и ручно инсталирајте проблематичне драјвере.

Ово можете проверити тако што ћете онемогућити или онемогућити различите уређаје на рачунару преко Девице Манагер-а. Након тога можете поново покренути процес инсталације и проверити да ли се грешка и даље појављује. Ако јесте, онда овај уређај прави проблеме.

Стручни савет О: Познато је да су драјвери хард диска обично кривци. Зато прво провери.

Требало би да видите следећу поруку када изаберете опцију инсталације ако заиста имате проблема са драјвером:

промените подразумевани пдф виевер виндовс 10

Да бисте наставили са инсталацијом, користите опцију Преузми драјвер да бисте инсталирали 32-битне потписане 64-битне драјвере. Инсталирање непотписаног 64-битног драјвера уређаја није подржано и може учинити Виндовс неупотребљивим.

То обично значи да се управљачки програм за тај одређени уређај не инсталира правилно и да ћете можда морати да га преузмете ручно. Ево како:

 • Преузмите драјвер за проблематични уређај са веб локације произвођача.
 • Сачувајте драјвер на УСБ флеш диск или екстерни чврсти диск.
 • Повежите свој уређај са рачунаром на који инсталирате Виндовс.
 • Покрените инсталацију система, пратите Преузмите драјвер и изаберите ову опцију.
 • Након преузимања драјвера, наставите да инсталирате Виндовс.

Процес би требало да буде успешно завршен.

Сада, горња решења су за случај када наиђете на грешку „Инсталација оперативног система Виндовс не може да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара“ док инсталирате Виндовс 10. Ако наиђете на ову грешку током ажурирања функције, можете покушати следеће: решење.

1] Поново покрените рачунар и поново покрените Виндовс Упдате.

Могуће је да су неке од претходно преузетих инсталационих датотека оштећене или недостају. Пре него што поново покренете Виндовс Упдате, идите до ове фасцикле Ц: Виндовс СофтвареДистрибутион и преместите све датотеке у другу фасциклу или само избришите фасциклу за дистрибуцију софтвера .

Обично након брисања датотека у Ц: Виндовс СофтвареДистрибутион , Виндовс ће поново преузети све што му је потребно када поново покренете Виндовс Упдате. Дакле, покушајте ово и ако проблем није решен, можете испробати следеће решење.

2] Покрените алатку за решавање проблема Виндовс Упдате.

Када наиђете на било какав проблем у вези са оперативним системом Виндовс 10, прва ствар коју треба да урадите је да покренете уграђени Виндовс 10 алат за решавање проблема за одређену област у којој се проблем јавља. У овом случају треба покушати покрените Виндовс Упдате алатку за решавање проблема и видите да ли је проблем решен.

3] Покрените СФЦ/ДИСМ скенирање.

ИН СФЦ и ДИСМ су алати за аутоматско скенирање и поправку датотека које недостају или оштећених системских датотека у оперативном систему Виндовс 10, а у неким случајевима и враћање слике система. Процедура не утиче на ваше личне досијее.

Ради једноставности и погодности, можете започети скенирање користећи следећу процедуру.

Отворите Нотепад - копирајте и налепите наредбу испод у уређивач текста.

|_+_|

Сачувајте датотеку са именом и додајте .један екстензија датотеке - на пример; СФЦ-ДИСМ-сцан.бат.

У више наврата покрените батцх фајл са администраторским правима (десни клик на сачувану датотеку и изаберите Покрени као администратор из контекстног менија) док не пријави грешке – након тога можете поново покренути рачунар и видети да ли је проблем „Инсталација Виндовс-а није могао да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара“ решен када покушавате да ажурирате Виндовс 10.

4] Инсталирајте Виндовс Упдате користећи Виндовс 10 Упдате Ассистант или алатку за креирање медија.

Виндовс Упдате се може инсталирати на неколико других начина, као што је коришћење Ажурирање помоћника или Креирање медија такође л. За велика ажурирања, као што је ажурирање функција оперативног система Виндовс 10, можете их ажурирати ручно помоћу два поменута алата.

Релатед Реадинг : Виндовс не може да ажурира конфигурацију покретања рачунара. Инсталација се не може наставити .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

У зависности од тога како сте наишли на грешку „Подешавање оперативног система Виндовс не може да конфигурише Виндовс да ради на хардверу овог рачунара“, било које од горњих решења би требало да реши проблем.

Популар Постс