Како отворити КСМЛ датотеку у Екцел, Ворд, Цхроме, Едге

Kak Otkryt Fajl Xml V Excel Word Chrome Edgeнедефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају како да отворим КСМЛ датотеке у различитим апликацијама. Ево кратког прегледа како отворити КСМЛ датотеке у Екцел-у, Ворд-у, Цхроме-у и Едге-у. У Екцел-у можете отворити КСМЛ датотеке било увозом датотеке у нову радну свеску или отварањем датотеке помоћу дијалога Отвори. Да бисте увезли КСМЛ датотеку, идите у мени Датотека, а затим кликните на Увези. У оквиру за дијалог Импорт КСМЛ изаберите КСМЛ датотеку коју желите да увезете, а затим кликните на дугме Отвори. У Ворд-у можете отворити КСМЛ датотеке било отварањем датотеке директно или увозом датотеке у нови документ. Да бисте отворили КСМЛ датотеку, идите у мени Датотека, а затим кликните на Отвори. У дијалогу Отвори изаберите КСМЛ датотеку коју желите да отворите, а затим кликните на Отвори. У Цхроме-у можете отворити КСМЛ датотеке тако што ћете их отворити директно из Цхроме прегледача. Да бисте отворили КСМЛ датотеку, идите у мени Датотека, а затим кликните на Отвори. У дијалогу Отвори изаберите КСМЛ датотеку коју желите да отворите, а затим кликните на Отвори. У Едге-у можете отворити КСМЛ датотеке отварањем датотеке директно из Едге претраживача. Да бисте отворили КСМЛ датотеку, идите у мени Датотека, а затим кликните на Отвори. У дијалогу Отвори изаберите КСМЛ датотеку коју желите да отворите, а затим кликните на Отвори.У овом посту ћемо вам показати како отворити кмл датотеку у екцел-у, ворд-у, цхроме-у и едге-у . КСМЛ познат и као е Икс проширив М лист л језик је платформски независан маркуп језик који се користи за пренос података или размену информација између различитих апликација и уређаја. КСМЛ датотеке обичне текстуалне датотеке . Можете користити основни софтвер за уређивање текста или наменски софтвер КСМЛ Едитор да бисте отворили ове датотеке. Такође можете користити веб прегледач да отворите КСМЛ датотеку ако вам је потребно само да видите податке датотеке.У посебним случајевима, можда ћете морати да отворите датотеку у програму Мицрософт Ворд или Екцел. Ако никада нисте отворили КСМЛ датотеку ни у једном од ових Оффице Веар производа, онда ће вам овај пост сигурно помоћи. Не само да ћемо објаснити како да отворите КСМЛ датотеку у Мицрософт Екцел-у и Мицрософт Ворд-у, већ ћемо вам такође показати како да отворите исту датотеку у најпопуларнијим претраживачима, укључујући Мицрософт Едге и Гоогле Цхроме.

Како отворити КСМЛ датотеку у Екцел, Ворд, Цхроме, ЕдгеКако отворити КСМЛ датотеку у Екцел, Ворд, Цхроме, Едге

Водићемо вас кроз водич корак по корак до како отворити КСМЛ датотеку у Екцел-у, Ворд-у, Цхроме-у, анд Едге. Почнимо.

историја међуспремника виндовс 10

1] Отворите КСМЛ датотеку у МС Екцел-у

КСМЛ датотека отворена у Екцел-у

Можда изгледа чудно, али МС Екцел може да обрађује КСМЛ податке. Омогућава вам да отворите КСМЛ документе и прегледате или уредите њихов садржај.Можете отворити КСМЛ датотеку у Екцел-у користећи две различите методе а) користећи Филе мени и б) коришћењем Подаци мени.

Белешка: КСМЛ датотека садржи податке организоване по ознакама. Ове ознаке користи Екцел за приказ информација о датотеци у формату табеле. Екцел може имати проблема са приказивањем података ако изворна датотека садржи превише угнежђених ознака.

Сада погледајмо горе наведене методе детаљно.

А] Отворите КСМЛ датотеку користећи мени Датотека (Филе Опен КСМЛ)

Отварање КСМЛ датотеке у Екцел-у

Отворите Мицрософт Екцел. Затим идите на Датотека > Отвори . Пронађите и изаберите датотеку и кликните на дугме Отвори дугме. Ан Отворите КСМЛ Појавиће се оквир за дијалог у коме ћете видети 3 различите опције за отварање датотеке. Изабери Као КСМЛ табела а затим кликните на ФИНЕ дугме.

Ако видите упозорење (које се појављује ако се датотека не односи на шему), кликните на икону ФИНЕ дугме.

Ваша КСМЛ датотека ће се отворити у Екцел-у.

синхронизујте Виндовс 10 календар са гооглеом

Б] Отворите КСМЛ датотеку помоћу менија Подаци (Екцел Импорт)

Увезите КСМЛ датотеку у Екцел

Овај метод укључује учитавање података из КСМЛ документа користећи Повер Куери, моћан алат за аутоматизацију података који се налази у Екцел-у.

