Да ли могу да користим свој ТВ као монитор за свој рачунар?

Mogu Li A Ispol Zovat Televizor V Kacestve Monitora Dla Moego Pkнедефинисан

Ако желите да користите свој ТВ као монитор за рачунар, постоји неколико ствари које треба да имате на уму. Прво, мораћете да се уверите да ваш ТВ има ХДМИ улаз. Већина модерних телевизора ради, али ако користите старији модел, можда ћете морати да проверите. Када потврдите да ваш ТВ има ХДМИ улаз, следећа ствар коју треба да урадите је да утврдите коју резолуцију желите да користите. Ако само желите да обавите основно прегледање веба или лагано играње игара, 720п би требало да буде у реду. Али ако желите да се бавите било каквим озбиљним играма или уређивањем видео записа, пожелећете да користите резолуцију од 1080п. Последња ствар коју треба имати на уму је да коришћење ТВ-а као монитора може да оптерети звучнике ТВ-а. Ако ћете користити телевизор као монитор током дужег временског периода, можда ћете желети да инвестирате у добар сет спољних звучника. Дакле, можете ли користити свој ТВ као монитор за рачунар? Да, али прво морате имати на уму неколико ствари. Уверите се да ваш ТВ има ХДМИ улаз, одредите коју резолуцију желите да користите и имајте на уму да коришћење телевизора као монитора може да оптерети звучнике телевизора.Да ли се питате да ли можете користите свој ТВ као монитор рачунара ? Нисте једини. Додатни монитор помаже да се поједностави рад или пројекти на којима радите и ослобађа простор за екстракцију пиксела на рачунару. У овом водичу ћемо вам објаснити детаље коришћења телевизора као монитора за рачунар.кбок оне бацкгроунд слика

Могу ли да користим свој ТВ као монитор за свој рачунар

Која је разлика између компјутерског монитора и телевизора?

Рачунарски монитор и ТВ се разликују један од другог на много начина, од резолуције до величине. Разлика између монитора и ТВ-а је следећа:

  • Величина: Монитори су релативно мањи од телевизора. Монитори се обично посматрају са велике удаљености, за разлику од телевизора који се гледају из даљине. Видите велике телевизоре у изложбеним просторима, али монитори су ограничене величине да стану на сто.
  • Размера: Можете пронаћи мониторе са односом ширине и висине 4:3 као и 16:9, за разлику од телевизора дизајнираних за гледање филмова и ТВ серија, који тренутно имају однос ширине и висине 16:9.
  • Квалитет и резолуција слике: И монитори и телевизори доступни су у вишим резолуцијама до 8К. Морате издвојити више новца да бисте добили мониторе или телевизоре веће резолуције. Пиксели на телевизорима нису густи у поређењу са мониторима јер су дизајнирани да се гледају са удаљености у поређењу са мониторима. Квалитет слике на монитору је много бољи него на ТВ-у када се посматра као спољни монитор.
  • Учесталост ажурирања: Брзина освежавања на монитору је много боља од брзине освежавања на ТВ-у. Монитори су дизајнирани чак и за игре са већом брзином освежавања. Можете пронаћи телевизоре за играње игара, али ћете морати да платите више.
  • Угао гледања: Монитори имају угао гледања од 110 степени, за разлику од телевизора који има угао гледања од 160 степени.
  • Кашњење уноса: Монитори имају много мање кашњење улаза у поређењу са ТВ-ом.

Ово је разлика између монитора и ТВ-а.Да ли могу да користим свој ТВ као монитор за свој рачунар?

Да, можете користити свој ТВ као монитор за рачунар. Да бисте користили ТВ као монитор, следите доле наведене кораке.

  1. Захтеви за коришћење телевизора као монитора рачунара
  2. Повезивање ТВ-а са рачунаром
  3. Подешавања

Хајдемо у детаље.

ПоверСхелл скрипта за уклањање апликација Виндовс 10 за све кориснике

1] Захтеви за коришћење телевизора као монитора рачунара

Да бисте користили ТВ као монитор за рачунар, потребан вам је порт за мултимедијални интерфејс високе дефиниције (ХДМИ) на ТВ-у и кабл да бисте га повезали са рачунаром. Биће вам потребан ХДМИ кабл који подржава Фулл ХД пренос слике. Стандардни ХДМИ кабл може да преноси слике од 720п и 1080п.Ако не можете да пронађете ХДМИ порт на лаптопу или рачунару, можете да користите поставку Дигитал Висуал Интерфаце (ДВИ). Овај систем не подржава аудио сигнале, за разлику од ХДМИ.

Такође можете бежично да повежете ТВ и рачунар користећи уређаје за стриминг као што је Цхромецаст или слични уређаји. Ако имате потребан кабл или уређаје, можете прећи на следећи корак.

2] Повежите ТВ са рачунаром

Ако одлучите да повежете ТВ, морате да повежете ХДМИ кабл са портовима телевизора и на телевизору и на рачунару. Када су портови повезани, не морате ништа друго осим да промените ТВ екран на ХДМИ екран помоћу дугмади на даљинском управљачу за ТВ.

Ако одлучите да бежично повежете ТВ, прикључите Цхромецаст или други уређај за пребацивање у УСБ порт телевизора и изаберите уређај за пресликавање екрана на ТВ-у. Можете да користите опцију Пројецт на иконама на траци задатака и пратите упутства на екрану да бисте се повезали.

Најновији паметни телевизори не захтевају чак ни уређај за ливење. Можете да пресликате екран свог лаптопа помоћу Ви-Фи везе. Може доћи до кашњења у преносу слике.

3] Опције подешавања

Повезивањем телевизора са рачунаром можете подесити резолуцију на рачунару тако да одговара резолуцији телевизора и обрнуто. Можете чак и да промените боје и режиме на ТВ-у помоћу даљинског управљача за бољу слику. Када прилагодите подешавања, можете да користите свој ТВ као примарни или секундарни монитор по свом укусу.

Ево како можете да повежете телевизор са рачунаром и користите га као монитор.

Зашто користити ТВ као монитор за рачунар?

Може бити много разлога за коришћење телевизора као монитора за рачунар. Можда ће вам се допасти велики екран који телевизор нуди, или можда имате резервни ТВ код куће који се може ефикасно користити као монитор који можда размишљате да купите. Или би то могао бити привремени монитор за ваш лаптоп док не стигне прави монитор. Можете чак и да уштедите нешто новца куповином телевизора са већим екраном по нижој цени од монитора.

промените боју фонта у изгледу

Релатед Реадинг : Други монитор је увећан на Виндовс рачунару .

Могу ли да користим свој ТВ као монитор за свој рачунар
Популар Постс