Мицрософт Оффице вс ОпенОффице вс ЛибреОффице: шта је боље?

Microsoft Office Vs Openoffice Vs LibreofficeМицрософт Оффице је моћан пакет за продуктивност, али ако је цена ограничење, узмите у обзир ЛибреОффице или Апацхе ОпенОффице. Овај пост упоређује њихове карактеристике.

Мицрософт Оффице пакет софтвера за продуктивност се широко користи у пословним и академским окружењима. Три главне алтернативе за Мицрософт Оффице су ОпенОффице, ЛибреОффице и Гоогле Доцс. Сва три имају своје предности и мане, али који је најбољи? ОпенОффице је креирао Апацхе и представља бесплатан канцеларијски пакет отвореног кода. Компатибилан је са Мицрософт Оффице форматима, тако да је добар избор ако треба да размењујете документе са корисницима Мицрософт Оффице-а. Међутим, ОпенОффице може бити спор и захтева много ресурса, и нема толико функција као друга два канцеларијска пакета. ЛибреОффице је такође бесплатан канцеларијски пакет отвореног кода. Развио га је Тхе Доцумент Фоундатион, и као и ОпенОффице, компатибилан је са Мицрософт Оффице форматима. ЛибреОффице је форк ОпенОффице-а, тако да има многе исте недостатке. Међутим, ЛибреОффице је генерално бржи и лакши од ОпенОффице-а. Гоогле документи су бесплатни канцеларијски пакет заснован на вебу. Развио га је Гоогле и не захтева никакву инсталацију софтвера. Гоогле документи су једноставни и лаки за коришћење, али им недостају неке од напредних функција других канцеларијских пакета. Дакле, који је канцеларијски пакет најбољи? Зависи од ваших потреба. Ако треба да размењујете документе са корисницима Мицрософт Оффице-а, ОпенОффице или ЛибреОффице ће добро радити. Ако тражите једноставан канцеларијски пакет заснован на вебу, Гоогле документи су добар избор. Ако вам је потребан моћан и богат канцеларијски пакет, Мицрософт Оффице је најбоља опција.Мајкрософт Офис остаје моћна платформа међу канцеларијским оделима, међутим, са појавом бесплатних алтернативних канцеларијских пакета као нпр ЛибреОффице и Апач ОпенОффице Мицрософт Оффице поставља питање да ли треба да мигрирате са Мицрософт Оффице-а на Оффице пакете отвореног кода. И Мицрософт Оффице и Оффице апликације отвореног кода имају своје предности и недостатке, а једна од највећих одлука коју ћете можда морати да донесете је да одаберете једну.Да ли планирате да надоградите свој стари Оффице пакет или желите да надоградите на нове Оффице пакете? Па, избор између комерцијално лиценцираног Мицрософт Оффице пакета и платформе отвореног кода попут ЛибреОффице или ОпенОффице зависи искључиво од тога како одговара вашим потребама.

Мицрософт Оффице у односу на Опен Оффице против ЛибреОффицеПакет комерцијалне продуктивности и пакет продуктивности отвореног кода

Комерцијални софтвер развија комерцијална корпорација којој су потребна финансијска средства да би компанија радила. Комерцијални софтвер као што је Мицрософт Оффице пакет у овом случају захтева од вас да купите лиценцу, за разлику од софтвера отвореног кода који развија наменски тим програмера са примарним мотом да помогне заједници и доступан је бесплатно или по скоро нижој цени. цене за одржавање. рад компаније.

Добра ствар код Оффице пакета отвореног кода је та што платформа за продуктивност и њене исправке не коштају апсолутно ништа. Пошто нема придружених лиценци, више одела се могу инсталирати на различите уређаје. Међутим, Мицрософт Оффице пакет, с друге стране, захтева да купите софтверску лиценцу, чија цена варира у зависности од верзије. За разлику од ЛибреОффице-а или ОпенОффице-а, Мицрософт Оффице не пружа флексибилност за бесплатно инсталирање више копија Оффице пакета на различите уређаје, јер морате купити лиценцирану копију и инсталирати је само на одређени број уређаја у зависности од копија лиценце. сте купили.

