Како покренути програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10

How Make Program Run Startup Windows 10Програм можете покренути при покретању или аутоматски покренути сваки пут у оперативном систему Виндовс 10/8/7 помоћу директоријума за покретање, регистра, планера задатака или бесплатног софтвера.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да покренем програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10. Постоји неколико различитих начина да се то уради, а метод који изаберете зависиће од ваших посебних потреба. У овом чланку ћу вам показати неколико различитих начина да покренете програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10.Један од начина да покренете програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10 је да користите фасциклу за покретање. Фасцикла Стартуп је посебна фасцикла која се налази у вашем корисничком профилу. Сви програми који се налазе у овој фасцикли аутоматски ће се покренути када се пријавите на Виндовс. Да бисте додали програм у фасциклу Стартуп, једноставно направите пречицу до програма и ставите је у фасциклу за покретање. Програм ће се тада аутоматски покренути следећи пут када се пријавите на Виндовс.шта се користи за шифровање датотека када се користи систем датотека за шифровање (ефс)?

Други начин да покренете програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10 је да користите Планер задатака. Планер задатака је алатка која вам омогућава да закажете задатке, као што су програми, који ће се покренути у одређено време. Да бисте додали програм у Планер задатака, једноставно креирајте нови задатак и наведите програм који желите да покренете. Затим одредите када желите да се задатак покрене и програм ће се аутоматски покренути у то време.

Коначно, можете користити и регистар да покренете програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10. Регистар је база података која чува сва подешавања и опције за Виндовс. Можете користити Регистри за додавање, уклањање или модификацију програма за покретање. Међутим, Регистар је веома моћна алатка и ако нисте пажљиви, лако можете оштетити свој систем. Стога је најбоље да користите Регистар само ако сте искусан корисник.У закључку, постоји неколико различитих начина да покренете програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10. Метода коју одаберете зависиће од ваших посебних потреба. Ако нисте сигурни који метод да користите, препоручујем да почнете са директоријумом Стартуп или Таск Сцхедулером. Ове методе су релативно безбедне и једноставне за употребу. Међутим, ако сте искусан корисник, можете користити и регистар да бисте покренули програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10.

Можда постоје програми које желите да увек покрећете при покретању или покретању. Рецимо да прва ствар коју увек урадите је да покренете претраживач и почнете да претражујете веб. Наравно, када се ваш Виндовс рачунар покрене са радне површине, увек можете ручно да покренете прегледач и унесете УРЛ, али ако желите да се аутоматски покрене, лако можете да наставите да се програми попут прегледача аутоматски покрећу приликом покретања. сваки пут у оперативном систему Виндовс 10/8/7.Покрените програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10

Прво, да ли желите проверите подешавања програма и проверите да ли постоји поставка која омогућава њено покретање при сваком покретању. Ако постоји, онда он лако одговара на питање. Ако не, постоје још три начина да се то уради. Хајде да их погледамо:

1] Поставите пречицу програма у своју фасциклу за покретање

Како покренути програм при покретању у оперативном систему Виндовс 10

рачунар не налази цхромецаст

Најлакши начин је да поставите пречицу програма Виндовс директоријум за покретање .

ИН Фасцикла за покретање тренутних корисника на Виндовс-у се налази на:

|_+_|

Ови програми се покрећу само за тренутног овлашћеног корисника. Да бисте директно приступили овој фасцикли, отворите Покрени, откуцајте |_+_| и притисните Ентер.

ИН Виндовс директоријум за покретање за све кориснике налази на:

|_+_|

Да бисте отворили ову фасциклу, отворите прозор Покрени, откуцајте схелл: генеричко лансирање и притисните Ентер.

пренесите виндовс телефон на ипхоне

У овој фасцикли можете да додате пречице до програма које желите да покренете у оперативном систему Виндовс.

читати : Програм у фасцикли за покретање се не покреће при покретању .

2] Додавање програма за покретање са бесплатним софтвером

Иако уграђен МСЦОНФИГ или услужни програм за конфигурацију система омогућава вам да онемогућите или уклоните уносе за покретање, не дозвољава вам да додате програме за покретање. Једи много бесплатних алата што вам омогућава управљати програмима за покретање .

Да бисте лако додали програме за покретање, можете користити бесплатни софтвер као што је Цхамелеон Лаунцх Манагер или Брзо покретање . Оба су менаџери покретања богати функцијама који олакшавају додавање покретача заједно са њиховим опцијама покретања.

3] Покрените Виндовс Боот Програм преко Регистра

можете користити Путања за покретање регистра да додате програме за покретање при сваком покретању. можете користити трцати и РунОнце кључеве регистратора за покретање програма сваки пут када се корисник пријави или само једном.

30068-39

Кључеви регистра се налазе овде. Они су за тренутног корисника и за све кориснике - покрените сваки пут или покрените само једном:

|_+_|

Више о овоме можете прочитати на МСДН .

4] Користите Таск Сцхедулер да бисте покренули програме при покретању

Можете креирајте чаробњак за основне задатке користећи Виндовс Таск Сцхедулер да би се програм покренуо сваки пут када се покрене, користећи Када се рачунар покрене опција као покретач задатка.

Након што сте ово урадили, можда бисте желели подесите време кашњења за покретање програма. Ако желите, можете и ви аутоматско покретање програма као администратор .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

$ : Овај пост ће вам показати како отворите апликације Виндовс продавнице при покретању .

Популар Постс