Поправите губитак пакета у Дисцорд-у током позива или стримовања

Ispravit Poteru Paketov V Discord Vo Vrema Razgovora Ili Potokovoj Peredaciнедефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају како да поправим губитак пакета у Дисцорд-у током позива или стримовања. Иако постоји низ потенцијалних узрока, најчешћи кривац је лоша интернетска веза. Постоји неколико ствари које можете учинити да побољшате своју везу и смањите губитак пакета: 1. Проверите брзину интернета и уверите се да имате стабилну везу. 2. Користите жичану везу уместо ВиФи ако је могуће. 3. Искључите све друге уређаје који користе вашу интернет везу. 4. Затворите све програме који користе много пропусног опсега. 5. Поново покрените рутер. 6. Обратите се свом ИСП-у ако и даље будете имали проблема. Губитак пакета може бити фрустрирајући, али праћење ових корака би требало да помогне у решавању проблема.Губитак пакета је веома чест проблем који има неколико Дисцорд корисници наилазе док разговарају или стримују на платформи. Ако сте администратор Дисцорд сервера и активно га користите у својој заједници, губитак пакета може бити веома тежак. У овом чланку ћемо разговарати о неколико корака које можете предузети да поправите Губитак пакета Дисцорд проблеме.Поправите губитак пакета у Дисцорд-у током позива или стримовања

Поправите губитак пакета у Дисцорд-у

Пре него што почнемо да решавамо овај проблем, требало би да укратко опишемо губитак пакета за оне који не знају. Комуникација на Интернету, или било којој другој мрежи у том случају, успоставља се слањем и пријемом пакета података. Када ови пакети не стигну на своје одредиште, то је познато као губитак пакета. Све апликације могу патити од губитка пакета, али најчешће жртве су оне које укључују обраду пакета у реалном времену, као што су платформе за ћаскање, видео, аудио и програми за игре, и наравно, апликације за стриминг. Хајде да видимо како можете да минимизирате утицај губитка пакета на Дисцорд. 1. Проверите статус Дисцорд сервера
 2. Проверите регион сервера
 3. Користите жичану везу
 4. Прилагодите Дисцорд опције
 5. Онемогућите Црисп у Дисцорд-у

1] Проверите статус Дисцорд сервера

Сервери увек имају застоје, посебно ако се користе као Дисцорд. Неуспешан сервер може довести до губитка пакета, у ком случају вам се саветује да прво проверите да ли је Дисцорд покренут и покренут.

 1. Отворите веб претраживач
 2. Посетите веб локацију Дисцорд Сервер Статус.
 3. Пратите број сервера и њихов статус. Сервер који не ради биће означен црвеним знаком, као што је приказано на слици.

Можете даље анализирати стање сервера и видети друге метрике као што је време одговора АПИ-ја. Овај портал такође пружа малу историју проблема пронађених на Дисцорд серверима и начин на који су они решени Погледајте историјско време рада опција.2] Проверите регион сервера

Ако сте се придружили говорном каналу који је хостован у другој земљи, то такође може довести до губитка пакета. Што је сервер гласовних канала удаљенији од ваше земље, кашњење се повећава. Ако је то случај, покушајте да се одјавите са овог сервера или замолите администратора гласовног канала да промени локацију сервера.

Читати: Зауставите Дисцорд да се покрене при покретању на Виндовс-у

3] Прибегавајте жичаној вези

Постоји веома велика шанса за губитак пакета на бежичној мрежи. Жичана веза је стабилнија и обезбеђује безбеднији пренос података, тако да вам прелазак на Етхернет везу такође може помоћи.

Ако већ имате жичану везу, покушајте да се пребаците на другу Ви-Фи мрежу да бисте видели да ли то помаже.

4] Подесите Дисцорд опције

Такође можете променити своја Дисцорд подешавања на начин који избегава цео проблем губитка пакета.

промените паипал.ме урл
 1. Покрените Дисцорд на рачунару
 2. Кликните на „Подешавања“ поред свог корисничког имена у доњем левом углу.
 3. Изабери Глас и видео са листе са леве стране, а затим кликните на „Напредно“.
 4. У одељку Квалитет услуге наћи ћете опцију „Омогући квалитет услуге високог приоритета“. Онемогући га

Ово би требало да вам помогне да зауставите губитак пакета који доживљавате на Дисцорд-у током стриминга или разговора.

5] Онемогућите Црисп у Дисцорд-у

На крају, такође можете покушати да онемогућите Крисп у Дисцорд-у. Крисп је Дисцорд услужни програм за сузбијање буке који понекад може блокирати буку и оставити утисак губитка пакета. Стога вам се такође саветује да ово онемогућите.

 1. Отворите подешавања Дисцорд-а
 2. Изаберите Глас и видео таб
 3. Пронађите подешавања за смањење шума и изаберите „Стандардно“ или „Ништа“.

Притисните 'Есц' да сачувате ову промену и проверите да ли још увек имате губитак пакета.

Како поправити лошу гласовну везу у Дисцорд-у?

Лоша гласовна веза је главни проблем са звуком у Дисцорд-у, а такође је врло чест. Дисцорд каже да би то могла бити грешка ИЦЕ провере, нема руте или РТЦ повезивања. Најчешћа решења за ово укључују поновно покретање модема + рутера, онемогућавање Дисцорд-а са свих заштитних зидова или уверавање да имате УДП на свом ВПН-у.

Зашто је губитак пакета тако висок?

Ако се питате зашто доживљавате толики губитак пакета, то може бити због загушења мреже на вашој страни. Други могући узроци укључују неисправне везе, нежељени саобраћај или више података који се обрађују кроз мрежу него што она може да поднесе.

Надамо се да ће вам бити од користи.

Популар Постс