Грешка у руковању неважећом датотеком током операција брисања, преименовања, копирања итд.

Invalid File Handle Error During DeleteГрешка у руковању неважећом датотеком је уобичајен проблем који се може појавити када покушавате да извршите брисање, преименовање, копирање или друге сличне операције. Ова грешка може бити узрокована бројним факторима, али најчешћи узрок је тај што је датотека коју покушавате да избришете тренутно отворена у другом програму. Да бисте решили овај проблем, мораћете да затворите програм који тренутно користи датотеку, а затим поново покушате да избришете датотеку. Ако и даље имате проблема, можда ћете морати да поново покренете рачунар. Када то урадите, датотека би требало да буде избрисана без икаквих даљих проблема. Ако се често сусрећете са овом грешком, можда је у питању већи проблем. Могуће је да ваш чврсти диск не ради, што би изазвало бројне различите грешке, укључујући грешку у руковању неважећом датотеком. Ако је то случај, мораћете да направите резервну копију података и замените чврсти диск што је пре могуће.Ако примите Неважећи дескриптор датотеке грешка током операција преименовања, брисања, копирања итд. у Виндовс 10/8/7, ево једноставног решења које ће решити ваш проблем за неколико секунди. Овај проблем се јавља када ваш систем покуша да изврши операцију на фасцикли или датотеци користећи следеће речи:

ЦОН, ПРН, АУКС, НУЛ, ЦОМ1, ЦОМ2, ЦОМ3, ЦОМ4, ЦОМ5, ЦОМ6, ЦОМ7, ЦОМ8, ЦОМ9, ЛПТ1, ЛПТ2, ЛПТ3, ЛПТ4, ЛПТ5, ЛПТ6, ЛПТ7, ЛПТ8 и ЛПТ9.

неважећи дескриптор датотекеопције претраживача датотека

Ако покушате да креирате или преименујете фасциклу или датотеку са овим резервисаним речима, добићете грешку - Наведено име уређаја је неважеће . Ово се дешава зато што Речи резервисане за Виндовс систем и не можете га користити као друге речи. Ако имате датотеку или фасциклу са овим речима на другом рачунару који није Виндовс и покушате да је копирате или преименујете у оперативном систему Виндовс, видећете ову поруку о грешци.

Неважећи дескриптор датотеке

Иако можете користити Госпођица дугме, ако постоји неколико таквих датотека или фасцикли, можете користити командну линију. Постоји једноставна команда која ће избрисати фасциклу и све датотеке унутар те фасцикле.

Грешка у неважећем дескриптору датотекетастатура и миш не раде

Отворите командну линију на свом Виндовс рачунару и покрените ову команду:

|_+_|

Објашњење:

управљачки програм који се инсталира није потврђен за овај рачунар
  • ИН рд команда ће избрисати директоријум или фасциклу.
  • ИН . команда се користи за избор тренутног рачунара.
  • / С помаже да се уклоне сви поддиректоријуми и датотеке садржане у фасцикли ЦОН.
  • / К је опционо јер помаже да се све дискретно уклони. Ако ово унесете, нећете добити никакву поруку потврде.

Потребан вам је унесите пуну путању до датотеке/фасцикле .

На пример, ако имате фасциклу под називом ЦОН на радној површини, путања би изгледала овако:

|_+_|

Команда ће изгледати овако:

|_+_|

Ако се ова грешка догоди из других разлога, користите следеће:

|_+_|

Ово уклања проширену функционалност тачке поновног анализирања.

да ли имам уефи или биос

Сада можете избрисати датотеку.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ово ради за вас.

Популар Постс