Могућност промене мреже из јавне у приватну недостаје у оперативном систему Виндовс 10

Option Change Network From Public Private Missing Windows 10

Ако не можете да промените мрежни профил из јавног у приватни, можете да користите ПоверСхелл или регистар да промените јавну мрежу у приватну мрежу у оперативном систему Виндовс 10.

Као ИТ стручњак, могу рећи да могућност промене мреже из јавне у приватну недостаје у Виндовс-у 10. Ово је велики проблем за свакога ко жели да своју мрежу задржи безбедном. Постоје два начина да промените мрежу из јавне у приватну у оперативном систему Виндовс 10. Први начин је коришћење контролне табле. Да бисте то урадили, идите на Центар за мрежу и дељење и кликните на везу Промени подешавања адаптера. Када сте у прозору Промена поставки адаптера, кликните десним тастером миша на мрежу коју желите да промените и изаберите опцију Својства. У прозору Својства изаберите картицу Дељење. У одељку Откривање мреже изаберите опцију Укључи откривање мреже и кликните на дугме У реду. Други начин да промените мрежу из јавне у приватну је коришћење уређивача регистра. Да бисте то урадили, идите у мени Старт и укуцајте „регедит“. Када сте у уређивачу регистра, идите на следећи кључ: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовсНетворк Цоннецтионс У десном окну двапут кликните на вредност НЦ_СтдДомаинУсерСетЛоцатион и промените вредност са 1 на 0. Када извршите промену, затворите уређивач регистра и поново покрените рачунар. Било која од ових метода ће променити мрежу из јавне у приватну у оперативном систему Виндовс 10. Ако имате проблема са мрежом, препоручујем вам да испробате један од ових метода.Када подесите умрежавање на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, то можете да урадите јавне или приватне . Међутим, ако у подешавањима оперативног система Виндовс 10 недостаје опција за промену мреже из јавне у приватну, ево како то можете да поправите. Ова опција је доступна под Подешавања > Мрежа и Интернет > Етернет и приказује се када кликнете на њу.Могућност промене мреже из јавне у приватну недостаје у оперативном систему Виндовс 10

Нема опције за промену мреже из јавне у приватну

Понекад није могуће променити мрежни профил. Или не можете да отворите подешавања, или је могућност да их промените онемогућена.1] Промените мрежни профил користећи ПоверСхелл

Промените мрежни профил преко ПоверСхелл-а

Пошто могућност промене недостаје или није могућа преко корисничког интерфејса, потребно је да користите ПоверСхелл са администраторским правима.Користите ВИН+Кс, а затим изаберите ПоверСхелл (Администратор). Кликните на опцију Да када се појави УАЦ.

Затим покрените следеће команде. Први вам даје серијски број, а други вам омогућава да промените профил:

|_+_| |_+_|

Сваки мрежни профил има серијски број. Да бисте идентификовали мрежу коју желите да промените, означите поље „Име“. У мом случају јесте Нето, и индекс 14 (индекс интерфејса)

2] Промените мрежни профил помоћу регистра

Промените мрежни профил преко регистра

Иако ПоверСхелл одлично функционише, такође можете да хакујете регистар да бисте променили ову поставку. Ово је само за оне који разумеју како да уређују регистар. Увек направите резервну копију или вратите свој систем пре него што било шта уређујете у регистру.

У одзивнику РУН откуцајте регедит и притисните Ентер да бисте отворили уређивач регистра.

Пређите на следећи кључ:

|_+_|

Када проширите Профили тастер у левом окну, можете видети један или више фолдера.

Проширите сваки и пронађите поткључ ' Опис “, чије је име исто као и назив ваше мреже.

Када га пронађете, у овој фасцикли потражите ' Категорија '.

Двапут кликните да бисте је отворили, а затим промените вредност са 0 на 1 промена из јавног у приватну и обрнуто.

Ако сте заглавили и мрежним својствима недостаје опција за промену из јавних у приватна, ови предлози ће вам помоћи да их лако промените.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Различити начини да промените статус мреже из јавне у приватну .

прегледајте архивиране веб локације
Популар Постс