Отворите МС Екцел и кликните на дугме Подаци таб Затим идите на Преузмите податке > Из датотеке > Из КСМЛ-а . Пронађите и изаберите КСМЛ документ и кликните на икону Увоз дугме. Ово ће отворити Екцел Навигатор који приказује изглед ваше кмл датотеке. Изаберите табелу са подацима у левом окну за навигацију да бисте видели њен преглед. Затим кликните на Учитај дугме.

Ово ће учитати ваше КСМЛ податке у облику табеле у нови радни лист у Мицрософт Екцел-у.

Читати: Екцел: Није могуће отворити датотеку у заштићеном приказу .

2] Отворите КСМЛ датотеку у МС Ворд-у

Отварање КСМЛ датотеке у МС Ворд-у

Отварање КСМЛ датотеке у МС Ворд-у је веома лако. Иди на Датотека > Отвори > Прегледај и идите до локације датотеке на рачунару. Затим у Тип датотеке падајућу листу, изаберите КСМЛ датотеке . Затим изаберите датотеку и кликните на дугме Отвори дугме.

Белешка: Мицрософт Ворд 2007, 2010 и 2013 више не подржавају прилагођене КСМЛ елементе. Стога, ако покушате да отворите такву датотеку у МС Ворд-у, ваши прилагођени КСМЛ елементи ће бити уклоњени и биће приказан само текст. Међутим, можете користити трик да отворите КСМЛ у Ворд-у. Ево како:

Чување КСМЛ-а као ПДФ-а

  1. Отворите КСМЛ датотеку у жељеном претраживачу (погледајте следећа два одељка за детаље).
  2. Иди на Више опција > Штампај .
  3. Изабери Сачувај као ПДФ из Штампач/одредиште пасти.
  4. Кликните на Задржати дугме.
  5. Покрените Мицрософт Ворд.
  6. Притисните Отворите > Преглед .
  7. ИН Отвори дијалог, уверите се Тип датотеке инсталиран на Све датотеке .
  8. Пронађите и изаберите своју датотеку.
  9. Кликните на Отвори дугме.
  10. Кликните на ФИНЕ дугме у упозорењу које се појави.

Користећи горњи трик, ваш ПДФ ће бити конвертован у Ворд документ и као резултат тога, све ваше прилагођене КСМЛ ознаке ће се појавити у датотеци када је отворите у Мицрософт Ворд-у. Међутим, важно је напоменути да ће оригинална КСМЛ структура бити изгубљена због процеса трансформације. Стога, морате обратити пажњу на свој КСМЛ код пре него што сачувате податке назад у КСМЛ датотеку.

ПДФ отворен у МС Ворд-у

Још једна важна ствар коју треба напоменути је да када користите Ворд да сачувате датотеку као КСМЛ документ, резултујућа датотека ће укључивати нове КСМЛ податке, који могу изгледати огромни. То је зато што је са издавањем Оффице 2007, Мицрософт променио структуру свог формата документа са једноставног бинарног на комбинацију КСМЛ и бинарних датотека. И зато је додао 'Кс' (за КСМЛ) на крају ових екстензија датотека (КСМЛКС, ДОЦКС, ППТКС, итд.).

Читати: Бест Бесплатно Софтвер за уређивање КСМЛ-а за Виндовс компјутери

3] Отворите КСМЛ датотеку у Гоогле Цхроме-у

КСМЛ датотека је отворена у Гоогле Цхроме-у

Сви модерни претраживачи могу читати КСМЛ датотеке.

Виндовс 10 безбедно уклања хардвер који не ради

Да бисте отворили КСМЛ датотеку у Гоогле Цхроме-у, отворите Возач и идите до локације датотеке. Затим кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите Отвори од опцију из контекстног менија. Ако видите Гоогле Цхроме на листи доступних опција, кликните на њега. У супротном кликните на Изаберите другу апликацију . Ако видите Гоогле Цхроме испод Предложене апликације или Више опција , Кликните овде. У супротном кликните на Изаберите апликацију на рачунару . Идите до локације на којој је Цхроме инсталиран. Изабери Хром и кликните на Отвори . КСМЛ датотека ће се отворити у прегледачу Гоогле Цхроме.

Алтернативно, можете да превучете и отпустите КСМЛ датотеку из прозора Екплорер на нову картицу у прегледачу Гоогле Цхроме.

4] Отворите КСМЛ датотеку у Мицрософт Едге-у

Отварање КСМЛ датотеке у Мицрософт Едге-у

Отвори Возач и идите до локације ваше кмл датотеке. Кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите Отворите помоћу > Мицрософт Едге . Датотека ће се отворити у Едге претраживачу у формату само за читање. Алтернативно, можете покренути Едге претраживач и превући и отпустити КСМЛ датотеку (из прозора истраживача) на нову картицу у Мицрософт Едге претраживачу.

Искрено се надамо да ће вам овај пост бити од помоћи. Поделите своје мисли у одељку за коментаре испод.

Опширније: Поставите Нотепад++ као подразумевани уређивач за .кмл датотеке у оперативном систему Виндовс. .

Како отворити КСМЛ датотеку у Екцел, Ворд, Цхроме, Едге
Популар Постс