Како користити Интернет Екплорер у Гоогле Цхроме-у

How Use Internet Explorer Within Google ChromeКао ИТ стручњак, увек тражим нове начине да оптимизујем свој радни ток. Један од начина који сам недавно открио је како се користи Интернет Екплорер у Гоогле Цхроме-у. Ево како то функционише: 1. Отворите Гоогле Цхроме и идите на мени подешавања. 2. Кликните на картицу „Напредно“. 3. У одељку „Систем“ кликните на дугме „Отвори подешавања проксија“. 4. Ово ће отворити оквир за дијалог 'Интернет Пропертиес'. 5. Идите на картицу 'Везе' и кликните на дугме 'ЛАН подешавања'. 6. У оквиру дијалога „Подешавања локалне мреже (ЛАН)“ потврдите избор у пољу за потврду „Користи прокси сервер за своју ЛАН“. 7. У поље 'Аддресс' унесите ИП адресу Интернет Екплорер сервера. 8. У поље „Порт“ унесите број порта који користи Интернет Екплорер сервер. 9. Кликните на дугме 'ОК'. 10. Затворите оквир за дијалог 'Интернет Пропертиес'. То је то! Сада можете да користите Интернет Екплорер у Гоогле Цхроме-у.Неке веб локације исправно раде само у Интернет Екплорер-у. Већина ових сајтова се налази на интранету корпоративних компанија. Ако сте корисник Гоогле Цхроме-а, и даље можете да користите Интернет Екплорер из Цхроме-а за покретање и истраживање таквих веб локација.

Да бисте могли да користите Интернет Екплорер из Гоогле Цхроме-а, потребно је да инсталирате проширење прегледача. Једног дана ИЕ Таб Ектенсион инсталиран, можете почети да користите Интернет Екплорер (са контролним објектом претраживача) без отварања Интернет Екплорер-а. Само треба да кликнете на ИЕ икону која се појављује поред адресне траке у Гоогле Цхроме-у. Икона ће се појавити након инсталирања ИЕ картице у Цхроме-у. Подразумевано можете да користите ИЕ7 из Цхроме-а. Али ако на рачунару имате инсталирану новију верзију Интернет Екплорер-а, можете да користите ИЕ8, па чак и ИЕ9, а да заправо не отворите Интернет Екплорер. Такође можете да отворите и конфигуришете Интернет подешавања помоћу екстензије ИЕ Таб.

цхкдск формат

Да бисте инсталирали екстензију ИЕ Таб, отворите Цхроме продавницу и потражите „ИЕ Таб“. Када га добијете, кликните двапут и потврдите инсталацију проширења. Када се инсталира, можете видети ИЕ икону на десној страни Цхроме-ове адресне траке.Да бисте отворили тренутну веб локацију у ИЕ режиму, кликните на икону картице ИЕ. Гоогле Цхроме ће користити ИЕ7 (осим ако не изаберете другачије: разматрано у наставку) за приказ тренутне веб странице. Добићете ИЕ адресну траку где можете видети УРЛ тренутне веб странице. Такође, картица ће се приказати као „ИЕ: Назив веб локације“. На пример, ако користите Гоогле, то би било „ИЕ: Гоогле“.

тренутно нисмо у могућности да се повежемоДа бисте променили верзију ИЕ, кликните на икону француског кључа у траци за адресу картице ИЕ, а НЕ у траци за адресу Гоогле Цхроме-а. Ово ће отворити нову картицу на којој можете прилагодити понашање ИЕ картице.

Овде ће вам показати различите машине за приказивање Интернет Екплорер-а доступне на вашем рачунару. Изаберите онај који вам је потребан.

лиценца за Виндовс ускоро истиче

Такође можете да наведете неке УРЛ адресе које Гоогле Цхроме увек треба да отвара у ИЕ режиму. То можете постићи кликом на икону француског кључа на картици ИЕ (НЕ у адресној траци Гоогле Цхроме-а). У новој картици која се отвори изаберите Укључите аутоматске УРЛ адресе. Сада наводите УРЛ адресе у режиму Ауто УРЛ.

Такође можете да наведете џокер знакове, као што је знак звездице, да означите све веб странице са одређеног сајта које треба да се отворе у ИЕ режиму. На пример, ако додате аутоматску УРЛ адресу хттпс://тхевиндовсцлуб.цом/ *, све УРЛ адресе које почињу са тхевиндовсцлуб.цом ће се отворити у ИЕ режиму.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ово објашњава како да користите Интернет Екплорер из Гоогле Цхроме-а. Ако имате било каквих недоумица или нешто да додате, користите поље за коментаре испод.

Популар Постс