ХТТП грешка веб апликације 503 и ВАС догађај 5189 на Виндовс 10

Web Apps Http Error 503ФИКС услуга недоступна, ХТТП грешка 503, ВАС догађај 5189, Услуга активације Виндовс процеса није могла да креира конфигурациону датотеку скупа апликација за скуп апликација.

Када видите поруку о грешци на екрану, то може бити фрустрирајуће. Можда ћете видети нешто попут „ХТТП грешка веб апликације 503“ или „ВАС догађај 5189“. Ово су обе поруке о грешци у систему Виндовс 10. Али шта они значе? ХТТП грешка веб апликације 503 значи да веб сервер није доступан. То може бити зато што сервер не ради или зато што је превише заузет. ВАС догађај 5189 значи да услуга активације Виндовс процеса не може да покрене потребан радни процес. Постоји неколико ствари које можете да урадите да поправите ове поруке о грешци. Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ово може да реши проблем. Ако не, можете покушати да поново покренете веб сервер. Да бисте то урадили, идите на Старт > Контролна табла > Административни алати > Услуге. Пронађите „Ворлд Виде Веб Публисхинг Сервице“ и поново је покрените. Ако и даље видите поруке о грешци, можда постоји проблем са услугом активације Виндовс процеса. Да бисте ово поправили, идите на Старт > Контролна табла > Административни алати > Услуге. Пронађите „Услугу активације Виндовс процеса“ и поново је покрените. Ако и даље имате проблема, можете покушати да ресетујете ИИС. Да бисте то урадили, идите на Старт > Цонтрол Панел > Административе Тоолс > ИИС Манагер. У левом окну проширите „Интернет Информатион Сервицес“. Кликните десним тастером миша на „Веб локације“ и изаберите „Својства“. На картици „Веб локације“ кликните на „Заустави“. Затим кликните на „Избриши“. Потврдите брисање и кликните на „ОК“. Сада, у левом окну, кликните на „Сервери“. Кликните десним тастером миша на сервер и изаберите „Својства“. На картици „Опште“, кликните на „Заустави“. Затим кликните на „Избриши“. Потврдите брисање и кликните на „ОК“. Сада сте ресетовали ИИС. Ако и даље имате проблема, можете се обратити свом ИТ одељењу или компанији која управља вашим веб сервером. Они ће моћи да вам помогну да решите проблем.У данашњем посту ћемо погледати узрок, а затим понудити решења за проблем одбијања веб апликације. ХТТП грешка 503 и догађај 5189 ВАС , након ажурирања Виндовс 10.ХТТП грешка веб апликације 503 и ВАС догађај 5189

ХТТП грешка веб апликације 503 и ВАС догађај 5189

случајно избрисане сачуване лозинке хром

Ако имате рачунар са оперативним системом Виндовс 10 или Виндовс Сервер 2016 који има Интернет Информатион Сервицес (ИИС) омогућен, а вршите надоградњу на новију верзију оперативног система Виндовс 10 или Виндовс Сервер 2016, тада се неке веб апликације можда неће покренути, али уместо тога могу приказати следећу поруку о грешци:Услуга је недоступна

Грешка 503. Услуга је недоступна.

Штавише, ако видите дневник догађаја, видећете следећу поруку:Догађај ВАС 5189: Услуга Виндовс активације није успела да креира конфигурациону датотеку скупа апликација за скуп апликација'< ДефаултАппПоол > '. Тип грешке - '0'. Да бисте решили овај проблем, уверите се да је датотека апплицатионхост.цонфиг исправна и поново потврдите последње промене конфигурације које сте направили. Поље са подацима садржи број грешке.

Виндовс 10 увоз контаката

Узрок ХТТП грешке 503 веб апликација и ВАС догађаја 5189

Ова грешка може настати јер Виндовс Активација Услуга (ВАС) креира привремену конфигурациону датотеку за сваки скуп ИИС апликација у фасцикли испод током нормалног рада.

Ц: инетпуб темп аппПоолс

Током почетне фазе надоградње, Виндовс Упдате скенира постојеће фасцикле и датотеке (ван Виндовс фасцикле) и бележи њихове путање за опоравак након надоградње. Међутим, пошто су конфигурационе датотеке привремене, оне се бришу када се ВАС заустави.

Следећи корак у Виндовс Упдате копира ове претходно скениране датотеке и фасцикле на привремену локацију за ажурирање. Након ажурирања оперативног система Виндовс, Виндовс Упдате креира симболичку везу до сваке фасцикле која је копирана на привремену локацију за ажурирање пре него што покуша да врати те датотеке и фасцикле на првобитну локацију.

Међутим, пошто ове привремене конфигурационе датотеке више не постоје, Виндовс Упдате не уклања симболичке везе.

Када ВАС покуша да се покрене као ИИС радни процес, не креира привремену фасциклу за писање конфигурације због симболичких веза. Стога Хттп.Сис враћа ХТТП 503 грешку.

Како да решите ХТТП грешку 503 и догађај 5189 ВАС веб апликације

Да би решио овај проблем, Мицрософт препоручује ручно деинсталирање симболичке везе (Симболичке везе се могу избрисати на исти начин као и обичне датотеке) које је креирао Виндовс Упдате. Да бисте то урадили, следите ове кораке.

Отворите командну линију у повишеном режиму , копирајте и налепите наредбу испод и притисните Ентер:

|_+_| Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће овај пост помоћи!

како блокирати слике
Популар Постс