Онемогућите језичку траку или индикатор уноса у оперативном систему Виндовс 10

Turn Off Language BarНаучите како да омогућите, онемогућите, омогућите, уклоните, онемогућите језичку траку или индикатор уноса на Виндовс 10 траци задатака. Подесите га да лебди на радној површини, закачите на траку задатака, сакријте.

Ако сте ИТ професионалац, велике су шансе да сте упознати са језичком траком или индикатором уноса у оперативном систему Виндовс 10. Ова згодна мала функција вам омогућава да брзо и лако промените унос језика на рачунару, што га чини вредним алатом за вишејезичне корисника. Међутим, може се десити да ћете морати да онемогућите језичку траку или индикатор уноса, на пример када одржавате презентацију или радите на осетљивом документу. Ево како да то урадите.400 заглавља захтева лошег захтева или колачића је превелико

Да бисте онемогућили језичку траку или индикатор уноса у оперативном систему Виндовс 10, мораћете да отворите контролну таблу и одете на подешавања језика. Одавде можете да изаберете опцију „Напредна подешавања“, а затим поништите избор опције „Укључи језичку траку на радној површини“. Када то урадите, језичка трака или индикатор уноса више неће бити видљиви на екрану.Ако треба да поново омогућите језичку траку или индикатор уноса, једноставно следите исте кораке и означите опцију „Укључи језичку траку на радној површини“. Када то урадите, језичка трака или индикатор уноса ће поново бити видљиви на вашем екрану.

Дакле, ето га – брз и лак начин да онемогућите или омогућите језичку траку или индикатор уноса у оперативном систему Виндовс 10. Ако имате било каквих питања, слободно их поставите у одељку за коментаре испод.Када изаберете више од једног језика као уносЈезик, Језичка трака биће приказано или на траци задатака или на Виндовс радној површини. Ако желите да укључите или искључите индикатор уноса или језичку траку у оперативном систему Виндовс 10/8.1, овај пост ће вам показати како то да урадите.

Онемогућите језичку траку у Виндовс-у

Из ВинКс менија отворите контролну таблу и кликните на аплет Језик. Ово претпоставља да се више од једног језика користи као језик уноса. На мојој слици видећете енглески и хинди.Притисните Напредна подешавања , који можете видети у левом окну. Отвориће се следеће. Испод Метод пребацивања улаза , Изаберите Користите језичку траку радне површине када јесте Доступан .

Онемогући језичку траку

Када то урадите, кликните на Опције везу на истој линији. Отвориће се прозор поставки за текстуалне услуге и језике уноса. На картици језичке траке видећете следеће три опције језичке траке.

језичка трака-типови-2

виндовс 10 исо Цхецкум

Подразумевано, језичка трака на траци задатака изгледа овако.

Виндовс 8 језичка трака 1

Када изаберете лебде на радној површини , видећете следећу таблу коју можете да превучете и отпустите било где на Виндовс радној површини како вам одговара.

жица за прозоре

плута на радној површини 3

Ако изаберете Закачено на траку задатака и такође проверити Прикажи додатне иконе језичке траке на траци задатака , видећете како то изгледа овако:

додатне иконе 4

Када изаберете „Скривено

Популар Постс