Ресетујте и вратите фабричку слику и подешавања у Виндовс 10

Reset Restore Factory ImageНаучите како да фабрички вратите свој Виндовс 10 ОЕМ рачунар. Користите ову опцију опоравка да ресетујете и вратите рачунар на фабричка подешавања.

Ако ваш Виндовс 10 уређај не ради исправно, можда ћете моћи да га поправите тако што ћете га ресетовати на фабричке подразумеване поставке. Ово ће избрисати све ваше личне датотеке, па обавезно прво направите резервну копију. Да бисте ресетовали свој Виндовс 10 уређај: 1. Идите на Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак. 2. У оквиру Ресетуј овај рачунар, изаберите Започни. 3. Одаберите да ли ћете задржати своје личне датотеке или их уклонити, а затим изаберите Ресетуј. 4. Ако одаберете да задржите своје датотеке, оне ће бити сачуване у фасцикли под називом „Виндовс.олд“. Ако не можете да дођете до менија подешавања, можете покушати да ресетујете уређај са екрана за пријављивање. Да уради ово: 1. Идите на екран за пријаву и притисните дугме за напајање. 2. Притисните и држите тастер Схифт, а затим изаберите Поново покрени. 3. Изаберите Решавање проблема > Ресетујте овај рачунар. 4. Изаберите Задржи моје датотеке или Уклони све. Ако и даље имате проблема са својим уређајем, можете га вратити на ранији период. Ово се зове тачка враћања система. Да уради ово: 1. Идите на Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак. 2. У оквиру Напредно покретање изаберите Рестарт нов. 3. Изаберите Решавање проблема > Напредне опције > Опоравак система. 4. Ако видите листу тачака враћања, изаберите најновију. Ако не видите ниједну тачку враћања, нећете моћи да извршите враћање система. 5. Пратите упутства на екрану.иконе које се не приказују на траци задатака

Ако сте купили ОЕМ рачунар и из неког разлога морате да га вратите на фабричка подешавања, онда ће вам овај пост показати како да то урадите. вратити фабричку слику На твојој ПЦ са Виндовс 10 ОЕМ преко опције опоравка. Можда ћете морати да пратите овај корак ако установите да је оперативни систем рачунара потпуно покварен и да је ово најбоља опција за ресетовање свих подешавања.Прва ствар коју треба да покушате је Освежите и ресетујте рачунар опција. Ако то не реши ваше проблеме, решење је било чиста инсталација Виндовс 10 или вратите фабричку слику.

Ресетујте и вратите фабричку слику и подешавања

Када сте купили нови рачунар са унапред инсталираним Виндовс 10, он је дошао са фабричком сликом инсталираном на засебној партицији за опоравак система. Фабричка слика је 'чиста' копија вашег оперативног система са свим потребним драјверима и програмима унапред инсталираним. Ставио сам реч „чисто“ под наводнике јер је већина ових слика претрпана. Црапваре . Међутим, ако треба да се вратите на Виндовс онако како је инсталиран, рачунар вам омогућава да вратите рачунар на ову слику.Пре него што почнете, прво морате да копирате све своје податке, датотеке, личне фасцикле итд. на спољни чврсти диск или УСБ. Након што ово урадите, уверите се да сте повезани на електричну мрежу.

Сада да почнете да враћате рачунар на фабричку слику, са Мени ВинКс , отворите апликацију Подешавања> Ажурирање и безбедност .На левом панелу видећете Опоравак . Кликните овде.

Овде ћете видети Релоад Нов дугме испод Напредно покретање . Кликните овде.

Ваш рачунар ће се поново покренути раније Напредне опције покретања и биће вам представљен екран плаве боје који од вас тражи да изаберете опцију.

Изабери Решавање проблема , а на ОЕМ машини видећете следеће три опције, од којих ће једна бити Враћање фабричке слике .

вратите фабричку слику Виндовс 10

Када кликнете на Враћање фабричке слике , ваш рачунар ће се поново покренути и покушати да врати системски софтвер на сачувану слику система.

Када процес почне, не можете га зауставити.

Морате бити повезани на напајање да би овај процес започео. Ако сте у режиму батерије, опоравак ће бити прекинут при поновном покретању.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

БЕЛЕШКА : Ако не можете да одете на радну површину, можете притисните Схифт и онда кликните на Рестарт са екрана за пријаву на који ћете отићи Покрените екран са подешавањима приликом поновног покретања. Затим ћете кликнути неколико пута на екран за решавање проблема. Од сада можете пратити горе наведени процес.

Популар Постс