Како поделити Ц диск на партиције у оперативном систему Виндовс 10 без форматирања

How Partition C Drive Windows 10 Without FormattingМожете да партиционирате Ц диск у оперативном систему Виндовс 10 без форматирања помоћу командне линије Схринк Волуме или Дискпарт и креирате нову партицију на њему. Погледајте процедуру овде.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да поделим Ц диск на више партиција у оперативном систему Виндовс 10 без форматирања. Иако постоји неколико различитих начина да се то уради, увек препоручујем коришћење алата као што је ДискПарт. ДискПарт је услужни програм који вам омогућава да управљате дисковима, партицијама и волуменима на рачунару. Да бисте поделили Ц диск на више партиција, следите ове кораке: 1. Покрените ДискПарт укуцавањем „дискпарт“ у мени Старт. 2. Када се ДискПарт покрене, откуцајте 'лист диск' и притисните Ентер. Ово ће навести све дискове прикључене на ваш рачунар. 3. Откуцајте 'селецт диск 0' и притисните Ентер. Ово ће изабрати Ц диск. 4. Откуцајте 'цреате партитион примари сизе=512' и притисните Ентер. Ово ће креирати нову партицију на Ц диску величине 512 МБ. 5. Поновите корак 4 за сваку додатну партицију коју желите да креирате. 6. Када креирате све партиције које желите, откуцајте 'екит' и притисните Ентер да затворите ДискПарт. Партиционисање Ц диска на више партиција може бити корисно из различитих разлога. На пример, можда ћете желети да имате засебну партицију за свој оперативни систем и другу партицију за своје податке. Или, можда ћете желети да направите више партиција како бисте могли да инсталирате више оперативних система на рачунар. Без обзира на разлоге за партиционисање Ц диска, ДискПарт је најбољи алат за тај посао. Следите горе наведене кораке да бисте свој Ц диск поделили на више партиција без форматирања.Видео сам неколико рачунара где примарна партиција - диск Ц - има додатни простор за складиштење. Неки рачунари уопште немају партицију, док други имају мању партицију. Пошто није могуће уклонити Ц диск на којем је инсталиран Виндовс ОС, показаћемо да и даље можете да партиционирате Ц диск у Виндовс 10 без форматирања - са Смањити обим процес.Шта се дешава током процеса компресије запремине

Позива се функција коју ћемо користити за партиционисање диска Ц скупља . Ово осигурава да датотеке на диску остану нетакнуте. Он и даље ствара још једну партицију од тога. Компресија се може користити из алатке за управљање дисковима која је доступна у оперативном систему Виндовс 10.

Пре него што започнете процес, уверите се да Ц диск није пун или скоро пун. У таквом случају будите сигурни избришите непотребне датотеке и довољно простора.итунес не ради на Виндовс 10

Онда бих вам саветовао да користите алат за дефрагментацију диска Ц . Ово ће помоћи да се убрза процес скупљања што је више могуће.

Када процес компресије започне, он распоређује датотеке на такав начин да се подаци померају на једну страну физичког сектора. Друга страна остаје празна и креира се партиција. Зато је потребан простор за привремено коришћење.

Диск партиције Ц у оперативном систему Виндовс 10 без форматирања

Прво треба да знате једну важну ствар. ИН процес скупљања захтева време . Брисање партиције и креирање нове је много брже. Међутим, ово није опција. Зато се побрините да имате довољно времена да га завршите.Отворите командну линију са Вин + Р и откуцајте цомпмгмт.мсц након чега следи притисак на тастер Ентер. Отвориће се Конзола за управљање рачунаром.

Идите на Складиште > Управљање дисковима и требало би да видите листу свих дискова и партиција унутар њега.

Пронађите партицију са ознаком „Примарни диск“. Обично се означава словом Ц.

Прво кликните десним тастером миша на партицију Ц и изаберите Смањити обим .

Партиција Ц диска без форматирања

Алат за управљање диском ће вас тада питати колико је простора доступно за компресију. Може потрајати.

Смањи волумен у Виндовс 10 управљању дисковима

како се укључује бежична тастатура Мицрософт 2000

Тада би требало да видите прозор Креирај партицију, који приказује количину простора на коју можете да смањите диск Ц.

Унесите жељени износ и кликните на „Смањи“.

Белешка: Не можете смањити волумен већи од простора у којем се налазе непомичне датотеке. Зато сам предложио дефрагментацију диск јединице. Ако јесте, требало би да видите више простора ако је приказано мање.

Окачи то; можда нећете моћи да користите рачунар неко време. Систем ће бити заузет премештањем датотека и стварањем места за нови диск.

Након што се процес заврши, видећете Недодељен простор на диску . Ово ћете морати да користите да бисте креирали нову партицију или волумен који можете да користите на рачунару.

Направите нову партицију из недодељеног простора

Партиција Ц диска без форматирања

  1. Кликните десним тастером миша на недодељени простор на диску и изаберите Нев Симпле Волуме из менија
  2. Унесите количину простора коју желите да доделите за слободан простор и кликните на Даље.
  3. Доделите слово диска
  4. Тип партиције као што је НТФС, Фат 32, итд.
  5. Када се процес заврши, имаћете нову партицију спремну за употребу. Можете креирати више партиција ако желите.

Као што видите, потребно је време и труд. Уверите се да знате шта радите и обратите пажњу на сваки корак. Сваки погрешан корак може довести до брисања партиције и губитка података заувек.

Смањите Ц диск без форматирања помоћу алатке командне линије Дискпарт

Исти резултат можете постићи користећи Команда за компресију алатке Дискпарт. Можете га покренути у ПоверСхелл-у или командној линији са администраторским правима.

Унесите следеће и притисните тастер Ентер -

|_+_|

Затим унесите следеће и забележите број волумена који желите да смањите:

|_+_|

Сада унесите следеће и притисните тастер Ентер -

|_+_|

На крају, откуцајте следеће и притисните тастер Ентер -

|_+_|

Он компресује изабрани волумен на жељену величину у мегабајтима (МБ) ако је могуће, или на минимизирати Ако жељену величину превелик.

виндовс хелло сетуп

Ако не наведете минималну величину, максимална могућа количина простора ће бити заузета.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да су сви кораци јасни, али ако имате било каквих недоумица, питајте нас у одељку за коментаре.

Популар Постс