Како пронаћи модел штампача и серијски број на Виндовс рачунару

Kak Uznat Model I Serijnyj Nomer Printera Na Pk S WindowsМодел штампача и серијски број су важне информације које су вам потребне када решавате проблеме са штампачем. Срећом, постоји неколико различитих начина на које можете пронаћи ове информације на Виндовс рачунару. Један од начина да пронађете модел штампача и серијски број је да погледате у одељку Уређаји и штампачи на Виндовс контролној табли. Да бисте тамо стигли, само отворите контролну таблу, а затим кликните на „Уређаји и штампачи“. Када сте у одељку Уређаји и штампачи, пронађите свој штампач на листи уређаја, а затим двапут кликните на њега да бисте отворили прозор његових својстава. У прозору са својствима требало би да видите број модела штампача наведен на картици „Опште“. Ако не видите број модела наведен у прозору са својствима, можете покушати да потражите ознаку и на самом физичком штампачу. Многи штампачи ће имати налепницу са бројем модела и серијским бројем. Ова налепница се обично налази на задњој или доњој страни штампача. Ако и даље не можете да пронађете модел и серијски број, можете покушати да контактирате произвођача штампача. Они би требали бити у могућности да вам дају информације које су вам потребне. Када добијете модел и серијски број штампача, можете их користити да бисте потражили информације о решавању проблема или контактирали корисничку подршку ако имате проблема са штампачем. Познавање модела и серијског броја такође може бити од помоћи ако икада будете морали да наручите резервне делове за штампач.Штампач је један од најчешће коришћених хардверских уређаја рачунара и ако имате штампач важно је да имате приступ његовим детаљима као што су произвођач, модел и серијски број. Ове информације често могу бити корисне када наиђете на проблеме са штампачем и желите да га сервисирате или замените. У овом чланку ћемо вас провести кроз кораке које морате да пратите да бисте то урадили сазнајте модел и серијски број штампача в Виндовс 11 и Виндовс 10.

на коју врсту података враћање система не утиче

Ако се ради о релативно новом штампачу који није претрпео никаква структурална оштећења и који је остао неоштећен као и првог дана, негде на кућишту можете пронаћи налепницу која неће имати само модел и серијски број, већ и још неколико . важно. Детаљи. Ако налепница недостаје или је уклоњена са кућишта штампача, можете да пратите кораке у наставку. Овде је предуслов да повежете штампач чије податке тражите са рачунаром, било да се ради о бежичном штампачу или жичном.

Ако је у питању релативно нов штампач,Како пронаћи модел штампача и серијски број у оперативном систему Виндовс 11

Да бисте пронашли модел штампача и серијски број на Виндовс 11 рачунару:

  1. Отворите подешавања оперативног система Виндовс користећи пречицу на тастатури „Вин + И“.
  2. На траци са опцијама са леве стране изаберите Блуетоотх и уређаји таб
  3. Ова страница ће навести различите типове хардверских уређаја. Кликните на опцију „Штампачи и скенери“.
  4. Кликните десним тастером миша на штампач чији модел и серијски број желите да знате да бисте отворили страницу са својствима.
  5. Кликните на Информације о уређају подешавање у одељку „Додатне информације“.

читати : Икона штампача се не појављује у одељку Уређаји и штампачи у оперативном систему Виндовс

Сада можете пронаћи број модела и серијски број вашег штампача под одговарајућим насловима. Поред ова два детаља, овај одељак пружа важније информације као што су ИП и МАЦ адресе, тип драјвера штампача итд.ПаиПал пријављивање

Где могу да пронађем број модела свог штампача?

Као и штампач, ваш рачунар такође има модел и серијски број који можете да користите за ажурирање БИОС софтвера или преузимање софтвера драјвера. Обично се серијски број рачунара налази на налепници причвршћеној на дну рачунара. Ако то није случај, можете проверити регистрациону и гарантну документацију, као и одељак за батерије. Постоји и командна линија коју можете покренути да бисте сазнали серијски број вашег Виндовс рачунара.

Где могу да пронађем број модела свог ХП штампача?

Да бисте пронашли број модела ХП штампача, потребно је да погледате задњу страну штампача. На већини модела садрже број модела на полеђини. Међутим, у неким случајевима то можете пронаћи на десној страни штампача. Не морате да га укључујете, јер се то види на налепници причвршћеној за штампач.

Ако је у питању релативно нов штампач,
Популар Постс