Како да погледате и верификујете безбедносне сертификате у Цхроме претраживачу

How View Check Security Certificates Chrome BrowserПрегледач Гоогле Цхроме је преместио податке о ССЛ сертификату веб локације у Алатке за програмере. Научите како да прикажете, верификујете и видите безбедносне сертификате сада

Када претражујете веб, ваш прегледач користи скуп безбедносних протокола како би осигурао да је сајт који посећујете безбедан. Један од ових протокола је употреба ССЛ сертификата. ССЛ сертификати се користе за шифровање комуникације између веб локације и вашег претраживача. Ово помаже у заштити ваших личних података од хакера и крадљиваца идентитета. Можете да видите ССЛ сертификат за било коју веб локацију коју посетите у Цхроме прегледачу. Да бисте то урадили, једноставно кликните на икону катанца у адресној траци. Ово ће отворити искачући прозор који приказује информације о сертификату. Затим можете кликнути на картицу „Важећа“ да бисте видели детаље сертификата. Ако икада нисте сигурни у валидност ССЛ сертификата веб локације, увек можете да контактирате администратора сајта да га верификујете.Гоогле Цхроме недавно премештене информације о Сигурносни сертификати на друго место и за разлику од претходног места није нимало згодно. У ствари, већини корисника може бити тешко да пронађе и можда ће престати да проверава сертификате веб локације у потпуности. С друге стране, већина сајтова прелази на Хттпс и, иронично, Гоогле је тај који покреће транзицију.Пре него што почнемо, веома је важно то разумети ССЛ-сертификат су саставни део веб странице и заправо служе као идентитет за ову веб страницу. Већина нас можда нема навику, али увек је добра идеја да проверите безбедносни сертификат пре обављања било какве трансакције на веб локацији, а такође и пре преузимања датотека. Сертификат такође приказује информације о његовом периоду важења, алгоритмима и још много тога. Због тога је веома важно да корисници верификују безбедносне сертификате за веб локацију.

Погледајте безбедносни сертификат у Цхроме прегледачуПогледајте безбедносни сертификат у Цхроме прегледачу

До недавног ажурирања Цхроме-а, корисницима је било веома лако да приступе детаљима безбедносног сертификата једноставним кликом на икону катанца на траци за адресу. Али сада су детаљи уклоњени из Цхроме-а. Чудно је да се детаљи не налазе нигде другде. Међутим, како смо касније сазнали, Цхроме није у потпуности уклонио ову опцију, већ је само преместио на мање доступно место.

Кликните Ф12 за отварање Цхроме алатке за програмере. Уверите се да то радите док сте активни на сајту.

Изабери Сигурност таб када отворите интерфејс. Ово је место где ћете наћи Погледајте сертификат “, а кликом на њега отвориће се информације о безбедносном сертификату у новом прозору претраживача.руковалац услугама

Погледајте безбедносни сертификат у Цхроме прегледачу

Уверавајући се да веб локација шифрује ваше податке и да има важећи сертификат, штитите се од злокобних елемената који прикупљају информације. То је оно од чега ће вас такође спасити Пхисхинг напади .

Проблем је, међутим, у томе што Гоогле нигде није споменуо померање ове опције, а као што смо раније рекли, дефинитивно је мање интуитивна. Такође морате да кликнете и да се крећете, што је прилично напоран задатак да само проверите сертификат веб локације. Међутим, и даље је могуће видети безбедносне сертификате у Цхроме-у, али не и у другим прегледачима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Одвојено, желим да приметим још један мали савет. Да бисте приступили другим информацијама у вези са безбедношћу, кликните на икону „и“ на траци за адресу Цхроме-а. Овде можете проверити колачиће, камеру, обавештења, ЈаваСцрипт дозволе, слике, синхронизацију у позадини и друге дозволе.

Популар Постс