Како издвојити текст из слике користећи ОнеНоте

How Extract Text From Image Using OnenoteКада имате слику која садржи текст који желите да ОЦР, можете да користите Мицрософт ОнеНоте да то урадите. Ево како: 1. Уметните слику у ОнеНоте страницу. 2. Изаберите слику. 3. На картици Формат алатки за слике, у групи Подешавање кликните на дугме Промени боју, а затим кликните на дугме Постави транспарентну боју. 4. Кликните на боју на слици коју желите да учините транспарентном. На пример, ако је текст бео, кликните на белу област. 5. Изаберите слику, а затим на картици Формат алатки за слике, у групи Подешавање кликните на Осветљеност/контраст. 6. У дијалогу Осветљеност/контраст, у оквиру Осветљеност, померите клизач улево док текст не буде јасан. 7. У оквиру Контраст померите клизач удесно док текст не буде јасан. 8. На картици Датотека кликните на Сачувај као, а затим у дијалогу Сачувај као кликните на ОнеНоте бележницу. 9. У дијалогу Сачувај као, у пољу Име датотеке откуцајте име за бележницу, а затим кликните на Сачувај. ОнеНоте ће сачувати бележницу као .оне датотеку, коју можете да отворите у ОнеНоте-у или у Ворд-у.Један унос учи вас како да користите Оффице апликацију за прављење, уређивање и чување белешки. Поред тога, чувар белешки се може користити за уметање готово било које врсте садржаја, укључујући табелу, слику, везу, испис датотеке, видео снимак, аудио снимак и још много тога.

Апликација, ако не знате, подржава оптичко препознавање знакова (ОЦР), алатку која вам омогућава да копирате текст са слике или одштампану датотеку и налепите га у своје белешке. Ово је згодно, посебно када треба да копирате информације са скениране визиткарте у ОнеНоте. Када се текст издвоји, можете да га налепите негде другде у ОнеНоте-у. Хајде да размотримо још један пример.

Рецимо да желите да дигитализујете чланак из часописа. Ако немате добро знање о ОЦР-у, могли бисте да проведете десетине сати прекуцавајући и исправљајући грешке у куцању. Или, најбоље од свега, можете једноставно дигитализовати све материјале који су вам потребни за неколико минута помоћу скенера и софтвера за ОЦР.Оптичко препознавање знакова или ОЦР је технологија која вам омогућава да конвертујете различите типове докумената, као што су скенирани папирни документи, ПДФ датотеке или слике дигиталног фотоапарата, у податке који се могу уређивати и претраживати. Хајде да видимо како то функционише у ОнеНоте 2016/2013.

Извуците текст из слике помоћу програма ОнеНоте

Можете да копирате текст из отиска и налепите га као обичан текст у ОнеНоте. Да бисте издвојили текст из једне слике додане у ОнеНоте, кликните десним тастером миша на слику и изаберите Копирајте текст са слике .

ОнеНоте Извуците текст из сликеКликните на место на које желите да налепите копирани текст, а затим притисните Цтрл + В.

текст копиран

Да бисте издвојили текст из слика датотеке са више страница (ПДФ) за штампање, једноставно отворите ПДФ датотеку, кликните десним тастером миша и изаберите опцију „Штампај“.

опција штампања

Затим, испод прозора који се појављује на екрану рачунара, изаберите Пошаљи у ОнеНоте 2013 за штампање.

Пошаљите једну белешку 2013

Изаберите локацију за датотеку.

Избор локације

Датотека ће започети процес претварања и слања у ОнеНоте.

напредак

Једном конвертован, ОнеНоте ће се отворити и показати вам ПДФ датотеку. Кликните десним тастером миша и изаберите „Копирај текст са страница за штампање“.

копирајте текст са ове опције странице

Сада можете да га залепите где год желите.

У већини случајева можете копирати текст из отиска са мало или без грешке користећи уграђену ОЦР функцију у програму ОнеНоте. Неки фонтови могу да изазову проблеме, посебно серифни фонтови, а такозвани „гротескни фонтови“ – санс-серифни фонтови – као што су Ариал и Вердана, по правилу, не стварају проблеме.

Икона мреже каже да нема приступа Интернету, али ја сам повезан са Виндовс 10

Поред тога, текст се копира тачно онако како изгледа. Дакле, ако је текст у колонама, на крају ћете имати много кратких редова. међутим, ово се може релативно брзо поправити ручним уклањањем прелома реда након сваког реда.

Идите овде да сазнате више Мицрософт ОнеНоте савети и трикови . Такође можете видети ове постове:

  1. Како копирати или издвојити текст из слика
  2. Бесплатан софтвер за издвајање слика из ПДФ датотека
  3. Копирајте текст из отворених прозора помоћу ГетВиндовТект-а
  4. Копирање кодова грешака и порука из оквира за дијалог у Виндовс-у .
Популар Постс