Колико РАМ-а подржава свако издање оперативног система Виндовс 10?

How Much Ram Does Each Edition Windows 10 SupportСазнајте колико РАМ-а подржава свако издање оперативног система Виндовс 10 или Виндовс Сервер и да ли вам је потребно Про или Ентерприсе издање у зависности од захтева.

Виндовс 10 је оперативни систем за лични рачунар који је развио и објавио Мицрософт као део Виндовс НТ породице оперативних система. Оперативни систем је пуштен у производњу 15. јула 2015. и постао је опште доступан 29. јула 2015. Виндовс 10 је наследник оперативног система Виндовс 8.1, а пуштен је у производњу 15. јула 2015. и постао је опште доступан на 29. јула 2015. године. Виндовс 10 уводи оно што је Мицрософт описао као 'универзалну' архитектуру апликације; ширећи се на апликације у Метро стилу, ове апликације могу бити дизајниране да раде на више Мицрософт фамилија производа са скоро идентичним кодом‍—‌укључујући рачунаре, таблете, паметне телефоне, уграђене системе, Ксбок Оне, Сурфаце Хуб и ХолоЛенс. Кориснички интерфејс оперативног система Виндовс 10 је редизајниран да управља прелазима између интерфејса оријентисаног на миш и интерфејса оптимизованог за екран осетљив на додир на основу доступних улазних уређаја‍—‌нарочито на 2-у-1 рачунарима, оба интерфејса укључују ажурирани Старт мени који укључује елементе традиционалног Виндовс 7 Старт мени са плочицама оперативног система Виндовс 8.У раним данима Виндовс-а, био је ограничен на максимално 4 ГБ меморије; У ствари, почео сам са 256 МБ РАМ-а, што се у то време сматрало одличним. Главни разлог због којег је био ограничен је због 32-битне архитектуре, која је могла читати само адресе до 4 ГБ меморије. У то време су постојали 64-битни, али су били ограничени на сервере.Колико РАМ-а подржава свако издање оперативног система Виндовс 10?

Данас све иде на 64-битну верзију. У ствари, Мицрософт ће сада само нудити 64-битна верзија Виндовс-а на рачунару. Иако 64-битна архитектура може да подржи до 624 ТБ меморије, свака верзија Виндовс-а има своја ограничења. У овом посту анализирамо колико РАМ-а подржава свако издање оперативног система Виндовс 10 и Виндовс 10 Сервер.Колико РАМ-а подржава Виндовс 10?

Виндовс 10 долази у различитим верзијама: Хоме, Едуцатион, Про и Ентерприсе.

Версион Ограничење на 32-битни или к86 Ограничење на 64-битни орт к64
Виндовс 10 Ентерприсе 4ГБ 6 ТБ
Виндовс 10 образовање 4ГБ 2 ТБ
Виндовс 10 Про за радне станице 4ГБ 6 ТБ
Виндовс 10 Про 4ГБ 2 ТБ
Виндовс 10 Хоме 4ГБ 128 ГБ

Прочитајте све што треба да знате о Виндовс 10 Ево.

Колико РАМ-а подржава Виндовс Сервер 2016?

Мицрософт такође нуди Сервер – Датацентер и Стандард Едитион за Виндовс Сервер 2016. У следећој табели су наведена ограничења физичке меморије за Виндовс Сервер 2016.Версион Ограничење на Кс64
Виндовс Сервер 2016 Дата Центер 24 ТБ
Виндовс Сервер 2016 Стандард 24 ТБ

Ако желите да знате о ограничењима физичке меморије у претходним верзијама оперативног система Виндовс, прочитајте овде

Међутим, ако купујете копију Виндовс-а, немојте бити преоптерећени количином РАМ-а наведеном у табели. Морате знати да ли ваша матична плоча подржава и има уторе за меморијске картице.

Дакле, ако имате четири слота и сваки слот може да подржи само 8ГБ флеш диск, можете максимално искористити 32ГБ, ако подржава сваки од 16ГБ, онда можете максимално до 64ГБ. Ако вам не треба Карактеристике оперативног система Виндовс 10 Про Кућна верзија би требала бити довољно добра.

Поред тога, разлика између Хоме и Про верзија је око 5.000 ИНР. Ако треба да надоградите више рачунара код куће, размислите о томе. Про верзија подржава више безбедносних функција које се могу омогућити на нивоу хардвера. Дакле, ако вам је то потребно, можете купити Про.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да вам је овај пост дао јасну представу о томе колико меморије сваки подржава и помогао вам да направите прави избор.

Популар Постс