Једна карактеристика која чини Мајкрософт Офис апартман се издваја по томе што има одличан међуплатформска сарадња што вам омогућава да сачувате документе у облаку, који се могу отварати и уређивати било где. Насупрот томе, канцеларијски пакет отвореног кода има одређена ограничења у облаку и може вам дозволити само да прегледате датотеке.ОпенОффице у односу на ЛибреОффице

Кратак опис алата отвореног кода, ЛибреОффице и Апацхе ОпенОффице будући да је изведен из истог изворног кода, можда нећете наћи никакву разлику у атрибутима између ова два алата. И једно и друго ЛибреОффице и Опен Оффице имају скоро сличне карактеристике. Нуди алате као што су програм за обраду текста, табеле и слајд презентације које су еквивалентне обема платформама. Међутим, ЛибреОффице је популаран од ОпенОффице-а због својих додатних функција и бржи је у поређењу са Опен Оффице пакетима.

Имајући то у виду, бирање најбољих канцеларијских пакета међу три платформе није лак задатак и можда ћете морати да размотрите многе факторе пре него што одаберете једну за своју организацију. У овом чланку ћемо детаљније погледати три Оффице пакета и помоћи вам да одлучите која платформа за продуктивност је најбоља за вашу организацију.

Мицрософт Оффице против ОпенОффицеа против ЛибреОффицеа

Посебности

Мицрософт Оффице пакет има интерфејс са картицама са траком са алаткама, за разлику од Оффице пакета отвореног кода који имају интерфејс традиционалног стила. Када је у питању провера правописа и граматике, провера правописа је уграђена у Мицрософт Оффице пакет, док канцеларијски пакети отвореног кода као што су ОпенОффице и ЛибреОффице захтевају да се инсталира додатно проширење за проверу правописа и граматике. И Либре Оффице и Опен Оффице имају сличне алате за продуктивност са истим називима алата.

Оффице пакети садрже алате као што су Цалц који се користи као софтвер за прорачунске табеле, Импресс који се користи као софтвер за презентације и Вритер који се користи као софтвер за обраду текста. Поред тога, има алате као што су Драв, Матх и Басе. Мицрософт Оффице пакет, с друге стране, има сличне алате као што су Мицрософт Ворд, ПоверПоинт, Мицрософт Висио, Мицрософт Аццесс еквивалент и софтвер за математичке формуле.

ЛибреОффице 6.2, објављен почетком фебруара, укључује нови кориснички интерфејс „НотебоокБар“ као алтернативу традиционалном.

Системски захтеви и компатибилност

Сва три Оффице пакета раде са већином система. Мицрософт Оффице ради на свим уређајима као што су Виндовс, Мац, Линук, Андроид, иОС, итд. С друге стране, ЛибреОффице и ОпенОффице добро раде на Линук-у, Виндовс-у и Мац-у. Канцеларијски пакети отвореног кода су најбољи ако користите старије системе, јер не захтевају много простора на чврстом диску, за разлику од Мицрософт Оффице-а, који захтева најмање 3 ГБ простора на чврстом диску.

Цена

За разлику од пакета Мицрософт Оффице, ЛибреОффице и ОпенОффице су бесплатни и укључују комплетан пакет софтвера за обраду текста, базе података, табела и презентација.

Сигурност

Сва три канцеларијска пакета су скоро безбедна у одређеној мери ако се придржавате стандардних безбедносних пракси. Пакете Либре Оффице и Опен Оффице, који су платформа отвореног кода, објављују волонтери са закрпама и ажурирањима без икакве дозволе у ​​случају безбедносних проблема. С друге стране, Мицрософт Оффице чува свој код у тајности ради заштите од хакера. Надоградња Мицрософт Оффице-а на нову верзију није увек бесплатна, иако неке од мањих надоградњи не коштају ништа.

Закључак

Сва три Оффице пакета нуде солидну платформу која подржава Оффице алате. Један од главних фактора који помажу при избору софтвера је цена лиценцирања софтвера. Ако цена није ограничење, онда Мицрософт Оффице или Оффице 365 побеђује. Међутим, Оффице пакети отвореног кода као што су ЛибреОффице и ОпенОффице су импресивнији од Мицрософт Оффице пакета ако тражите добру вредност за новац јер су бесплатни.

цхкдск покреће свако покретање

Међутим, немојте губити време на потпуну миграцију ако буџет за лиценцирање није проблем и ако сте задовољни постојећим функцијама пакета. С друге стране, Мицрософт Оффице увек остаје солидна платформа и нуди робусније функције од Оффице пакета отвореног кода. Мицрософт Оффице је дефинитивно идеалан избор ако ваша организација користи платформу која се добро слаже са технологијама заснованим на Мицрософт-у.

Какви су ваши ставови?

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

САВЕТ : СофтМакер ФрееОффице , ТхинкФрее Оффице , и Кингсофт ВПС Оффице друго бесплатни алтернативни Оффице софтвер можете погледати.

Популар Постс