Делите штампаче и датотеке чак и ако је матична група уклоњена у оперативном систему Виндовс 10

Share Printers Files Even Though Homegroup Has Been Removed Windows 10Мицрософт је уклонио ХомеГроуп у Виндовс 10 в1803, што је очигледно шокирало оне који су зависили од механизма за дељење датотека. Али постоји начин да делите штампаче и датотеке чак и ако је матична група избрисана. Види како!

Ако сте ИТ стручњак, знате да дељење штампача и датотека може представљати проблем – посебно ако је матична група уклоњена у оперативном систему Виндовс 10. Али не брините, ми смо покривени. У овом чланку ћемо вам показати како да делите штампаче и датотеке чак и ако је матична група уклоњена у оперативном систему Виндовс 10. Прво, хајде да погледамо како да делимо штампаче. Ако желите да делите штампач са другим рачунарима на мрежи, мораћете да подесите дељење штампача. Да бисте то урадили, отворите контролну таблу и кликните на „Штампачи и уређаји“. Затим кликните на „Додај штампач“. Сада ћете морати да изаберете штампач који желите да делите. Ако нисте сигурни који штампач да изаберете, можете да кликнете на везу „Изаберите дељени штампач по имену“. Када изаберете штампач, кликните на дугме „Даље“. На следећем екрану ћете морати да изаберете како желите да делите штампач. Препоручујемо да изаберете опцију „Дели овај штампач“. Кликните на дугме 'Даље' и од вас ће бити затражено да унесете име дељења. Ово је име које ће други рачунари на вашој мрежи користити за приступ штампачу. Коначно, кликните на дугме 'Заврши' и готови сте! Сада када знате како да делите штампаче, хајде да погледамо како да делите датотеке. Ако желите да делите датотеке са другим рачунарима на мрежи, мораћете да подесите дељење датотека. Да бисте то урадили, отворите контролну таблу и кликните на „Центар за мрежу и дељење“. Затим кликните на „Промени напредна подешавања дељења“. Померите се надоле до одељка „Дељење датотека и штампача“ и изаберите опцију „Укључи дељење датотека и штампача“. Кликните на дугме 'Сачувај промене' и готови сте! То је све! Помоћу ових једноставних савета можете лако да делите штампаче и датотеке чак и ако је матична група уклоњена у оперативном систему Виндовс 10.ХомеГроуп , функција уведена у Виндовс 7, наставила је да помаже корисницима да деле датотеке, фасцикле, библиотеке, уређаје и друго на малим мрежама све док није трајно уклоњена у Виндовс 10 в1803 . Мицрософт није навео никакав конкретан разлог који оправдава уклањање ове функције, али њихова изјава на Мицрософт веб локацији за подршку јасно показује да је уклањање било намерно и претпоставило се да замена већ постоји.Прави проблем за кориснике који су зависили од ХомеГроупс јер неће моћи да креирају, придруже се или напусте постојеће матичне групе чији су већ чланови. Почетна група се неће појавити у Филе Екплорер-у или контролној табли.

Не можемо да решимо проблеме са постојећим матичним групама преко система ажурираних на верзију 1803 јер је опција Решавање проблема у оквиру Подешавања > Ажурирање и безбедност > Решавање проблема такође уклоњена.плави екран након спавања виндовс 10
  • Дељеним фасциклама се може приступити из Филе Екплорер-а уношењем путање хомеПЦ СхаредФолдерНаме .
  • Дељеним штампачима се може приступити из дијалога Штампање.

Дељење штампача и датотека чак и ако је матична група избрисана

Ово постаје велики проблем за оне који су у великој мери зависни од матичних група. Мицрософт је поменуо следећа решења за оне који желе да наставе да деле своје датотеке и штампаче. Хајде да видимо како можете да делите штампаче и датотеке у оперативном систему Виндовс 10 в1803 чак и ако је матична група избрисана.

1] Дељење мрежног штампача

Повежите главни рачунар са штампачем, а систем са мрежом. Два начина за дељење штампача након тога:Дељење штампача помоћу подешавања

Дељење штампача и датотека чак и ако је матична група избрисана

1] Кликните на дугме Старт, а затим на икону зупчаника да бисте отворили апликацију Подешавања.

2] Идите на Уређаји, а затим на Принтерс & Сцаннерс.

3] Проверите да ли је ваш штампач наведен тамо или га додајте.

4] Кликните на свој штампач, а затим изаберите Управљај. Изаберите „Својства штампача“ и отворите картицу „Дељење“.

Виндовс 10 лична подешавања не реагују

5] Кликните на „Дели овај штампач“ и додајте или промените заједничко име штампача које ће се користити приликом повезивања са додатним рачунаром.

Дељење штампача помоћу контролне табле

1] Откуцајте Цонтрол Панел у претрагу и потражите Цонтрол Панел. Отворите га.

2] Изаберите Хардвер и звук, а затим Прегледајте уређаје и штампаче.

жица за прозоре

3] Кликните десним тастером миша, отворите Својства штампача и идите на картицу Дељење.

4] Кликните на Дељење штампача и уредите име и детаље као што је раније поменуто.

Ако додајете штампач на додатни рачунар, он се подразумевано неће појавити, тако да можете да кликнете на Додај штампач и унесете назив штампача.

2] Дељење датотека у Филе Екплорер-у

Дељење датотека у Виндовс-у је веома лако.

1] Отворите Филе Екплорер и идите до датотеке коју желите да делите.

2] Кликните на картицу Дели, а затим на Дели. Изаберите апликацију са којом желите да делите ову датотеку.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Пошто га користимо као замену за матичну групу, корисници ће можда радије делити своје датотеке користећи ОнеДриве.

Популар Постс