Како лако извести Екцел графиконе као слике

How Easily Export Excel ChartsАко сте ИТ стручњак, онда знате да је извоз Екцел графикона као слика мука. Али постоји једноставан начин да се то уради, и не укључује никакав компликован жаргон. Прво отворите Екцел датотеку која садржи графикон који желите да извезете. Затим кликните на графикон и изаберите „Копирај“. Затим отворите празан Ворд документ. Затим кликните на дугме „Налепи“ и изаберите „Специјално налепи“. У оквиру за дијалог „Специјално лепљење“ изаберите „Слика“ и кликните на „У реду“. То је то! Графикон ће сада бити налепљен у Ворд документ као слика.Мицрософт Екцел је широко коришћена апликација за табеле због својих невероватних карактеристика. Ово нам омогућава да користимо атрактивне графиконе за лако пружање потпуних информација. Обично делимо Екцел датотеку, али понекад желимо да делимо само графиконе које користимо у Екцел листу. Ове Екцел графиконе можете користити у другим Оффице апликацијама или у било коју сврху. Можда постоји неколико начина да то урадите, али ја ћу вам рећи који је најбољи и најлакши начин за извоз. Екцел графикони као слике . Прочитајте чланак да бисте видели колико је то лако, али пре тога, хајде да видимо шта већина нас ради да би издвојила графиконе као слике из Екцел-а.

како поново покренути фирефок без губљења картица

Извезите Екцел графиконе као слике

извозите Екцел графиконе као слике

Издвојите Екцел графиконе у друге Оффице апликације

Као што је раније речено, један случај употребе је био коришћење Екцел графикона у било којој другој Оффице апликацији као што су Мицрософт Ворд или Мицрософт ПоверПоинт.Обично кликнемо десним тастером миша на крај графикона и изаберемо „Копирај“. Кликом на ивицу осигурава се да је цео графикон изабран, а не само део. Дијаграм је сада копиран у међуспремник.

копирајте Екцел графикон

Сада рецимо да желите да га налепите у Мицрософт Ворд. Затим отворимо Ворд документ, кликнемо на 'Инсерт', а затим кликнемо на 'Имаге' у одељку 'Пасте Оптионс'. Могли сте да видите да је Екцел графикон налепљен као обична слика у Ворд документ и да му можете променити величину по жељи.уметните Екцел графикон у Ворд документ

У другим Оффице апликацијама, лако је уметнути један или два Екцел графикона као слике. Али шта ако желите да уметнете више графикона као слике? У таквим случајевима ова техника не функционише.

Прочитајте такође: Више Екцел савета и трикова за кориснике оперативног система Виндовс

Користите Паинт да сачувате Екцел графиконе као слике

Ако желите да издвојите Екцел графикон као слику директно без коришћења у другим Оффице апликацијама, Паинт је најбоља опција. Можете одабрати било коју апликацију за уређивање слика, али пошто је Паинт лако доступан, дозволите нам да је користимо.

Копирајте графикон из Екцел-а као што је горе описано, покрените Паинт и кликните на „ ЦТРЛ + В » да налепите копирани дијаграм у Паинт и исеците га како желите. Сада кликните

Сада кликните Датотека > Сачувај као и изаберите одговарајућу пропорцију. Дајте му име и сачувајте га као слику. Сада можете да делите ову слику и да је користите било где. Али ни то не изгледа лако ако желите да извучете

Сада можете да делите ову слику и да је користите било где. Али такође не изгледа лако ако желите да издвојите више Екцел графикона као слике.

Претворите Екцел графикон у слике чувањем радне свеске као веб странице

Две методе о којима смо раније говорили неће помоћи ако желите да извезете све Екцел графиконе као слике. Најлакши начин да то урадите је да сачувате целу радну свеску као веб страницу. На овај начин Екцел извози све графиконе у радној свесци као слике тако да их можете одмах користити.

Да бисте то урадили, идите на Датотека > Сачувај као . У прозору Сачувај као изаберите локацију на којој желите да сачувате радну свеску и дајте јој име. Сада

Сада је важан део да изаберете ' Веб сајт (*.хтм, *.хтмл) » у поглављу ' Сачувај као тип » и обавезно изаберите ' цела књига' испод ' Сачувати' опција. Кликните на дугме Сачувај да бисте сачували књигу као веб страницу и занемарили све поруке о компатибилности.

Кликните на дугме Сачувај да бисте сачували књигу као веб страницу и занемарили све поруке о компатибилности.

није могао да пронађе волумен покретања мацоса

сачувајте књигу као веб страницу

Идите до локације на којој сте сачували архиву ове веб странице. Видећете '.хтм' датотеку и фасциклу са истим именом са '_филес' придодатим њој.

сачувана архива веб страница

Отворите ову фасциклу и видећете ХТМЛ, ЦСС и слике. Ове датотеке слика нису ништа друго до графикони који се користе у свим Екцел листовима у сачуваној радној свесци. Видећете копију сваке слике – једну у пуној резолуцији и једну у смањеној резолуцији, тако да можете да је користите у било ком посту на блогу.

Екцел графикони као слике

Овај начин да сачувате радну свеску као веб страницу ће вам помоћи да лако извезете све Екцел графиконе као слике.

Надам се да сте сви уживали у овом једноставном трику. Ако имате шта да додате, поделите са нама у коментарима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Желим да видим како делите Екцел радну свеску са више корисника на мрежи ?

Популар Постс