Онемогућите програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи Таск Манагер, ВМИЦ, МСЦОНФИГ

Disable Startup Programs Windows 10 Using Task ManagerАко сте ИТ стручњак, вероватно већ знате како да онемогућите програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи Таск Манагер, ВМИЦ или МСЦОНФИГ. Али ако нисте ИТ стручњак, можда не знате како то да урадите. Срећом, ту смо да помогнемо. У овом чланку ћемо вам показати како да онемогућите програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи Таск Манагер, ВМИЦ или МСЦОНФИГ.Прво, хајде да погледамо како да онемогућимо програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи Таск Манагер. Да бисте то урадили, једноставно отворите Таск Манагер и идите на картицу Стартуп. Одавде можете изабрати програме које желите да онемогућите и кликните на Онемогући. Лако, зар не?

Затим, хајде да погледамо како да онемогућимо програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи ВМИЦ. ВМИЦ је алатка командне линије коју можете користити да онемогућите програме за покретање. Да бисте га користили, једноставно отворите прозор командне линије и откуцајте „вмиц стартуп гет цаптион, цомманд“. Ово ће навести све програме за покретање на вашем рачунару. Да бисте онемогућили програм за покретање, откуцајте 'вмиц стартуп вхере цаптион='програм наме' цалл дисабле.'

На крају, хајде да погледамо како да онемогућимо програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10 користећи МСЦОНФИГ. МСЦОНФИГ је алатка коју можете да користите за конфигурисање различитих подешавања у Виндовс-у, укључујући програме за покретање. Да бисте му приступили, једноставно идите на Старт > Рун и откуцајте „мсцонфиг“. Затим идите на картицу Стартуп и поништите избор програма које желите да онемогућите. То је све!Као што видите, постоји неколико различитих начина на које можете да онемогућите програме за покретање у Виндовс 10. Који метод ћете користити зависи од вас, али надамо се да вам је овај чланак помогао да разумете опције које су вам доступне.

У оперативном систему Виндовс 10/8/7, важно је управљати програмима за покретање који не морају да се покрећу сваки пут када покренете Виндовс. Већина програма има тенденцију да се дода на листу покретања, што доводи до тога да ваш рачунар троши ресурсе и можда га успорава. Овај пост вам показује како да контролишете, мењате, управљате и онемогућите програме за покретање у оперативном систему Виндовс 10/8/7. Зауставите покретање или покретање апликација при покретању помоћу Таск Манагер-а, ВМИЦ-а, МСЦОНФИГ-а, бесплатног софтвера Стартуп Манагер, итд.мобогение мелодије звона

Онемогућите програме за покретање у Виндовс 10

ИН виндовс 7 , можете користити услужни програм за конфигурацију система или МСЦонфиг за контролу покренутих апликација. Овај алат нам омогућава да онемогућимо или омогућимо ставке за покретање. Да бисмо покренули овај уграђени услужни програм, куцамо мсцонфиг на почетку претраге и притисните Ентер. Испод Картица „Покретање“ , можете омогућити, онемогућити или уклонити уносе за покретање.

акциони центар се не отвара

Овде, на картици Стартуп, можете да поништите избор ако он или она не желе да се ова ставка покреће при сваком покретању. Наравно, можете само омогућити или онемогућити уносе.

ИН Виндовс 10/8 , ствари су мало другачије. Ако отворите мсцонфиг или услужни програм за подешавање система на картици Стартуп, то можете видети.

Онемогућите програме за покретање

Морате кликнути на везу да бисте отворили Менаџер задатака . Управо из интерфејса менаџера задатака сада можете да онемогућите, омогућите ставке за покретање. Више не морате да отваратемсцонфиг. Само отворите Таск Манагер директно и управљајте ставкама за покретање на картици Стартуп.

ИН Прозор 10 или Виндовс 8.1 да бисте онемогућили или управљали програмима за покретање, потребно је да отворите Менаџер задатака и кликните на Картица „Покретање“ . Овде можете видети листу и кликните десним тастером миша на било који унос да бисте га онемогућили.

Управљање програмима за покретање

Узгред, ако нисте знали, можете и да користите Виндовс Манагемент Инструментатион из командне линије или ВМИЦ-а да бисте видели листу програма за покретање у Виндовс-у. Да бисте то урадили, отворите прозор командне линије.

Тип вмиц и притисните Ентер. Затим откуцајте трцати и притисните Ентер.

вмиц-лаунцх

Видећете листу програма који почињу са вашим Виндовс-ом.

ИН Виндовс 10 сада можете и ви контролишете апликације за покретање преко подешавања оперативног система Виндовс 10 .

Бесплатни софтвер за управљање програмима за покретање

Има и добрих бесплатни софтвер за управљање лансирањем који су доступни као:

 • Мицрософт Ауторунс
 • ВинПатрол
 • ЦЦлеанер
 • Алат за чишћење МСЦонфиг
 • Малваребитес СтартУпЛИТЕ
 • Стартуп Сентинел
 • Брзо покретање
 • Одлагање почетка
 • Стартуп Ассистант
 • ХиБит Стартуп Манагер
 • Ауторун Организер
 • Брзо покретање
 • ВхатсИнСтартуп
 • Стартуп Манагер.

Можете их погледати:

Ови бесплатни програми вам могу помоћи да лако управљате програмима које покрећете и самим тим убрзајте покретање прозора . Последња два вам чак омогућавају да додате покретаче заједно са њиховим опцијама покретања.

инсталатер је наишао на грешку 0к80096002
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Прочитајте такође:

 1. Локација или путања директоријума за покретање у оперативном систему Виндовс 10
 2. Путања за покретање Виндовс регистра
 3. Како одложити покретање програма у Виндовс-у
 4. Онемогућено покретање не почиње након поновног омогућавања у Виндовс-у .
Популар Постс