Како омогућити или онемогућити кориснички налог за Виндовс 10

How Enable Disable Windows 10 User Account



Научите како да онемогућите кориснички налог за Виндовс 10 помоћу управљања рачунаром. Такође смо обезбедили водич корак по корак о томе како да користите командну линију да бисте омогућили или онемогућили кориснички налог у оперативном систему Виндовс.

Као ИТ стручњак, једно од најчешћих питања које ми постављају је како омогућити или онемогућити кориснички налог за Виндовс 10. Иако је одговор прилично јасан, постоји неколико ствари које треба имати на уму пре него што наставите.



Прво и најважније, мораћете да будете пријављени као администратор да бисте омогућили или онемогућили корисничке налоге. Ако нисте администратор, можете или да контактирате своје ИТ одељење или да пратите упутства из овога чланак да додате себе као администратора.







Када се пријавите као администратор, постоје два начина да омогућите или онемогућите кориснички налог у оперативном систему Виндовс 10. Први је преко апликације Подешавања, а други преко контролне табле.





недостаје икона мс речи

Ако желите да користите апликацију Подешавања, једноставно идите на Старт > Подешавања > Налози > Породица и други корисници . Одавде можете да изаберете кориснички налог који желите да омогућите или онемогућите, а затим кликните на одговарајуће дугме. Ако желите да користите контролну таблу, идите на Старт > Контролна табла > Кориснички налози > Управљање корисничким налозима . Поново изаберите кориснички налог који желите да омогућите или онемогућите и кликните на одговарајуће дугме.



То је све! Омогућавање или онемогућавање корисничког налога у оперативном систему Виндовс 10 је прилично једноставан процес, али постоји неколико ствари које треба имати на уму пре него што почнете.

ипхоне се не пуни на рачунару

У ситуацији када имате више корисника на свом Виндовс 10 рачунару код куће или у канцеларији Виндовс 10 налог мора бити онемогућен Из безбедносних разлога или зато што се одређени корисник мешао, препоручује се да онемогућите кориснички налог уместо да га једноставно избришете. На тај начин, ако желите да то омогућите касније, увек можете то учинити.



У овом водичу за Виндовс 10 показаћу вам како можете онемогућите, а затим омогућите Виндовс 10 налог . Ово може бити локални налог или налог креиран помоћу Мицрософт налога. Ово се може постићи или преко интерфејса за управљање рачунаром или преко командне линије.

Пре него што почнете, морате да знате са чиме функционише Виндовс 10 Про и Виндовс 10 Ентерприсе само издања, а ваш налог мора бити администраторски налог. Ако користите Виндовс 10 Хоме верзију, ово вам неће радити.

Онемогућите кориснички налог за Виндовс 10 помоћу управљања рачунаром

Потражите „Управљање рачунаром“ тако што ћете прво кликнути на дугме „Старт“, а затим унети кључну реч. Требало би да га наведе на врху. Такође можете да користите „Вин + Кс“ на тастатури, а затим притисните „ господин ' да га отворите.

Онемогућите кориснички налог Виндовс 10

Затим идите на Системске алатке > Локални корисници и групе > Корисници.

Изаберите корисника и изаберите Својства након десног клика.

екран сурфаце про се непрестано искључује

Одмах испод картице Опште, требало би да видите опцију Онемогући налог.

Проверите ово и кликните на Примени, а затим на ОК.

Опција за онемогућавање Виндовс налога

Занимљиво је напоменути да када онемогућите налог, он ће нестати из опције Промени налог као и из одзивника за пријаву.

До поново омогућите налог , пратите кораке, само овај пут уклоните ознаку са опције „Онемогући“ и примените.

Онемогућите кориснички налог у оперативном систему Виндовс 10 помоћу командне линије

Ако сте напредни корисник коме више одговара командна линија, Виндовс 10 вам омогућава да покренете команду од 5 речи да тренутно онемогућите и омогућите налог.

 • Уверите се да имате при руци име свог налога.
 • Пронађите командну линију користећи Виндовс 10 претрагу на траци задатака.
 • Када се појави, кликните десним тастером миша и покрените као администратор. Од вас ће се тражити да одговорите са да или не. Изаберите Да.
 • Сада унесите следећу команду да бисте онемогућили налог.
  • нет корисник / активан: не - Онемогући.
  • нет корисник / активан: да - омогући назад.
Омогућавање и онемогућавање корисника из командне линије

Заменити са правим корисничким именом. Ако не знате тачно име, откуцајте ' корисник мреже „И притисните тастер ентер.

како променити закључани екран на Виндовс 10

Сада када то знате, научите нешто о Виндовс 10 интерфејсу за управљање рачунаром када су у питању корисници. Користећи ово можете:

 • Уклоните захтев за трајну промену лозинке.
 • Спречите кориснике да уопште мењају своју лозинку, што је корисно у случају дечијег налога.
 • Откључајте кориснички налог ако је закључан јер је више пута унео погрешну лозинку.
 • Такође можете да креирате нови налог овде, који не захтева Мицрософт налог.
 • Омогућите налог за госте.
 • Избришите налоге.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ово је веома моћан алат, па га користите мудро. Ако икада избришете свој налог одавде, биће немогуће вратити се и све датотеке и подаци ће бити изгубљени заувек. Користите га пажљиво.

Популар Постс