Проверите свој процесор помоћу Интеловог алата за дијагностику процесора

Test Your Processor Using Intel Processor Diagnostics ToolИнтелова алатка за дијагностику процесора је одличан начин да проверите да ли ваш процесор има потенцијалних проблема. Овај алат се може користити за тестирање различитих проблема, укључујући прегревање, оверклок и још много тога. Да бисте користили Интелову алатку за дијагностику процесора, једноставно преузмите и инсталирајте алат на свој рачунар. Када је алатка инсталирана, покрените дијагностику и пратите упутства на екрану. Интелова алатка за дијагностику процесора је одличан начин да ваш процесор неометано ради. Ако сумњате да ваш процесор има било каквих проблема, обавезно покрените дијагностички алат да бисте проверили да ли постоје потенцијални проблеми.Мислите ли да ваш рачунар у последње време ради мало споро? Или постоји неки проблем са брзином обраде. Можда ћете желети да га однесете у сервисни центар да га провери, али пре него што то учините, препоручујемо да урадите неколико тестова дима у свом дому. У овом посту смо прегледали услужни програм под називом Алат за дијагностику Интел процесора . Алат долази директно од водећег произвођача процесора и најбоља је опција ако желите да тестирате свој процесор без техничке подршке.

Алат за дијагностику Интел процесора

Алат за дијагностику Интел процесора

Алат долази са званичном Интел подршком и подржава све Интел процесоре. Постоје одвојена преузимања за 32-битну и 64-битну архитектуру, па се побрините да преузмете исправну. Алат је потпуно бесплатан и добро ради свој посао. Препоручује се да често покрећете овај дијагностички тест да бисте проверили перформансе и поузданост вашег Интел процесора.Интелов алат за дијагностику процесора је прилично једноставан за подешавање и коришћење. Једном инсталиран, можете покренути програм да бисте покренули тестове. Током теста, препоручује се да уређај држите на равној површини. Такође се препоручује да не користите рачунар док су тестови у току.

Чим тест почне, видећете необичну графику на екрану, али нема разлога за бригу, пошто су оне део тестова. Такође, као што сам приметио, лаптоп може да се мало загреје. Тест може потрајати. А када то буде урађено, моћи ћете да видите које је тестове ваш процесор прошао или неуспешно.

Интелова алатка за дијагностику процесора ће подвргнути процесоре вашег рачунара различитим ЦПУ и ГПУ интензивним тестовима. У коначном извештају можете видети све ове тестне модуле и њихов одговарајући статус пролаза или неуспеха. Тест модули укључују Генуине Интел, БрандСтринг, Цацхе, ММКСССЕ, ИМЦ, Приме Нумбер, Флоатинг Поинт, ГПУ Стрес, ЦПУ Лоад, ЦПУ Фрек и друге сличне тестове.Осим резултата теста, алатка ће приказати и важне информације о процесору вашег рачунара. Информације се крећу од општих информација као што је назив процесора до неких техничких информација као што је број физичких и логичких језгара.

Програм такође омогућава мерење температуре процесора у реалном времену. Можете омогућити праћење температуре да бисте видели температуру на којој ЦПУ тренутно ради. Поред тога, инструмент ће приказати максималну и минималну температуру забележену током праћења.

Обично, у случају здравог процесора, сви тестови треба да прођу. Ако било који од тестова не успе, потребно је да проверите рачунар или претражите интернет да бисте сазнали више о модулу за тестирање који не успева.

Поред тога, можете се упознати и са функцијама вашег процесора. Можете видети које функције су подржане, а које не.

Алат такође има неке уграђене опције извоза. Можете да извезете резултате теста као текстуалну датотеку, а можете и да видите све историјске резултате тестова. Осим овога, нуди и неке напредне конфигурације тестних јединица. Препоручује се да га не уређујете док нисте потпуно сигурни у то.

Интелова алатка за дијагностику процесора је одличан производ произвођача процесора. Ово је одличан услужни програм који вам може помоћи да дијагностикујете свој процесор пре него што контактирате техничку подршку. Покретање овог алата не оверклокује или поништава вашу ЦПУ гаранцију, већ само покреће неке тестове притиска. Поред тога, овај алат је компатибилан са свим Интел процесорима за десктоп и лаптоп рачунаре. Ово је незаменљив алат ако имате Виндовс уређај са Интел процесором.

Посетите интел.цом да преузмете Интелову алатку за дијагностику процесора.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Бесплатан софтвер за бенцхмаркинг за Виндовс 10 .

Популар Постс