Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10

Kak Izmenit Sluz Po Umolcaniu V Windows 11 10недефинисан

Ако сте као већина људи, вероватно не размишљате често о свом подразумеваном пролазу. Али ако сте ИТ стручњак, онда знате да је подразумевани мрежни пролаз важан део мрежне конфигурације вашег рачунара.скенирајте датотеку на мрежи

Подразумевани мрежни пролаз је рутер који ваш рачунар користи за повезивање на Интернет. Ако имате проблема са повезивањем на Интернет или ако желите да промените начин на који се рачунар повезује на Интернет, можете променити подразумевани мрежни пролаз.Ево како да промените подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 10:

 1. Отворите контролну таблу.
 2. Кликните на Мрежа и Интернет.
 3. Кликните на Центар за мрежу и дељење.
 4. Кликните на Промени поставке адаптера.
 5. Кликните десним тастером миша на мрежни адаптер за који желите да промените подразумевани мрежни пролаз.
 6. Кликните на Својства.
 7. Кликните на унос Интернет Протоцол Версион 4 (ТЦП/ИПв4) или Интернет Протоцол Версион 6 (ТЦП/ИПв6).
 8. Кликните на Својства.
 9. На картици Опште унесите нови подразумевани мрежни пролаз у поље за ИП адресу.
 10. Кликните на ОК.

То је све што је потребно за промену подразумеваног гејтвеја у оперативном систему Виндовс 10. Ако имате питања, слободно их поставите у коментарима.Ако ти треба промени подразумевани гатеваи на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10, овај водич ће вас провести кроз кораке. Можете да промените подразумевани гатеваи за скоро сваку везу, укључујући ВиФи, Етхернет, мобилну приступну тачку, УСБ привезивање и још много тога. Без обзира да ли користите Виндовс 11 или Виндовс 10, можете да пратите исте кораке за обе платформе.

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10 помоћу подешавања оперативног система Виндовс

Да бисте променили подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10 користећи Виндовс подешавања, следите ове кораке:

 1. Притисните Вин+Ме да отворите подешавања оперативног система Виндовс.
 2. Пребаците на Мрежа и Интернет језичак на левој страни.
 3. Изаберите онлајн извор.
 4. наћи ИП додељивање опција.
 5. Притисните Уредити дугме.
 6. Проширите падајући мени.
 7. Изаберите Менаџмент опција.
 8. Искључи ИПв4 опцију да га укључите.
 9. наћи пролаз поље и унесите ИП.
 10. Притисните Задржати дугме.

Да бисте сазнали више о овим корацима, наставите да читате.

Прво морате да отворите панел са подешавањима оперативног система Виндовс. Иако постоји толико много опција, можете их користити Вин+Ме Пречица на тастатури. Затим пређите на Мрежа и Интернет језичак на левој страни.

Овде можете пронаћи све интернет изворе укључујући етернет, мобилне приступне тачке, ВиФи, УСБ привезивање, итд. Морате да изаберете извор интернета за који желите да промените подразумевани мрежни пролаз.

Када изаберете, можете видети опцију која се зове ИП додељивање . наћи Уредити дугме и кликните на њега.

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10

Подразумевано је подешено на аутоматски (ДХЦП) . Потребно је да проширите одговарајући падајући мени и изаберете Менаџмент опција.

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10

алат за опоравак ознака хрома

Тада можете видети две опције - ИПв4 и ИПв6. морате да промените ИПв4 дугме да бисте га укључили. За вашу информацију, овај корак је потребан само ако раније нисте омогућили ИПв4. У супротном, нема потребе да пролазите кроз овај конкретан корак.

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10

После тог налаза пролаз опција. Ако сте се већ раније пријавили на мрежни пролаз, морате обрисати постојећи и унети нови. У супротном, можете да кликнете на одговарајуће поље и почнете да уносите нови подразумевани мрежни пролаз.

На крају кликните на Задржати дугме да сачувате све промене. Као и код контролне табле, не морате поново да покрећете рачунар јер се ова промена примењује када кликнете на дугме Сачувај.

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10 помоћу контролне табле

Да бисте променили подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10 помоћу контролне табле, следите ове кораке:

 1. Притисните Вин+Р да бисте отворили одзивник Покрени.
 2. Тип телесном и ударио Да дођу у дугме.
 3. Кликните десним тастером миша на веб извор и изаберите Карактеристике .
 4. Двапут кликните на Интернет протокол верзија 4 опција.
 5. наћи Подразумевани пролаз кутија.
 6. Пријавите се на мрежни пролаз према упутствима ИСП-а.
 7. Притисните ФИНЕ дугме.

Хајде да сазнамо више о овим корацима.

Прво морате да отворите панел мрежних веза на рачунару. Да бисте то урадили, кликните Вин+Р да бисте отворили одзивник Покрени, откуцајте нцпа.цпл, и ударио Да дођу у дугме. Затим кликните десним тастером миша на извор на вебу и изаберите Карактеристике опција. Затим двапут кликните на Интернет протокол верзија 4 (ТЦП/ИПв4) опција.

дисплеј контролна табла

Како променити подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10

Након тога, морате пронаћи Подразумевани пролаз кутија. Међутим, ако је неактиван, потребно је да изаберете Користите следећу ИП адресу опција.

Након тога, можете се пријавити на подразумевани гатеваи према упутствима вашег ИСП-а.

На крају, можете кликнути на дугме ФИНЕ дугме да сачувате промене. Након тога, ваш интернет извор ће почети да користи нови подразумевани гатеваи како сте унели.

Читати: Како омогућити или онемогућити Ви-Фи и Етхернет адаптер у оперативном систему Виндовс 11

Како променити подешавања мрежног пролаза у оперативном систему Виндовс 11?

Постоје два начина да промените поставке мрежног пролаза или подразумеване поставке мрежног пролаза у оперативном систему Виндовс 11. Можете да користите Виндовс Сеттингс Панел или Цонтрол Панел. Није важно да ли желите да га промените за Етхернет везу, ВиФи везу или нешто друго; можете користити исте кораке да бисте обавили посао. Оба корака су поменута горе и можете следити било који од њих у складу са својим захтевима.

Како пронаћи гатеваи у Виндовс 11?

Да бисте пронашли постојећи подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11, морате да га отворите Мрежне везе панел један. Затим кликните десним тастером миша на покренуту мрежу и изаберите Карактеристике опција. Затим двапут кликните на Интернет протокол верзија 4 опцију и идите на Подразумевани пролаз опција. Можете пронаћи број који изгледа као ИП адреса у одговарајућем пољу.

Како променити подразумевани гатеваи?

Да бисте променили подразумевани мрежни пролаз у оперативном систему Виндовс 11/10, прво морате да одете на таблу Мрежне везе. Затим отворите својства свог интернет извора и двапут кликните на икону Интернет протокол верзија 4 опција. Следећи проналазак Подразумевани пролаз поље и унесите гатеваи као што је ваш ИСП рекао.

Ово је све! Надам се да је ово помогло.

Читати: ВиФи ради, али етернет не ради на Виндовс-у.

Популар Постс