Протокол за пренос медија (МТП) не ради у оперативном систему Виндовс 10

Media Transfer Protocol Is Not Working Windows 10Као ИТ стручњак, често ме питају који је најбољи начин за пренос датотека између рачунара и мобилног уређаја. У већини случајева препоручујем коришћење протокола за пренос медија (МТП) уместо стандардне УСБ везе. МТП нуди бројне предности у односу на УСБ, укључујући веће брзине преноса и могућност преноса датотека које су веће од 4 ГБ. Међутим, недавно сам имао неколико клијената који су пријавили да МТП не ради исправно у Виндовс-у 10. У неким случајевима, МТП везу чак ни рачунар не препознаје. У другим случајевима, веза се препознаје, али су брзине преноса болно мале. Ако имате проблема да натерате МТП да ради у оперативном систему Виндовс 10, постоји неколико ствари које можете да испробате. Прво, уверите се да ваш рачунар користи најновију верзију оперативног система Виндовс 10. МТП је релативно нова технологија, а Мицрософт је објавио низ ажурирања за Виндовс 10 која побољшавају МТП компатибилност. Ако је ваш рачунар ажуриран, следећа ствар коју треба испробати је други УСБ кабл. Открио сам да у неким случајевима одређени УСБ каблови могу изазвати проблеме са МТП-ом. Ако имате резервни УСБ кабл, покушајте. Ако и даље имате проблема, следећи корак је да испробате други МТП компатибилни уређај. Имао сам среће са бројним Андроид уређајима, али ваша километража може да варира. Коначно, ако и даље имате проблема, можете покушати да користите МТП услужни програм треће стране попут оних са МТП-Тоолс.цом. Открио сам да ови услужни програми понекад могу да покрену МТП да ради када ништа друго неће. Ако имате проблема да натерате МТП да ради у оперативном систему Виндовс 10, постоји неколико ствари које можете да испробате. Прво, уверите се да ваш рачунар користи најновију верзију оперативног система Виндовс 10. МТП је релативно нова технологија, а Мицрософт је објавио низ ажурирања за Виндовс 10 која побољшавају МТП компатибилност. Ако је ваш рачунар ажуриран, следећа ствар коју треба испробати је други УСБ кабл. Открио сам да у неким случајевима одређени УСБ каблови могу изазвати проблеме са МТП-ом. Ако имате резервни УСБ кабл, покушајте. Ако и даље имате проблема, следећи корак је да испробате други МТП компатибилни уређај. Имао сам среће са бројним Андроид уређајима, али ваша километража може да варира. Коначно, ако и даље имате проблема, можете покушати да користите МТП услужни програм треће стране попут оних са МТП-Тоолс.цом. Открио сам да ови услужни програми понекад могу да покрену МТП да ради када ништа друго неће.МТП или Протокол за пренос медија , али је део Виндовс Медиа Фрамеворк , омогућава вам да аутоматски преносите медијске датотеке са једног преносивог уређаја на други. Раније је био познат као ПТП или протокол за пренос слике.

Не обрађује се изузетак системске нити

Често преносимо датотеке са мобилног или дигиталног фотоапарата на други уређај и обрнуто. Можда не знате, али када преносите слике са дигиталног фотоапарата, користите МТП веза превести. У основи постоје две опције које добијате након што повежете свој мобилни уређај са рачунаром помоћу кабла за пренос података. Прва опција вам омогућава да преносите датотеке било које врсте, укључујући документе, видео записе или аудио записе. Друга опција је МТП, која омогућава корисницима да брзо премештају слике са једног уређаја на други.

Ако протокол за пренос медија не ради и имате потешкоћа са коришћењем МТП-а у оперативном систему Виндовс 10, овај предлог вам може помоћи да решите проблем.Протокол за пренос медија не ради

Пошто протокол за пренос медија не функционише исправно, рачунар неће открити ваш уређај и као резултат тога нећете моћи брзо да пренесете слике са дигиталног фотоапарата и мобилног телефона на Виндовс рачунар. Понекад чак можете видети следеће поруке о грешци:

  • МТП УСБ уређај се неће инсталирати
  • Грешка управљачког програма МТП УСБ уређаја
  • МТП није препознат

Ако МТП не ради на Виндовс 10, ево контролне листе ствари које морате да проверите пре него што наставите:

Виндовс Пхото Виевер не може приказати ову слику јер можда нема довољно меморије
  1. Проверите да ли ваш мобилни телефон подржава МТП О: Већина мобилних телефона са камерама има МТП подршку за пренос слика на или са уређаја, али се ипак препоручује да проверите.
  2. Ажурирајте постојећи управљачки програм МТП уређаја : Отворите ВинКс мени, изаберите Менаџер уређаја а затим пронађите свој мобилни уређај. Кликните десним тастером миша и изаберите Ажурирање софтвера драјвера До ажурирајте софтвер управљачког програма уређаја .
  3. Инсталирајте управљачки програм МТП уређаја О: Ако драјвер није инсталиран, повежите уређај. Када повежете нови уређај са рачунаром, он аутоматски инсталира потребан драјвер. Уверите се да не прекидате инсталацију. Ако се прикаже Менаџер уређаја Драјвери за овај уређај нису инсталирани поруку, требало би да размислите о поновној инсталацији драјвера.
  4. Омогућите МТП ручно О: У неким случајевима морате ручно да омогућите протокол за пренос медија. Различити произвођачи мобилних уређаја имају различите процедуре, па проверите метод код свог произвођача.
  5. Омогућите режим УСБ отклањања грешака О: Ако имате Андроид мобилни телефон и МТП не ради, уверите се да сте омогућили УСБ режим за отклањање грешака. Ово ће вам помоћи у даљем решавању проблема.

Ако инсталирање новог драјвера или ажурирање постојећег није помогло, отворите Филе Екплорер и идите на следећу путању:Ц: Виндовс ИНФ

како форматирати Виндовс хард диск 10

Овде ћете добити датотеку под називом впдмтп.инф . Кликните десним тастером миша на ову датотеку и изаберите Инсталирај .

МТП протокол за пренос медија не ради

Мицрософт обезбеђује скуп драјвера класе који подржава протокол за пренос медија (МТП). Ако ваш уређај подржава МТП, можете користити један од ових драјвера. Поред драјвера класе, Мицрософт обезбеђује датотеку са информацијама о инсталацији (.инф) за инсталирање драјвера класе. Ова датотека се зове ВпдМтп.инф.

Када кликнете на „Инсталирај

Популар Постс