Грешка ИД догађаја кернел-Повер 41, систем је поново покренут без потпуног искључивања

Kernel Power Event Id 41 ErrorКао ИТ стручњак, често ме питају о грешци Кернел-Повер Евент ИД 41 и да ли је то нешто због чега треба да бринем. Кратак одговор је да то није велика ствар и да то можете безбедно игнорисати. Грешка Кернел-Повер Евент ИД 41 је узрокована искључивањем система без потпуног искључивања. Ово се може догодити из више разлога, али најчешћи је када се систем искључи без претходног затварања свих апликација. Када се то догоди, Виндовс нема прилику да правилно затвори кернел, што може довести до ове грешке. На срећу, грешка Кернел-Повер Евент ИД 41 није озбиљна грешка и можете је безбедно игнорисати. Међутим, ако редовно видите ову грешку, вреди проверити да ли постоје апликације које се не затварају правилно када искључите систем. У закључку, грешка Кернел-Повер Евент ИД 41 није разлог за забринутост и може се безбедно занемарити. Међутим, ако редовно видите ову грешку, вреди проверити да ли постоје апликације које се не затварају правилно када искључите систем.ИД догађаја Виндовс кернела 41 - уобичајена грешка која се може наћи у прегледнику догађаја у оперативном систему Виндовс 10/8/7 и Виндовс Сервер. Мицрософт је недавно објавио чланак о начинима за решавање ових проблема.

Систем се поново покренуо без потпуног искључивања

Систем се поново покренуо без потпуног искључивања

Симптоми су поновно покретање рачунара, а критична порука о грешци се евидентира у евиденцији догађаја:Име дневника: Систем
Извор: Мицрософт-Виндовс-Кернел-Повер
ИД догађаја: 41
Ниво: критичан
Опис: Систем је поново покренут без претходног искључивања. Ова грешка може бити узрокована тиме што систем не реагује, руши се или неочекивано губи напајање.

Зашто систем приказује грешку Кернел-Повер Евент ИД 41?

ИД догађаја напајања кернела: Грешка 41 се генерише у различитим сценаријима када се рачунар искључи или поново покрене неочекивано. Када покренете Виндовс рачунар, он проверава да ли је рачунар исправно искључен. Ако рачунар није исправно искључен, генерише се порука „Кернел-Повер Евент 41“. У следећа три сценарија, догађај 41 се може генерисати.

Како поправити Виндовс Језгро ИД догађаја 41? Или како пронаћи основни узрок?У овом чланку, Мицрософт је поменуо три различита сценарија зашто се то дешава и како то поправити.

Сценарио 1:

Рачунар се поново покренуо и постоји грешка БугЦхецкЦоде Стоп у подацима о догађају.

Сценарио 2:

Искључите рачунар притиском и држањем дугмета за напајање

Сценарио 3:

Систем се насумично поново покреће и није наведена грешка БугцхецкЦоде Стоп или рачунар потпуно не реагује (тешко виси)

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

За више информација о томе како да ово поправите, погледајте овај Мицрософтов документ подршке, посетите КБ2028504 .

Популар Постс