Покрените команду без чувања историје у оперативном систему Виндовс 10

Run Command Not Saving History Windows 10Ако ваша команда Рун не чува историју у оперативном систему Виндовс 10/8/7, онда ће вам овај пост показати како да је омогућите и натерате Виндовс да сачува историју команди Рун подешавањем регистра.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да покренем команду без чувања историје у оперативном систему Виндовс 10. Иако постоји неколико начина да се то уради, најчешћи је коришћење команде Рунас. Команда Рунас је одличан начин за покретање команде без чувања историје у оперативном систему Виндовс 10. Једини недостатак је што захтева да имате администраторски налог. Ако немате администраторски налог, можете користити Таск Сцхедулер да креирате задатак који ће покренути команду уместо вас. Да бисте користили команду Рунас, отворите командну линију и откуцајте: рунас /корисник:Администратор цмд Замените Администратор именом вашег администраторског налога. Ако се од вас затражи лозинка, унесите лозинку за свој администраторски налог. Када се пријавите као администратор, можете да покренете команду коју желите без чувања историје. Планер задатака је одличан начин да покренете команду без чувања историје у оперативном систему Виндовс 10. Можете да креирате задатак који ће покренути команду уместо вас и не треба вам администраторски налог. Да бисте користили Таск Сцхедулер, отворите контролну таблу и идите на Административни алати > Планер задатака. Кликните на Креирај задатак у окну Радње. Унесите назив задатка и изаберите кориснички налог који ће покренути задатак. Изаберите опцију Покрени да ли је корисник пријављен или не. Кликните на картицу Триггерс и кликните на Нев. Изаберите Када да започнете задатак и кликните на ОК. Кликните на картицу Радње и кликните на Ново. У падајућем менију Радња изаберите Покрени програм. У оквир за текст Програм/скрипта откуцајте путању до програма или скрипте коју желите да покренете. У оквир за текст Аргументи откуцајте аргументе за програм или скрипту. Кликните ОК. Задатак ће сада бити креиран и покренуће команду коју сте навели без чувања историје.Аутодовршавање је функција која олакшава покретање истих или сличних команди. Било да куцате у командној линији или у ретку за покретање, ако се оно што откуцате поклапа са претходно извршеном командом, уштедећете много времена. Ова мала функција је тако лепо имплементирана да можете да користите тастере са стрелицама нагоре и надоле да бисте се кретали кроз скуп команди у промпту Покрени, или да притисните дугме са стрелицом надоле у ​​одзивнику Покрени да бисте их све видели. Док сте у активној ЦМД сесији, такође можете притиснути Ф7 да бисте видели историју команди. Шта да радите ако изненада не видите сачувану историју?Ако је ваш Покрени команда не чува историју У оперативном систему Виндовс 10, овај пост ће вам показати како да га омогућите и натерате Виндовс да сачува историју команди за покретање подешавањем регистра.

Покрените команду без чувања историје

Виндовс 10 има много карактеристике приватности који је онемогућио неке функције које су претходно биле подразумевано омогућене. Проблеми са звуком, утишаним микрофоном на веб камерама су неки од популарних.Иста ствар се десила са историјом команди 'Рун'. Хајде да сазнамо како да то поправимо:

покрените програм као други корисник
  • Кликните на дугме Старт и потражите икону зупчаника са леве стране. Отвориће се Виндовс 10 подешавања .
  • Затим кликните на Приватност > Опште.
  • Укључите опцију која каже ' Дозволите да се апликација Виндовс Трацк покрене ради бољих резултата претраге и покретања . '

Омогући подешавања Покрени наредбу Омогући праћење претраживања апликација

Ако је за вас засивљен, потребно је да промените један кључ у регистратору.Тип Регедит на командној линији и идите до следећег тастера:

ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕР СОФТВЕР Мицрософт Виндовс ЦуррентВерсион Екплорер Адванцед

Тражити Старт_ТрацкПрогс ДВОРД, а затим двапут кликните да бисте отворили и поставили вредност на 1 .

Ако ДВОРД недостаје, кликните десним тастером миша на празну област у левом окну и изаберите Ново > ДВОРД. Унесите име као Старт_ТрацкПрогс и поставите вредност на 1.

Кликните на ОК и поново покрените рачунар.

Сада унесите неколико команди у поље Рун и користите тастере са стрелицама да проверите да ли су сачуване на листи. Сигуран сам да ће ово решити ваш проблем.

шта је оненоте у Виндовс 10

Сваки пут када ажурирате нешто у подешавањима приватности за Виндовс 10, то узима данак на многим местима. Зато се побрините да мудро одаберете своје опције јер то може утицати на вашу свакодневну употребу.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

$ : Ако почетни мени не приказује историју недавних апликација, можете га омогућити Прикажи подешавања апликације

Популар Постс