Виндовс 10 Нови почетак вс Ресетовање вс Освежавање вс Чиста инсталација вс Надоградња на месту против Ресетовања у облаку

Windows 10 Fresh Start Vs Reset Vs Refresh Vs Clean Install Vs Place Upgrade Vs Cloud ResetСазнајте више о разликама између Виндовс 10 Фресх Старт, Ресет, Рефресх, Цлеан инсталл, Ин-плаце Упграде и Цлоуд Ресет. Научите како и када да их користите.

Као ИТ стручњак, често ме питају о разлици између „Виндовс 10 Фресх Старт“ и „Ресет“. Ево кратког прегледа различитих опција и када бисте могли да користите сваку од њих. „Свежи почетак“ је у суштини чиста инсталација оперативног система Виндовс 10. То значи да ће све ваше личне датотеке, подешавања и апликације бити избрисане и да ћете почети од нуле. Ово је добра опција ако имате великих проблема са перформансама или желите да почнете изнова са чистог листа. „Ресетовање“ ће такође избрисати ваше личне датотеке, подешавања и апликације, али ће такође задржати неке од ваших Виндовс системских датотека нетакнутим. Ово је добра опција ако имате проблема са самим Виндовс-ом, али не желите да изгубите све своје личне податке. „Освежи“ ће задржати ваше личне датотеке, подешавања и апликације нетакнутим, али ће избрисати све системске датотеке које изазивају проблеме. Ово је добра опција ако имате проблема са одређеним Виндовс системским датотекама, али не желите да изгубите своје личне податке. „Чиста инсталација“ је нови почетак, али ће вам такође омогућити да задржите своје личне датотеке, подешавања и апликације. Ово је добра опција ако планирате да продате свој рачунар или га дате неком другом, јер ће обрисати све ваше личне податке док ће ваше апликације и подешавања остати нетакнути. 'Надоградња на месту' је надоградња која се инсталира на вашу постојећу Виндовс инсталацију. Ово је добра опција ако планирате надоградњу на нову верзију оперативног система Виндовс (нпр. са Виндовс 7 на Виндовс 10) и желите да своје личне датотеке, подешавања и апликације очувате нетакнутима. „Ресетовање у облаку“ је ресетовање које се врши помоћу вашег Мицрософт налога. Ово је добра опција ако имате проблема са рачунаром и желите да почнете изнова, али не желите да изгубите своје личне податке.ип хелпер онеспособити

Опција Виндовс 10 Адванцед Рецовери нуди решења за опоравак која ће вам помоћи да вратите и покренете Виндовс 10. То су екстремне одлуке када се ништа друго не може учинити. Међутим, пре употребе једног од ових решења, добра је идеја да разумете разлике између њих. Виндовс 10 нуди опције од Старт Фром Старт, Упдате, Ресет то Цлоуд и Ресет Тхис ПЦ.Нови почетак наспрам ресетовања наспрам ажурирања наспрам чисте инсталације наспрам ресетовања у облаку

У овом посту ћу покрити опције Виндовс 10 Фресх Старт, Ресет, Рефресх, Чиста инсталација и надоградња на месту како бисте знали када да користите коју опцију:

 1. Нови почетак
 2. Ажурирајте Виндовс
 3. Ресетујте овај рачунар
 4. Чиста инсталација
 5. Надоградња на месту
 6. Ресетовање облака.

Након што смо објаснили све њих и њихове случајеве употребе, поставили смо малу табелу за поређење на крају са тачкама података за поређење.1] Виндовс 10 од почетка

Виндовс 10 Нови почетак наспрам Ресетовања наспрам Освежавања наспрам Чисте инсталације

Почните са чистом и најновијом инсталацијом Виндовс-а. Почните изнова тако што ћете поново инсталирати и ажурирати Виндовс. Ово ће задржати ваше личне датотеке и нека подешавања Виндовс-а и уклонити већину ваших апликација, укључујући Мицрософт Оффице, антивирусни софтвер независних произвођача и десктоп апликације које су унапред инсталиране на вашем уређају.

Доступно у Виндовс безбедносној апликацији, Нови почетак ради следеће: 1. Чува све ваше податке
 2. Уклања све апликације трећих страна
 3. Присиљава Виндовс 10 да се ажурира на најновију верзију.

То значи да ће сви ваши кључеви производа, садржај везан за апликације и сви антивирусни програми трећих страна бити уклоњени.

Ако не можете да извршите надоградњу на најновију верзију оперативног система Виндовс, користите овај метод без бриге о губитку података. Међутим, мораћете да инсталирате апликације и активирате их.

АЖУРИРАЊЕ : Нови почетак је померен од Виндовс 10 в2004.

нови почетак Виндовс 10

Свежи почетак је доступан за верзије оперативног система Виндовс 10 пре 2004. За верзију 2004 и новије, функција Фресх Старт је премештена у Ресетуј овај рачунар. Да бисте поново покренули рачунар, изаберите Старт > Сеттингс > Упдате & Сецурити > Рецовери > Ресет тхис ПЦ > Старт. Затим изаберите Задржи моје датотеке, изаберите облак или локално, промените подешавања и означите „Вратити унапред инсталиране апликације?“. на Не. Ако не видите опцију „Врати унапред инсталиране апликације“, то значи да на вашем рачунару нису конфигурисане унапред инсталиране апликације и да нећете моћи да вратите апликације од произвођача.

