Виндовс заштитник неће ажурирати дефиниције - грешка 2147023278, 0к80240029

Windows Defender Will Not Update Definitions Error 2147023278Ако видите грешку 2147023278, 0к80240029 када покушате да ажурирате дефиниције Виндовс заштитника, то значи да услуга Виндовс Упдате није покренута. Ово се може догодити из разних разлога, али најчешћи је тај што услуга није подешена да се покреће аутоматски. Да бисте ово поправили, отворите контролну таблу Сервицес (Старт > Рун, откуцајте сервицес.мсц и притисните Ентер). Пронађите услугу Виндовс Упдате, кликните десним тастером миша на њу и изаберите Својства. У падајућем менију Тип покретања изаберите Аутоматски и притисните Примени. Можда ћете морати да поново покренете рачунар да би промена ступила на снагу. Ако је услуга Виндовс Упдате већ подешена на Аутоматски, покушајте да је поново покренете. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на услугу и изаберите Поново покрени. Када се услуга поново покрене, покушајте поново да ажурирате своје дефиниције. Ако и даље видите грешку, можда постоји проблем са кључем регистратора за Виндовс Упдате. Ово се може десити ако сте инсталирали и деинсталирали безбедносни програм треће стране. Да бисте ово поправили, мораћете да избришете кључ регистратора, а затим поново покренете услугу Виндовс Упдате. Упозорење: Уређивање регистра је ризично и потенцијално можете оштетити систем ако направите грешку. Обавезно направите резервну копију свог регистра пре него што извршите било какве промене. Да бисте избрисали кључ регистратора, отворите уређивач регистра (Старт > Покрени, унесите регедит и притисните Ентер). Идите на ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовсВиндовсУпдате. Ако видите кључ под називом ДисаблеВиндовсУпдатеАццесс, избришите га, а затим поново покрените услугу Виндовс Упдате. Ако не видите кључ ДисаблеВиндовсУпдатеАццесс, можете га креирати тако што ћете кликнути десним тастером миша на кључ ВиндовсУпдате и изабрати Ново > ДВОРД (32-битна) вредност. Именујте нову вредност ДисаблеВиндовсУпдатеАццесс и поставите је на 0. Поново покрените услугу Виндовс Упдате и покушајте поново да ажурирате своје дефиниције.Ако је ваш Виндовс Дефендер се не ажурира или ако икада наиђете на код грешке (нпр. код грешке 0к80240029 - Не могу да ажурирам Виндовс Дефендер) док ажурирате овај бесплатни антивирусни софтвер од Мицрософта, ево решења које вам може помоћи. Можда ћете видети поруку о грешци - Ажурирање дефиниције заштите није успело са шифром грешке 2147023278.

Лого Мицрософт Дефендер

Виндовс Дефендер се не ажурира

Ово се обично дешава ако је дистрибутивна база података оштећена и треба је поново креирати.всаппк

Обично можете добити грешку: Откривена је грешка: еррор_цоде

 • Програм не може да провери да ли постоје ажурирања дефиниција
 • Програм не може да преузме ажурирања дефиниција
 • Програм не може да инсталира ажурирања дефиниција

А еррор_цоде може бити:

Виндовс 10 недавне датотеке трака задатака
 • 0к8024402ц
 • 0к80240022
 • 0Кс80004002
 • 0к80070422
 • 0к80072ефд
 • 0к80070005
 • 0к80072ф78
 • 0к80072ее2
 • 0к8007001Б

Ажурирање дефиниције заштите није успело

Ажурирање дефиниције заштите није успелоДа бисте решили овај проблем, можете да испробате следеће кораке за решавање проблема:

1] Покрените алатку за решавање проблема Виндовс Упдате.

Трцати Виндовс Упдате Троублесхоотер од Мицрософта. Проверите ову поправку да ресетујте компоненте Виндовс Упдате, и поправи то вратите компоненте Виндовс Упдате-а . Проверите која исправка је применљива на вашу верзију Виндовс-а.

2] Ручно преузмите најновије исправке дефиниције.

Ручно ажурирајте Виндовс заштитник . Да бисте ручно преузели најновије исправке дефиниције за Виндовс Дефендер:

Мицрософт Виндовс конзола за управљање 10
 • Преузмите ажурирања дефиниција за Виндовс Дефендер у Виндовс 10, Виндовс 8.1: 32 бит | 64-битни | ХАНД .

Остали линкови:

Виндовс Дефендер у оперативном систему Виндовс 8 32 бит | 64-битни | ХАНД
Виндовс Дефендер у оперативном систему Виндовс 7, Виста, КСП 32 бит | 64-битни

Сачувајте га на радној површини. 'Покрени као администратор'мпас-вера.Еке,

Када се датотека дефиниције покрене, појављује се дијалог за екстракцију датотеке. Након што затворите дијалог за екстракцију датотеке, уверите се да су дефиниције Виндовс заштитника ажуриране.

3] Скенирајте свој систем на малвер

Користите оффлине заштита од малвера да скенирате ваш систем у потрази за малвером. Понекад злонамерни софтвер може да онемогући ажурирање безбедносног софтвера.

4] Завршиодмах.еке процес

Отворите Таск Манагер и затворите извршну датотеку Антималваре Сервице, илиодмах.еке процес. Сада отворите Цонтрол Панел, покрените Виндовс Упдате и погледајте да ли ради.

цомодо анти вирус бесплатно преузимање

5] Проверите статус услуге

Отворите Сервице Манагер , нађи Антивирусни сервис Виндовс Дефендер , кликните десним тастером миша и изаберите Поново покренути . Проверите његова својства. Мора бити конфигурисан за покретање Аутоматски .

6] Пређите са Мицрософт Упдате на коришћење Виндовс Упдате.

Пређите са Мицрософт Упдате да бисте користили Виндовс Упдате. Што се тиче Виндовс 8/7/Виста, то можете да урадите тако што ћете отворити Цонтрол Панел > Виндовс Упдатес > Цханге сеттингс > Опозовите избор „Аутоматска ажурирања“

Популар Постс