Овај уређај недостаје, не ради исправно или нису инсталирани сви драјвери (Код 24)

This Device Is Not PresentАко било који ваш хардвер престане да ради и видите поруку: Овај уређај недостаје, не ради исправно или нису инсталирани сви драјвери, грешка (Код 24) у Управљачу уређаја, ево неких могућих решења за решавање овог проблема.

Као ИТ стручњак, често наилазим на кодове грешака које је тешко разумети. Један такав код грешке је „24.“ Овај код грешке обично значи да уређај недостаје, да не ради исправно или да нема инсталиране све управљачке програме.Ако видите овај код грешке, прво што ћете желети да урадите је да проверите да ли је дотични уређај правилно прикључен и укључен. Ако јесте, следећи корак је да проверите да ли постоје ажурирања драјвера која би могла бити доступна.Ако и даље видите код грешке након што предузмете ове кораке, могуће је да је уређај неисправан и да ћете морати да га замените. У сваком случају, увек је најбоље да се консултујете са ИТ стручњаком да бисте дошли до дна проблема.Ако било који ваш хардвер престане да ради и видите поруку Овај уређај недостаје, не ради исправно или нису инсталирани сви драјвери (Код 24) грешка у менаџеру уређаја, ево неких могућих решења за решавање овог проблема. Овај проблем се може појавити у било ком тренутку и било који хардвер попут тастатуре, миша или чак штампача може изненада престати да ради.

Код грешке управљачког програма уређаја 24 значи да се то дешава ако је уређај погрешно инсталиран. Проблем може бити хардверски квар или је можда потребан нови управљачки програм. Уређаји остају у овом стању ако су припремљени за уклањање. Након уклањања уређаја, ова грешка нестаје.

Овај уређај не постоји, не ради како треба, код 24

Дакле, главни узроци овог проблема су следећи:  • Опрема није правилно инсталирана
  • Дефект хардвера
  • Оштећен или застарео драјвер.

Да бисте решили овај проблем, можете да урадите следеће.

1] Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима

кортана и спотификовати

Овај уређај недостаје, не ради исправно или нису инсталирани сви драјвери

Веома је лако на Виндовс 10 покрените програм за отклањање грешака . Отворите панел Виндовс Сеттингс притиском на дугме Вин + И. Након тога идите на Ажурирање и безбедност > Решавање проблема . На десној страни можете пронаћи Опрема и уређаји . Изаберите га и кликните Покрените програм за отклањање грешака дугме. Након тога, морате пазити на опцију екрана да би она функционисала.

Ако ваша тастатура или штампач не раде, можете покренути алатку за решавање проблема са тастатуром или Алат за решавање проблема са штампачем Такође.

како штампати белешке презентатора у ПоверПоинту

2] Искључите уређај и проверите

Понекад неисправан хардвер може изазвати овај проблем на вашем рачунару. Дакле, решење је да искључите сав хардвер и прикључите их један по један. На овај начин можете утврдити да ли имате неисправан хардвер или не. Ако неки уређај не ради исправно или добијете исту грешку након повезивања одређеног уређаја, моћи ћете да идентификујете неисправан уређај и евентуално га поправите.

3] Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм уређаја.

Овом уређају недостаје грешка 24

Ако видите ову поруку о грешци док проверавате тастатуру или миш, увек можете ажурирајте постојећи драјвер или деинсталирајте и поново инсталирајте тај драјвер а затим проверите да ли уређај ради. Можете да отворите менаџер уређаја > кликните десним тастером миша на управљачки програм > изаберите Ажурирајте драјвер или Обришите уређај . Након тога, пратите упутства на екрану да бисте добили жељени резултат. Ако сте деинсталирали драјвер, поново покрените рачунар, повежите уређај и изаберите Скенирајте промене хардвера . Ову опцију ћете добити у Управљачу уређајима > Акција.

Јавите нам да ли је помогло.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Виндовс не може да иницијализује драјвер уређаја за овај хардвер (код 37) .

Популар Постс