2] Ажурирајте Виндовс алатку

Ажурирајте Виндовс алатку

Када ажурирате Виндовс, све апликације које не долазе са стандардном инсталацијом оперативног система Виндовс 1о, укључујући инсталиране програме, ОЕМ драјвере и унапред инсталирани софтвер, биће уклоњене. Такође можете изгубити своје дигиталне лиценце и друга дигитална права. Мораћете да инсталирате своје апликације и поново активирате Виндовс.

како искључити обавештења на радној површини на фацебооку

Ако се ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 10 суочава са много проблема, укључујући оштећене датотеке, најбоље је да користите Виндовс 10 алатку за освежавање. Процес ради следеће:

 1. Чува ваше личне датотеке и подешавања
 2. Замењује све системске датотеке Виндовс 10 новом копијом.
 3. Чува апликације које сте добили уз рачунар
 4. Сачувајте апликације које сте инсталирали из Мицрософт Сторе-а.

То ће на крају поправити ваш рачунар без бриге о губитку података.

Користите га ако се суочавате са много проблема и оштећењем системских датотека. Да бисте га користили, морате преузети Ажурирајте Виндовс алатку од Мицрософта.

3] Ресетујте Виндовс 10

Ресетујте Виндовс 10

Ресетујте Виндовс 10 све ће избрисати . Ако рачунар не ради како треба, ово је оно што би требало да изаберете. Урадиће следеће:

 • Поново инсталира Виндовс 10 и чува ваше личне датотеке.
 • Уклања апликације и драјвере које сте инсталирали.
 • Уклања промене које сте направили у подешавањима.
 • Искључује све апликације које је инсталирао произвођач рачунара.

Ако је на вашем рачунару унапред инсталиран Виндовс 10, на њему ће бити инсталиране и апликације произвођача рачунара.

Када га поново инсталирате, биће нов као када сте га купили. Најважнија предност његовог коришћења је то што не морате поново да инсталирате Виндовс 10. Процес ће то поправити за вас.

Ову опцију треба користити када је ваш рачунар потпуно покварен, или ако продате или трајно предате рачунар неком другом.

САВЕТ : Такође можете поново инсталирајте или ресетујте Виндовс 10 преко облака .

4] Чиста инсталација Виндовс 10

Чиста инсталација је поновна инсталација Виндовс 10 на стари начин. Морате да преузмете најновију верзију Виндовс 10 ИСО са Мицрософт веб локације креирајте УСБ стицк за покретање , а затим инсталирајте Виндовс 10 на рачунар. Ово је последње средство које можете користити да поправите рачунар. Ако ништа не реши ваш проблем, урадите ово.

Виндовс 10: нови почетак, ресетовање, ажурирање, поређење чисте инсталације

Нови почетак Ресетовати Освјежи Чиста инсталација
Подаци Чува све ваше податке Брише све Чува све ваше податке Брише све
Програми Избришите апликације Брише све Чува апликацију Брише све
Информације о алпикацији Савес Уклања Савес Уклања
Апликације трећих страна Уклоњено Уклоњено Савес Уклоњено
Потребан је УСБ за покретање Не Понекад када недостаје системска датотека Понекад када недостаје системска датотека да
Виндовс ажурирања да Не Не Да, ако преузмете најновији ИСО
Ручно прављење резервних копија датотека Не да Не да

Дозволите ми да вам кажем једну важну ствар. Док неки процеси чувају ваше датотеке, увек је добра идеја да ручно направите резервну копију важних датотека. Обично чувамо датотеке на радној површини и у фасциклама за преузимање. Обавезно истражите све на диску Ц и направите резервну копију на спољном диску.

Слично томе, ако користите много професионалног софтвера који долази са кључевима, направите резервну копију са Кључни алати за претрагу . Најбоље је да ове кључеве пошаљете е-поштом или резервну копију на сигуран диск у облаку .

5] Надоградња на месту

Чиста инсталација значи инсталирање Виндовс-а на рачунар који тренутно нема инсталиран ОС. Нови ОС се инсталира. Надоградња на Виндовс 10 на месту овде већ имате инсталиран Виндовс и користите инсталатер да бисте га ажурирали на новију верзију.

6] Ресетујте облак

ресетовање облака процес преузима нову слику из облака уместо да користи постојећу Виндовс 10 складиште датотека на рачунару. Поново ће инсталирати исту верзију, верзију и издање које је тренутно инсталирано на вашем уређају.

Надамо се да су разлике између Виндовс 10 Фресх Старт, Ресет, Рефресх и Цлоуд Ресет јасне. Увек предузмите мере предострожности када радите било који од њих.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Сада прочитајте : Софт Ребоот вс Хард Ребоот вс Ребоот вс Ресет .

покривач типа површине не ради
Популар Постс