Функција Мицрософт БитЛоцкер у оперативном систему Виндовс 10

Microsoft Bitlocker Feature Windows 10Прочитајте о БитЛоцкер-у у оперативном систему Виндовс 10/8/7, БитЛоцкер алатки за припрему диска, опоравите шифроване податке са оштећеног волумена диска помоћу БитЛоцкер алатке за поправку итд.

Као ИТ стручњак, увек тражим нове начине да заштитим своје податке. Зато сам био узбуђен што сам сазнао више о функцији Мицрософт БитЛоцкер у оперативном систему Виндовс 10. БитЛоцкер је функција заштите података која шифрује ваше податке и помаже у спречавању неовлашћеног приступа.Свиђа ми се што је БитЛоцкер једноставан за коришћење и не захтева никакав посебан хардвер. Такође ценим то што се интегрише са другим Мицрософт безбедносним функцијама, као што је Мицрософт Дефендер.Све у свему, мислим да је БитЛоцкер одлично решење за заштиту података за кориснике оперативног система Виндовс 10. Једноставан је за употребу и пружа додатни ниво сигурности за ваше податке.БитЛоцкер шифровање диск јединице је функција потпуног шифровања диска укључена у оперативне системе Мицрософт Виндовс 10, Виндовс 8, Виндовс 7, Виндовс Виста и Виндовс Сервер 2008 за заштиту података шифровањем целих волумена. Подразумевано, користи АЕС алгоритам шифровања у ЦБЦ режиму са 128-битним кључем, у комбинацији са Елепхант дифузором за додатну сигурност шифровања диска коју не обезбеђује АЕС.

дискпарт скупљајућа партиција

Мицрософт БитЛоцкер

БитЛоцкер спречава нападача који покреће други оперативни систем или покреће програм за разбијање софтвера да наруши безбедност Виндовс датотека и система или прегледа датотеке ускладиштене на безбедном диску ван мреже. Ова карактеристика је идеална за Модул поуздане платформе (ТПМ 1.2) да заштити корисничке податке и осигура да Виндовс рачунар није угрожен када је систем искључен.даљински управљач Виндовс 8

БитЛоцкер обезбедјује и запосленима који се баве мобилним и канцеларијским информацијама, побољшану заштиту података у случају губитка или крађе њихових система и безбедно брисање података када дође време да се та средства повуку из употребе.

За разлику од система датотека за шифровање (ЕФС), који вам омогућава да шифрујете појединачне датотеке, БитЛоцкер шифрује цео системски диск, укључујући Виндовс системске датотеке потребне за покретање и пријављивање. Можете се пријавити и радити са својим датотекама нормално, али БитЛоцкер може помоћи да блокира хакере да приступе системским датотекама на које се ослањају да би сазнали вашу лозинку или приступили вашем чврстом диску тако што ће га уклонити са рачунара и инсталирати на други рачунар.

БитЛоцкер може помоћи само у заштити датотека које су ускладиштене на диску на којем је инсталиран Виндовс.

Да бисте приступили Битлоцкер-у, отворите Цонтрол Панел > Сецурити > БитЛоцкер Дриве Енцриптион.

Мицрософт БитЛоцкер

Пре него што омогућите БитЛоцкер шифровање диск јединице, морате да се уверите да чврсти диск вашег рачунара има следеће:

Најмање два тома. Ако правите нови волумен након што сте већ инсталирали Виндовс, мораћете поново да инсталирате Виндовс пре него што омогућите БитЛоцкер. Један волумен је за диск оперативног система (обично диск Ц) који ће БитЛоцкер шифровати, а други је за активни волумен, који мора остати нешифрован да би се рачунар могао покренути. Величина активног волумена мора бити најмање 1,5 гигабајта (ГБ). Обе партиције морају бити форматиране са НТФС системом датотека.

Потребна је ТПМ конфигурација доступна на одређеним хардверским конфигурацијама. Ако ваша конфигурација не дозвољава ову функцију, добићете овај екран:

Битлоцкер је онемогућен

Припремите рачунар за БитЛоцкер шифровање диск јединице

БитЛоцкер-у су потребне најмање две партиције за шифровање диск јединице и проверу интегритета покретања. Ова два одељка чине засебну конфигурацију покретања. У конфигурацији подељеног покретања, примарна партиција оперативног система је одвојена од активне системске партиције са које рачунар покреће.

греасемонки иоутубе

ИН БитЛоцкер алатка за припрему диск јединице аутоматизује процесе за припрему рачунара за БитЛоцкер. Направите други волумен који је потребан за БитЛоцкер:

 • Пренос датотека за покретање на нови волумен
 • Како активирати волумен

Када алатка заврши са радом, морате поново покренути рачунар да бисте променили системски волумен на новокреирани волумен. Након што се рачунар поново покрене, диск ће бити правилно конфигурисан за БитЛоцкер. Можда ћете такође морати да иницијализујете модул поуздане платформе (ТПМ) пре него што омогућите БитЛоцкер.

Опоравите БитЛоцкер шифроване податке са оштећеног волумена диска

ИН БитЛоцкер алатка за опоравак може помоћи администраторима да опораве податке са оштећеног диска шифрованог БитЛоцкер-ом. Можете преузети ово Ево .

Ова алатка вам помаже да приступите подацима шифрованим помоћу БитЛоцкер-а ако је ваш чврсти диск физички оштећен. Овај алат покушава да поврати важне податке са диска и поврати све податке који се могу опоравити.
За дешифровање података потребна је лозинка за опоравак или кључ за опоравак. У неким случајевима је такође потребна резервна копија пакета кључева.

Користите ову алатку командне линије ако су испуњени следећи услови:

прозори центра за синхронизацију 10
 • Волумен је шифрован коришћењем БитЛоцкер шифровања диск јединице.
 • Виндовс се неће покренути или не можете да покренете БитЛоцкер конзолу за опоравак.
 • Немате копију података садржаних у шифрованом волумену.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Прочитајте такође:

 1. БитЛоцкер То Го в Виндовс
 2. Администрирање и надгледање Мицрософт БитЛоцкер-а на Виндовс-у
 3. Враћање датотека и података са неприступачне БитЛоцкер шифроване диск јединице
 4. Шифрујте УСБ дискове помоћу БитЛоцкер То Го
 5. Коришћење алатке за припрему БитЛоцкер диск јединице преко командне линије у Виндовс-у
 6. Кључ за опоравак није могао да се сачува на овој грешци локације за БитЛоцкер .
Популар Постс