Виндовс Екплорер се руши након промене величине или снимања у оперативном систему Виндовс 10

Windows File Explorer Crashes After ResizingАко Виндовс Екплорер откаже након промене величине или снимања, или трепери када се минимизира у оперативном систему Виндовс 10, покушајте са овим радним исправкама.

Као ИТ стручњак, видео сам доста случајева пада оперативног система Виндовс 10. Један од најчешћих сценарија пада које видим је када се Виндовс Екплорер руши након промене величине или снимања. Постоји неколико потенцијалних узрока за овај пад. Једна је да Виндовс Екплорер процес покушава да приступи делу меморије коме нема дозволу за приступ. Друга могућност је да постоји сукоб између процеса Виндовс Екплорер и другог процеса који је покренут на систему. Ако видите овај пад, постоји неколико ствари које можете покушати да поправите. Један је да поново покренете Виндовс Екплорер процес. То можете да урадите тако што ћете притиснути Цтрл+Схифт+Есц да бисте покренули Менаџер задатака, а затим изабрати опцију „Поново покрени“ за процес Виндовс Екплорер-а. Још једно могуће решење је да покренете потпуно скенирање система помоћу антивирусног софтвера. Ово ће помоћи да се осигура да на вашем систему нема злонамерних датотека које би могле да изазову пад. Ако и даље видите пад након што испробате ове потенцијалне поправке, можда ћете морати да контактирате Мицрософт за даљу помоћ.Виндовс Екплорер је једна од најчешће коришћених апликација у Виндовс-у 10. Неуспех ове апликације не само да је фрустрирајући, већ изазива и главобољу када не можемо да обавимо чак ни неке једноставне задатке. Ако се Виндовс Екплорер сруши након промене величине или снимања, или трепери када се минимизира у оперативном систему Виндовс 10, овај пост би вам могао помоћи.Неки корисници су пријавили да се Филе Екплорер руши када му корисник промени величину или кликне на прозор по потреби. Погледаћемо неке од ових једноставних и једноставних корака који су се показали ефикасним. Али пре него што дођемо до решења, хајде да прво разумемо који су уобичајени фактори иза таквих падова. Ови фактори укључују:

 • Нетачне поставке приказа система
 • Некомпатибилни додаци или софтвер трећих страна
 • Проблеми са дозволама итд.

Екплорер се руши након промене величине или сидрења

Решења у наставку су испробана и тестирана. Ако не можете да решите свој проблем, испробајте сва решења у наставку. Решења која ћемо покушати укључују: 1. Пробајте ово решење
 2. Промените подешавања екрана.
 3. Обришите историју истраживача.
 4. Инсталирајте Опен Филе Екплорер из брзог приступа на овом рачунару.
 5. Избришите таблу за преглед.
 6. Ажурирајте управљачке програме за адаптер за екран.

Као што смо раније споменули, ове методе могу изгледати мало чудне, али и оне раде.

1] Испробајте ово решење

 • Затворите све прозоре истраживача
 • Поново отворите Филе Екплорер.
 • Притисните ВинКеи + леви тастер да бисте га сместили на леву страну екрана.
 • Кликните на „Прикажи“.
Популар Постс