Енабле ВПА3; Повежите се на Ви-Фи помоћу ВПА3 безбедности у оперативном систему Виндовс 11

Vklucit Wpa3 Podklucit Sa K Wi Fi S Pomos U Wpa3 Security V Windows 11Као ИТ стручњак, увек тражим начине да побољшам свој радни ток и повећам своју ефикасност. Један од начина на који то радим је да пратим најновије безбедносне протоколе и да се уверим да су сви моји уређаји ажурирани. Недавно сам био фокусиран на ажурирање свог оперативног система Виндовс 11 да бих искористио предности новог ВПА3 безбедносног протокола. Ево кратког водича о томе како да омогућите ВПА3 и повежете се на Ви-Фи уз ВПА3 безбедност у оперативном систему Виндовс 11. Да бисте започели, отворите апликацију Подешавања притиском на тастер Виндовс + И на тастатури. Затим кликните на категорију „Мрежа и Интернет“. Затим кликните на картицу „Ви-Фи“ на левој страни екрана. Затим померите надоле и кликните на везу „Управљање познатим мрежама“. Сада пронађите мрежу на коју желите да се повежете и кликните на њу. Затим кликните на дугме „Својства“. Померите се надоле и пронађите падајући мени „Тип безбедности“. Кликните на њега и изаберите опцију 'ВПА3'. На крају, кликните на дугме 'Повежи' и унесите лозинку за мрежу када се то од вас затражи. То је то! Сада сте повезани на мрежу помоћу ВПА3 безбедносног протокола.Желите повежите се на Ви-Фи користећи ВПА3 безбедност у Виндовс 11 ? ВПА3 безбедност је најновији ВиФи стандард са много вишим нивоом безбедности од својих претходника, дизајниран да заштити ВиФи кориснике од напада и безбедносних претњи. Многи рутери сада подржавају ову врсту безбедности и можете је лако омогућити преко веб локације рутера. Међутим, корисници имају проблема када покушавају да се повежу на Ви-Фи користећи ВПА3 на својим рачунарима јер вероватно не знају захтеве за коришћење ове врсте безбедности на свом Виндовс 11.

додајте алат за изрезивање на траку задатака

Енабле ВПА3; Повежите се на Ви-Фи помоћу ВПА3 безбедности у оперативном систему Виндовс 11

Стога ће се у овом чланку разговарати о томе како да се придружите ВиФи-у користећи ВПА3 безбедност у оперативном систему Виндовс 11, као и о другим детаљима о врсти безбедности. Останите са нама!Шта је ВПА3 и зашто је бољи од ВПА2?

Као што је горе поменуто, ВПА3 је нова верзија безбедносног стандарда Ви-Фи заштићеног приступа дизајнирана да побољша безбедност људи на Ви-Фи мрежи. Као што већина нас зна, хаковање ВиФи мреже за приступ уређајима других људи постало је уобичајено и многи људи су постали жртве овог облика напада.

Све док користите ВиФи са врстом безбедности која функционише са заједничком лозинком, ризикујете да вас нападну хакери који такође имају приступ ВиФи лозинки. Ово је проблем за који је ВПА3 заправо дизајниран да реши јер не ради са дељеном лозинком.

Сваки нови уређај који се повезује на Ви-Фи користећи овај безбедносни систем ће то учинити кроз процес који не захтева од њих да користе заједничку лозинку, која се разликује од ВПА2.Како се повезати на Ви-Фи користећи ВПА3 Сецурити у оперативном систему Виндовс 11

Повезивање на Ви-Фи помоћу ВПА3 је скоро исто као и повезивање на Ви-Фи уз друге врсте безбедности. Међутим, постоји неколико услова које треба да испуните пре него што то учините, а ево их:

 1. Рутер са подршком за ВПА3.
 2. Ажурирања за Виндовс 11 су инсталирана на вашем рачунару.
 3. Рачунар мора имати бежични мрежни адаптер који подржава ВПА3.

1] Рутер са омогућеним ВПА3

Важно је знати да је већина рутера конфигурисана само са ВПА3 безбедношћу. Стога, ако желите да користите ову врсту безбедности на свом Виндовс 11 рачунару, морате се уверити да рутер који користите то подржава. Ове информације су у већини случајева доступне у корисничком приручнику уређаја или на веб локацији произвођача. Међутим, можда ћете морати да промените веб локацију рутера да бисте омогућили ВПА3.

2] Инсталирајте ажурирања за Виндовс 11 на свој рачунар.

Проверите да ли постоје ажурирања за Виндовс

Тренутно само Виндовс 10 (2004) и Виндовс 11 подржавају ВПА3. То значи да ако ваш рачунар нема инсталирану једну од ових верзија Виндовс-а, неће моћи да се повеже на Ви-Фи користећи ВПА3 безбедност. Штавише, ако већ користите неку од верзија оперативног система Виндовс, уверите се да имате инсталиране најновије исправке. Ево како да проверите да ли постоје ажурирања у оперативном систему Виндовс 11:

 • Притисните Виндовс + ја отворен Подешавања .
 • Притисните Виндовс ажурирања .
 • Изабери Провери ажурирања .

3] Рачунар мора имати бежични мрежни адаптер који подржава ВПА3.

Сваки рачунар долази са одређеним бежичним мрежним адаптером, који се може разликовати у зависности од марке и начина рада рачунара. Сваки од ових бежичних мрежних адаптера има своје карактеристике и подршку. То значи да ако ваш бежични мрежни адаптер не подржава ВПА3, нећете моћи да се повежете на Ви-Фи користећи врсту безбедности на вашем рачунару. Да бисте сазнали да ли ваш бежични адаптер подржава ВПА3, можете да проверите веб локацију његовог произвођача, или још боље, користите овај метод:

 • Отворите командну линију.
 • Унесите н етсх влан показује драјвере и притисните Ентер.
 • Онда погледај испод Подржана аутентификација и шифровање у инфраструктурном режиму и проверите да ли има ВПА3-Персонал.

Ако имате рутер и мрежни адаптер који подржава ВПА3, једина ствар која је потребна за коришћење ове врсте безбедности је ажурирање за Виндовс. Ако су сви ови захтеви испуњени, лако се можете повезати на Ви-Фи користећи ВПА3 Сецурити у оперативном систему Виндовс 11.

апликација за бели шум за рачунаре

Читати: Објашњење ВПА3-Персонал и ВПА3-Ентерприсе Ви-Фи енкрипције

Како да знам да ли сам повезан на ВиФи користећи ВПА3 безбедност?

Да бисте сазнали да ли сте повезани на Ви-Фи користећи ВПА3 безбедносни тип:

 • Повежите се на Ви-Фи и кликните десним тастером миша Ви-Фи икона на десној страни траке задатака.
 • Кликните на Дељење мреже и Интернета .
 • У прозору који се појави кликните на Ви-фи и изаберите ВиФи мрежу на коју сте повезани.
 • Померите се надоле на страницу Ви-Фи мреже и проверите вредност пре тип безбедности .
 • Ако је ВПА3, повезани сте на ВиФи користећи ВПА3 безбедност.

читати : Како скенирати Ви-Фи КР код у оперативном систему Виндовс 11/10?

Да ли се мој уређај може повезати на ВПА3?

Ако су испуњени сви захтеви у чланку, ваш уређај може да се повеже на Ви-Фи уз ВПА3 безбедност. Штавише, ВПА3 ради са свим уређајима који подржавају Ви-Фи 6.

Енабле ВПА3; Повежите се на Ви-Фи помоћу ВПА3 безбедности у оперативном систему Виндовс 11
Популар Постс