Како да извезете и преузмете Гмаил податке е-поште као МБОКС датотеку

How Export Download Your Gmail Email DataАко желите да преузмете Гмаил имејлове за будућу употребу, можете да их извезете и сачувате као МБОКС датотеку. Овај чланак објашњава како то учинити.

Ако желите да преузмете своје Гмаил податке као МБОКС датотеку, потребно је да урадите неколико ствари. Прво, мораћете да се пријавите на свој Гмаил налог и омогућите ИМАП приступ. Када то урадите, можете да користите алатку као што је Мозилла Тхундербирд да се повежете са својим Гмаил налогом и преузмете своје податке е-поште као МБОКС датотеку. Под претпоставком да сте се већ пријавили на свој Гмаил налог, прва ствар коју треба да урадите је да омогућите ИМАП приступ. Да бисте то урадили, кликните на икону зупчаника у горњем десном углу Гмаил интерфејса и изаберите „Подешавања“. Затим померите надоле до одељка „Прослеђивање и ПОП/ИМАП“ и изаберите опцију „Омогући ИМАП“. Када омогућите ИМАП, можете да користите алатку као што је Мозилла Тхундербирд да се повежете са својим Гмаил налогом и преузмете своје податке е-поште као МБОКС датотеку. Да бисте то урадили, отворите Тхундербирд и кликните на мени „Датотека“. Затим изаберите „Ново“ и „Постојећи налог поште“. Унесите своје име, адресу е-поште и лозинку у обавезна поља и кликните на „Настави“. Тхундербирд ће тада покушати да аутоматски конфигурише подешавања вашег налога. Када то завршите, кликните на опцију „Подешавања сервера“ на левој бочној траци. У прозору „Подешавања сервера“ проверите да ли је поље „Локални директоријум“ подешено на локацију на којој желите да сачувате своју МБОКС датотеку. Затим кликните на дугме 'Прегледај' и изаберите ту локацију. На крају кликните на дугме 'ОК'. Сада када сте конфигурисали Тхундербирд да чува ваше Гмаил податке као МБОКС датотеку, можете започети процес извоза. Да бисте то урадили, кликните на мени „Датотека“ и изаберите „Извези“. Затим изаберите опцију 'Маил' и кликните на дугме 'ОК'. У прозору 'Извоз' изаберите опцију 'Локалне фасцикле' и кликните на дугме 'У реду'. Тхундербирд ће сада извести ваше Гмаил податке као МБОКС датотеку на локацију коју сте раније навели.Ако нисте знали, можете преузети све е-поруке са свог Гмаил налог бесплатно. Ово је згодна функција јер може доћи време када ће неки корисници осетити потребу да преузму старе е-поруке из различитих разлога.Гмаил

Преузмите Гмаил е-пошту

Можда планирају да избришу своје налоге, тако да има смисла преузети све е-поруке за будућу употребу, посебно ако је пријемно сандуче испуњено важним имејловима које не треба брисати.Велико питање је да ли ћемо моћи са лакоћом да преузмемо податке е-поште или ће нам бити тешко да завршимо овај процес? Па, са сигурношћу можемо рећи да неће потрајати дуго, и као што се очекивало, разговарали смо о томе како то постићи у само неколико једноставних корака.

Пре него што наставимо даље, морамо да наведемо да ће сви подаци е-поште бити преузети као датотека. МБОКС фајл . МБОКС датотека је поштанско сандуче е-поште сачувано у формату продавнице поште који се користи за организовање порука е-поште у једној текстуалној датотеци. . То значи да ће корисник имати могућност да га извезе у други клијент е-поште који подржава Мбок.

  1. Отворите свој Гмаил налог
  2. Примените ознаку на све поруке које желите да преузмете
  3. Преузмите поруке као Мбок

Хајде да разговарамо о овоме детаљније ради бољег разумевања.1] Отворите свој Гмаил налог

Прва ствар коју ћете морати да урадите је да отворите свој Гмаил налог. Пратите ову везу и одатле се пријавите са Гоогле корисничким именом и лозинком повезаним са вашим Гмаил налогом.

2] Примените ознаку на све поруке које желите да преузмете

Да бисте преузели одређене поруке, прво им морате доделити ознаку. Да бисте креирали пречицу, изаберите „Креирај нову пречицу“ у левом окну. Ако не видите одељак „Направи нову ознаку“, можда је компактан.

Кликните на одељак под називом „Још

Популар Постс