Користите Гоогле диск за претварање слика у текст (ОЦР)

Use Google Drive Convert Images TextГоогле диск је прилично згодна алатка – не само да можете да складиштите своје фотографије, документе и друге датотеке у облаку за лак приступ са било ког места, већ га можете користити и за претварање слика у текст помоћу оптичког препознавања знакова (ОЦР). Ово може бити заиста корисно ако имате гомилу слика текста које из неког разлога морате претворити у текст који се може уређивати. Да бисте користили Гоогле диск за претварање слике у текст, само отворите датотеку на Диску и кликните на мени Алатке. Затим кликните на опцију Претвори у текст. Ово ће отворити нови прозор са текстом слике са леве стране и самом сликом са десне стране. Одавде можете да унесете све потребне измене у текст. Када завршите, само кликните на дугме Сачувај. И то је све! Коришћење Гоогле диска за претварање слика у текст је брз и лак начин да добијете текст који вам је потребан од слика.Можда ћемо се суочити са потребом претворити слике у текст који мора да се може уређивати или ћемо можда морати да конвертујемо скенирану копију у текст како бисмо могли да је уређују у нашим редовним уређивачима. У ствари, конверзија скениране копије у текст се врши помоћу Софтвер за оптичко препознавање знакова (ОЦР). који не може бити слободан. Морате потрошити добру количину новца да бисте их добили и претворили слике у текст. Трошење новца на куповину овог ОЦР софтвера само за једнократну употребу није добра идеја. Можете бесплатно да конвертујете слике у текст ако сте корисник Гоогле диска. Гоогле диск пружа вам ОЦР технологију и користимо је за претварање слика у текст.

Претворите слику у текст помоћу Гоогле диска

Пре претварања слика у текст, потребно је да се уверите да слика мора да садржи барем нешто текста како би се могла конвертовати у текст који се може уређивати. Слике могу бити у пнг формату,јпгили било ком другом формату. Не само слике, чак можете користити и Гоогле диск за бесплатно претварање ПДФ датотека у текст. Хајде да видимо које кораке треба следити да бисте претворили слике у текст, а исто важи и за претварање ПДФ датотека у текст.

Посетите веб локацију Гоогле диска и пријавите се. Ако немате налог, препоручује се да га направите, а затим да се пријавите.објашњени савети за површинске оловке

Кликните на Нова дугме и изаберите Фајл је преузет да отпремите датотеку слике коју желите да конвертујете у текст. Изаберите одређену датотеку слике и она ће бити отпремљена на Гоогле диск. У овом примеру, поставио сам снимак екрана дела мог чланка.

Претворите слике у тект_уплоад датотеку

Када се датотеке учитају, кликните десним тастером миша на датотеку слике и идите до Отворите помоћу >> Гоогле докумената.Претворите слику у текст помоћу Гоогле диска

режим спавања Виндовс 10 не ради

Сада се отвара нова картица са сликом окруженом плавим оквиром и одговарајућим текстом који се може уређивати на дну. Можете променити величину плаве ивице у зависности од садржаја који желите.

како ротирати пдф у мицрософт ивици

Уверите се да сте добили прави текст. Можете да користите опције као што су Ин лине тект, Врап тект и Бреак тект. Пратите процес и будите сигурни да сте одабрали тачан текст. Видите да се текст може уређивати.

Претворите слике у текст - провера текста

Након што потврдите конверзију, уклоните слику са картице, задржите остатак текста и затворите картицу. Можете видети Гоогле документ са конвертованим текстом поред датотеке слике. Ваша слика је сада конвертована у текст и можете да избришете ову датотеку слике јер више није потребна.

Претворите слике у текст помоћу Гоогле диска

Након што завршите конверзију, можете да је уредите на Гоогле диску или да је преузмете на локални рачунар и уредите у уређивачу.

Ствари које треба запамтити

како да Гоогле Мапс избегне путарину
  • Ако ваша сликовна датотека има мање текста за конвертовање, можда постоји мали број грешака у конвертованој датотеци. Пре него што сачувате конвертовани документ, уверите се да сте унели неопходне промене.
  • Ако само одређени део одељка треба да се конвертује у текст, предлажем да исечете тај део слике, а затим га конвертујете у текст да бисте смањили грешке при конверзији.
  • Слике које се претварају у текст морају бити мање од 2МБ.
  • За ПДФ датотеке, само првих 10 страница се претвара у текст. Дакле, ако имате много ПДФ-ова које треба конвертовати у текст, следите ову процедуру за сваких 10 страница, али не све одједном.

Ово је најбољи и најлакши начин да бесплатно претворите слике у текст. Ако имате шта да додате, поделите са нама у коментарима.

Постови који би вас могли занимати:

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Претворите Ворд у ПДФ | Претворите БАТ у ЕКСЕ | Претворите ВБС у ЕКСЕ | Претворите ЈПЕГ и ПНГ у ПДФ | Претворите ПНГ у ЈПГ | Претворите .рег датотеку у .бат, .вбс, .ау3 | Претворите ППТ у МП4, ВМВ | Претворите Мац Пагес датотеку у Ворд | Претварање Аппле Нумберс датотеке у Екцел | Конвертујте било коју датотеку у други формат.

Популар Постс