Зауставите Виндовс 10 да претходно учитава Мицрософт Едге при покретању

Stop Windows 10 From Preloading Microsoft Edge StartupСваки пут када се Виндовс 10 покрене, он унапред учитава прегледач Мицрософт Едге, али можете да спречите да се Едге унапред учитава приликом покретања помоћу уређивача регистра или уређивача смерница групе. Научите како то да урадите ако уопште не користите Едге.

Спречавање Виндовс 10 да претходно учита Мицрософт Едге при покретању је једноставан процес који се може завршити у неколико корака. Пратећи ове кораке, можете осигурати да се рачунар брже покреће и да Мицрософт Едге не заузима драгоцене ресурсе. 1. Отворите мени Старт и укуцајте 'регедит' у поље за претрагу. 2. Идите до следећег кључа: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареМицрософтВиндовсЦуррентВерсионЕкплорерСериализе 3. Двапут кликните на тастер Сериализе и промените вредност са 1 на 0. 4. Затворите уређивач регистра и поново покрените рачунар. Након што завршите ове кораке, Мицрософт Едге се више неће аутоматски покретати када покренете рачунар. Ако и даље желите да користите Едге, можете га покренути ручно из менија Старт или траке задатака. Ови кораци би требало да раде на свим верзијама оперативног система Виндовс 10. Ако имате било каквих питања или наиђете на проблеме, слободно оставите коментар испод.Мицрософт је заменио свој легендарни Интернет Екплорер са Мицрософт ивица , потпуно нови претраживач направљен за модеран веб . Од свог објављивања, Мицрософт је гурао кориснике да испробају Мицрософт Едге и од тада га вероватно учине својим претраживачем. У бројним изјавама, такође су показали да је економичнији у погледу батерија и хардверских ресурса у поређењу са другим водећим веб претраживачима на тржишту.прегледи канцеларије поларис

Али да ли сте приметили да када покренете Мицрософт Едге у ​​било ком тренутку, то учитава брже у поређењу са када покрећете друге прегледаче? Мицрософт унапред учитава Мицрософт Едге на Виндовс 10 при покретању. У ствари, ово утиче на време покретања целог оперативног система у целини. Чини се да постоје три процеса повезана са Мицрософт Едге у ​​Таск Манагер-у: МицрософтЕдге.еке, МицрософтЕдгеЦП.еке и МицрософтЕдгеСХ.еке. Иако их приказује као паузиране, већ су преузете у позадини. Данас ћемо вам показати како да спречите да се прегледач Едге унапред учитава при покретању на Виндовс 10 – корисно ако уопште не користите Мицрософт Едге.

Снимање О: Користим Мицрософт Едге и охрабрујем читаоце да испробају.Зауставите Едге претраживач да се унапред учитава при покретању

Зауставите Едге претраживач да се унапред учитава при покретању

Да бисте спречили да се Едге (Цхромиум) унапред учитава при покретању на Виндовс 10:

  1. Покрените Едге претраживач
  2. Отворите подешавања и још много тога
  3. Изаберите Подешавања
  4. У десном окну изаберите Системи
  5. Искључи Наставите са покретањем апликација у позадини када је Мицрософт Едге затворен .
  6. Поново покрените Едге.

Ако то не помогне, покушајте са РЕГЕДИТ или ГПЕДИТ... Као и увек, препоручио бих да направите тачку за враћање система у случају да се можете вратити у тренутно стање ако нешто крене наопако.Зауставите Виндовс 10 да унапред учитава Едге помоћу уређивача регистра

Вреди напоменути да овај метод функционише за сва издања оперативног система Виндовс 10, укључујући Виндовс 10 Хоме.

Пре свега, почните притиском на комбинацију тастера ВИНКЕИ + Р да бисте покренули услужни програм Рун. Сада откуцајте регедит и притисните Ентер.

Сада идите на следећу локацију кључа у уређивачу регистра,

|_+_|

Кликните десним тастером миша на фасциклу са именом Главни.

