Опције напајања недостају у старт менију у оперативном систему Виндовс 10

Power Options Missing From Start Menu Windows 10

Тренутно нема опција напајања у оперативном систему Виндовс 10? Ако су опције напајања, тј. искључивање, поновно покретање, спавање, хибернација нестале, погледајте овај пост.

Хеј тамо, Ако сте ИТ стручњак, онда знате да је једна од најфрустрирајућих ствари када недостају опције напајања у старт менију у оперативном систему Виндовс 10. Тешко је морати да уђете у контролну таблу и ручно искључите опције напајања сваки пут. На срећу, постоји лако решење за овај проблем. Све што треба да урадите је да одете у регистар и промените неколико подешавања. Када то урадите, опције напајања ће поново бити доступне у старт менију. Ево како да то урадите: 1. Идите на мени Старт и укуцајте „регедит“ 2. Идите до следећег тастера: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареМицрософтВиндовсЦуррентВерсионПолициесЕкплорер 3. Двапут кликните на вредност „НоЦлосе“ и подесите је на „0“ 4. Затворите уређивач регистратора и поново покрените рачунар Након што пратите ове кораке, опције напајања ће поново бити доступне у менију Старт. Дакле, ако сте ИТ стручњак и тражите брзо решење за овај проблем, онда је ово решење за вас.Процес ажурирања за Виндовс 10 прошло је глатко, али сам приметио једну ствар. У менију Опције напајања није било опција за искључивање, поновно покретање, спавање, хибернацију. Укратко, подешавања напајања су нестала! Кликните на приказану икону Тренутно нема доступних опција за храну порука.нема опција за храну

У понуди је само ВинКс мени излаз опција.нема опција напајања

Ако опције напајања недостају у менију Старт након ажурирања на Виндовс 10 Цреаторс Упдате, ево неколико ствари које треба да проверите да бисте решили проблем.

виндовс 10 ект4

Виндовс 10 недостаје опција напајања

Тип гпедит.мсц у Старт Сеарцх и притисните Ентер да отворите Едитор групних политика . Дођите до следећих опција и двапут кликните на њих да бисте отворили прозор за конфигурацију:Корисничка конфигурација > Административни шаблони > Старт мени и трака задатака

Двапут кликните на Уклоните и онемогућите приступ командама Искључи, Поново покрени, Слееп и Хибернате. .

Уклоните и онемогућите приступ командама Искључи, Поново покрени, Слееп и Хибернате.

Ова поставка смерница спречава кориснике да извршавају следеће команде из менија Старт или Виндовс безбедносног екрана: Искључи, Поново покрени, Спавање и Спавање. Ова поставка смерница не спречава кориснике да покрећу Виндовс програме који обављају ове функције. Ако омогућите ову поставку смерница, дугме за напајање и команде Схут Довн, Рестарт, Слееп и Хибернате биће уклоњене из менија Старт. Дугме за напајање је такође уклоњено са Виндовс безбедносног екрана који се појављује када притиснете ЦТРЛ+АЛТ+ДЕЛЕТЕ. Ако онемогућите или не конфигуришете ову поставку смерница, дугме за напајање и команде Схут Довн, Рестарт, Слееп и Хибернате биће доступне у менију Старт. Дугме за напајање на Виндовс безбедносном екрану је такође доступно.

Уверите се да Није подешено или Онемогућено изабрано, кликните на Примени и изађи.

АЖУРИРАЊЕ : Георгиј Иванов у одељку за коментаре испод предлаже следеће:

отворен ГПЕДИТ.мсц и идите на следећу опцију:

Конфигурација рачунара > Виндовс подешавања > Безбедносне поставке > Локалне смернице > Додела корисничких права.

Затим у Искључите систем По правилу дајте ову дозволу корисницима на свом домену.

Тренутно нема доступних опција за храну

Уређивач смерница групе доступан је само у издањима Виндовс 10 Про, Виндовс 10 Ентерприсе и Виндовс 10 Едуцатион, а не и Виндовс 10 Хоме. Ако ваш Виндовс 10 не долази са ГПЕДИТ-ом, покрените регедит отворен Уредник регистра и идите до следећег кључа регистратора:

|_+_|

Сада на десној страни проверите да ли постоји вредност именована НоЦлосе постоји, и ако јесте, његова вредност би требало да буде 0 .

Поново покрените рачунар и погледајте. Требало би да се појаве опције напајања.

Ако то не помогне, можете пробати још неколико ствари.

Отворите уређивач регистра и идите до следећег кључа:

|_+_|

нема опција напајања

Промените вредност ЦсЕнаблед од 1 до 0 .

Мицрософт ради

Поново покрените рачунар и проверите.

Узгред, можете користити и наш бесплатни програм Ултимате Виндовс Твеакер да би Виндовс 10 приказао опције напајања.

Подешавање ћете добити у оквиру Подешавања > Виндовс 10. Поништите/означите мени опција напајања, кликните Примените подешавања и поново покрените рачунар и видите.

Да бисте приказали опцију хибернације, морате се уверити у то Режим спавања је омогућен покретањем следеће команде у повишеном прозору командне линије:

|_+_|

Остале ствари које можете испробати:

  • Покрените алатку за решавање проблема са напајањем
  • Вратите подразумеване планове напајања .
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ово помаже!

Популар Постс