Виндовс је блокирао приступ овој датотеци; Откључај датотеку

Windows Has Blocked Access This FileОткључавање и отварање датотека – Виндовс је открио да је ова датотека потенцијално опасна. Да би заштитио ваш рачунар, Виндовс је блокирао приступ овој датотеци.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да откључам датотеку коју је Виндовс блокирао. Постоји неколико различитих начина да се то уради, али најчешћи је коришћење Виндовс програма за откључавање датотека. Виндовс откључавање датотека је алатка која вам омогућава да откључате датотеке које је Виндовс закључао. Овај алат је доступан бесплатно на Мицрософт веб локацији. Када преузмете Виндовс програм за откључавање датотека, можете га користити за откључавање било које датотеке коју је Виндовс закључао. Једноставно изаберите датотеку коју желите да откључате, а затим кликните на дугме 'Откључај'. Ако нисте ИТ стручњак, не брините! Програм за откључавање Виндовс датотека је једноставан за коришћење и свако га може користити. Ако имате било каквих питања, слободно оставите коментар испод.Понекад можете преузети датотеку са Интернета или је примити путем е-поште. Виндовс класификује одређене датотеке као небезбедна преузимања и прилоге тако што одређује тип датотеке и безбедносне поставке за сваку датотеку. За ово користи Менаџер прилога у Виндовс-у , који се активира сваки пут када примите е-поруку са прилогом и из несигурних датотека које можете да сачувате са Интернета.Менаџер прилога категоризује такве датотеке као Висок ризик , умерен ризик , и низак ризик . Ако је датотека којој покушавате да приступите, отворите или издвојите тип високог ризика, Виндовс 10/8 ће блокирати отварање датотеке. Можете сазнати више о како Виндовс рукује сваком датотеком .

Недавно сам примио компримовану .еке датотеку поштом од поузданог извора. Преузео сам датотеку на своју Виндовс радну површину, али нисам могао да издвојим њен садржај. Добио сам упозорење са следећом поруком:броји број јединствених вредности у екцелу

Виндовс је открио да је ова датотека потенцијално опасна. Да би заштитио ваш рачунар, Виндовс је блокирао приступ овој датотеци.

Виндовс 10 ресетовање поставки

Једина опција је да кликнете на ОК и откријете да вам је остала празна фасцикла! Дакле, како да извучете такав садржај знајући да је датотека из поузданог извора и стога сигурна.

Откључајте датотеку у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте отворили такве датотеке или издвојили садржај таквих закључаних зипованих датотека, кликните десним тастером миша на датотеку и отворите Својства.Можете видети поруку - Ова датотека је дошла са другог рачунара и може бити блокирана ради заштите овог рачунара. . Кликните на Откључај а затим кликните на Аппли/ОК.

Сада би требало да будете у могућности да приступите или отворите преузету датотеку.

створити тачку за обнављање система

Такође можете да користите овај метод да бисте поставили белу листу или дозволили апликације којима верујете.

САВЕТ : Овај пост показује како Групно откључавање више датотека преузети са интернета.

Поново се појављује дугме за откључавање

Када кликнете на дугме 'Откључај', информације о ИД-у зоне се уклањају. Али понекад се то не догоди из неког разлога, а дугме „Деблокирај“ се може поново појавити у оквиру „Својства“.

сеарцх фацен

Прво направите тачку за враћање система.

Онда можете преузети Стреамс из Мицрософт СисИнтерналс и покрените следећу команду као администратор:

|_+_|

Надам се да ово помаже.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

како откључајте датотеку у прозору из контекстног менија десним кликом такође може да вас занима.

Популар Постс