Како пронаћи верзију УВП апликације у оперативном систему Виндовс 10

How Find Uwp App Version Windows 10Ако сте ИТ стручњак, вероватно знате како да пронађете верзију УВП апликације у оперативном систему Виндовс 10. Али ако нисте, не брините – све ћемо вам објаснити овде. Да бисте пронашли верзију УВП апликације, отворите апликацију Подешавања и идите на Систем > Апликације и функције. Изаберите апликацију за коју желите да пронађете број верзије са листе, а затим потражите колону Верзија. Ако не можете да пронађете колону Верзија, кликните на апликацију да бисте отворили њену страницу, а затим потражите број верзије у одељку Додатне информације. И то је све! Сада знате како да пронађете верзију било које УВП апликације у оперативном систему Виндовс 10.Апликације универзалне Виндовс платформе (УВП) су модерне апликације у Виндовс продавници које се могу користити на свим Виндовс уређајима као што су Ксбок, Хололенс, таблет, рачунар или телефон. У суштини, УВП пружа заједничку платформу за сваки уређај који ради под оперативним системом Виндовс 10. Треба напоменути да је цела идеја коришћења УВП апликације то што она пружа свестраност за коришћење апликације на било ком уређају који је погодан за коришћење у тренутном задатак.

Пронађите верзију апликације за Виндовс 10

Што се тиче модерног изгледа апликација, УВП апликације не пружају стандардни интерфејс као типичне старије апликације. УВП апликације које преузимате из Виндовс продавнице нуде различите аспекте и интерфејсе дизајна корисничког интерфејса. То није сасвим уобичајен интерфејс као у класичним Вин32 апликацијама.

УВП апликације се стално ажурирају новим функцијама за побољшање продуктивности. Иако се ова ажурирања врше аутоматски када су спремна, понекад је потребно знати тачну верзију апликације.Провера верзије класичне апликације као што је Вин32 је прилично лако пронаћи једноставним кликом на Помоћ дугме, а затим идите на Око поглавље. Међутим, провера верзије апликације Виндовс Сторе је мало другачија. Можда ћете морати да пратите низ корака да бисте пронашли информације о верзији апликације. Број верзије се обично налази у одељку О апликацији, али у УВП апликацијама ћете можда морати мало да погледате да бисте пронашли О одељку . Иако вам није увек стало да добијете информације о верзији, оне се понекад користе за дијагностиковање проблема и за ажурирање апликације најновијим функцијама.

Пронађите своју верзију УВП апликације у подешавањима

Можете одмах пронаћи информације о верзији за одређене апликације једноставним отварањем менија хамбургера, а затим притиском Око одељак странице који ће пружити информације као што су број верзије и верзија апликације. Међутим, ако користите УВП апликације као што су Маил, Пхотос, Едге, итд., требало би да користите различите начине да проверите верзију апликације. информације се обично могу наћи у менију подешавања ако их не пронађете у икони хамбургера или зупчаника.

Прво можете отићи до Подешавања на дну прозора и кликните на „О“.У неким апликацијама, нпр Мицрософт ивица , можете да одете на ' Мени додатних радњи 'странице у горњем десном углу. Кликните на „Подешавања“ у падајућем менију, а затим се померите надоле да бисте пронашли опцију „О овоме“ апликације, која ће приказати информације о верзији.

мицрософт фикит 50410

Такође можете да одете у одељак сродних веза и потражите ' Око ' да бисте сазнали верзију, као у случају Виндовс Дефендер Сецурити Центер апликација.

Да бисте уштедели време, уместо да пролазите кроз гомилу процедура само да бисте потражили информације о верзији, можете једноставно да користите командну линију у ПоверСхелл-у да брзо проверите верзију апликације за апликацију коју желите. Следећи кораци ће вам помоћи у томе,

Како пронаћи верзију УВП апликације преко ПоверСхелл-а

Идите на почетни мени и откуцајте ПоверСхелл ИСЕ.

Отворите ПоверСхелл командну линију и откуцајте -

|_+_|

Притисните ентер.

На њему ће бити наведени сви детаљи о апликацијама доступним на вашем уређају, као и информације о верзији.

Можете да увезете све информације о апликацијама уређаја у текстуалну датотеку. Да бисте то урадили, унесите следећу команду:

|_+_|

Ако вам је тешко да пронађете информације које су вам потребне о апликацији из толиког броја резултата, једноставно откуцајте команду праћену именом апликације ограђено звездицом *, као што је приказано у наставку:

|_+_|

На пример-

|_+_|

Притисните Ентер и видећете број верзије као што је приказано испод.


Надам се да ће вам овај мали водич бити од помоћи.

како снимити клип игре на кбок оне

Јавите нам ако имате питања.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како преузети АППКС из Мицрософт продавнице .

Популар Постс