Затим изаберите Ново > ДВОРД (32-бит) из контекстног менија.

Поставите његово име на АлловПрелаунцх . Двапут кликните на новокреирани ДВОРД и поставите његову вредност на 0 .

Сада пређите на следећу кључну локацију -

|_+_|

Кликните десним тастером миша на фасциклу са именом ТабПрелоадер. Затим изаберите Ново > ДВОРД (32-бит) из контекстног менија и подесите његово име на АлловТабПрелоадинг.

Двапут кликните на новокреирани ДВОРД и поставите његову вредност на 0 .

како пронаћи лозинку за вифи на Виндовс 10

Зауставите Едге од претходног учитавања при покретању помоћу уређивача смерница групе

Вреди напоменути да овај метод неће радити ако користите Виндовс 10 Хоме едитион.

Пре свега, почните притиском на комбинацију тастера ВИНКЕИ + Р да бисте покренули трцати поље и унесите гпедит.мсц а онда коначно ударио Да дођу у.

Сада идите на следећу путању у уређивачу смерница групе:

Локална политика рачунара > Конфигурација рачунара > Административни шаблони > Виндовс компоненте > Мицрософт Едге

Двапут кликните на конфигурациону листу под називом Дозволите Мицрософт Едге-у да се унапред покрене при покретању Виндовс-а, када је систем неактиван и сваки пут када је Мицрософт Едге затворен да отворите страницу са конфигурацијом.

Ова поставка смерница вам омогућава да одлучите да ли се Мицрософт Едге може унапред покренути приликом пријављивања на Виндовс, када је систем неактиван и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори. Ова поставка подразумевано омогућава претходно покретање. Ако дозволите пре-покретање, онемогућите или не конфигуришете ову поставку смерница, Мицрософт Едге се унапред покреће при пријави на Виндовс, када је систем неактиван и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори; минимизирање времена потребног за покретање Мицрософт Едге-а. Ако онемогућите претходно покретање, Мицрософт Едге се неће претходно покренути када се пријавите на Виндовс, када је систем неактиван или сваки пут када се Мицрософт Едге затвори.

Зауставите Едге од претходног учитавања при покретању

Изабери Укључено радио дугме и са падајуће листе испод изаберите Спречите прелансирање да спречите Мицрософт Едге да се претходно покрене.

Виндовс 10 не може да искључи режим рада у авиону

Притисните ФИНЕ. рестарт ваш рачунар како би промене ступиле на снагу.

Ако желите да заобиђете ово и дозволите да се Мицрософт Едге претходно покрене при покретању Виндовс-а, једноставно изаберите било које Није подешено или Онемогућено.

Или ако користите новије верзије Виндовс 10 , приказаће се листа конфигурације Спречите да се Мицрософт Едге покрене и учита Старт и Нова картица при покретању Виндовс-а и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори.

Ова поставка смерница вам омогућава да одлучите да ли Мицрософт Едге може да учита Старт и Нова картица током пријављивања на Виндовс и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори. Подразумевано, ова поставка омогућава претходно учитавање. Ако онемогућите претходно учитавање, Мицрософт Едге неће учитати почетну или нову картицу када се пријавите на Виндовс и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори. Ако дозволите претходно учитавање, онемогућите или не конфигуришете ову поставку смерница, Мицрософт Едге учитава почетну страницу и страницу нове картице када се пријавите у Виндовс и сваки пут када се Мицрософт Едге затвори; минимизирање времена потребног за покретање Мицрософт Едге-а и отварање нове картице.

Зауставите Едге претраживач да се унапред учитава при покретању

У овом случају, кликните на радио дугме означено као Укључено.

И из падајућег менија конфигурације изаберите Спречите претходно учитавање картица.

И онда коначно кликните ФИНЕ. рестарт ваш рачунар како би промене ступиле на снагу.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај савет ће бити користан ако не користите Едге као подразумевани претраживач.

Популар Постс