Како уклонити или форматирати диск Ц помоћу командне линије

How Delete Format C Drive Using Command PromptФорматирајте или уклоните диск Ц помоћу командне линије (ЦМД). Ово вам омогућава да избришете све податке и поново инсталирате Виндовс 10.

Као ИТ стручњак, постоји неколико начина на које можете да уклоните или форматирате диск Ц помоћу командне линије. Један од начина је да користите формату команда. Ова команда ће вам омогућити да форматирате диск Ц из командне линије. Други начин на који можете користити дискпарт команда. Ова команда ће вам омогућити да управљате дисковима, партицијама и волуменима из командне линије. На крају, можете користити фсутил команда. Ова команда ће вам омогућити да извршите различите задатке везане за систем датотека из командне линије.Да бисте користили формату команду, прво ћете морати да отворите командну линију. Да бисте то урадили, мораћете да кликнете на Старт мени и затим откуцате цмд у траку за претрагу. Када се командна линија отвори, мораћете да куцате формат ц: /фс:нтфс а затим притисните ентер. Ово ће форматирати диск Ц и променити систем датотека у НТФС. Ако желите, можете користити и прекидач, који ће извршити брзо форматирање диск јединице Ц.код грешке: м7111-1331

Да бисте користили дискпарт команду, прво ћете морати да отворите командну линију. Да бисте то урадили, мораћете да кликнете на Старт мени и затим откуцате цмд у траку за претрагу. Када се командна линија отвори, мораћете да куцате дискпарт а затим притисните ентер. Ово ће отворити услужни програм ДискПарт. Одавде ћете морати да куцате лист диск а затим притисните ентер. Ово ће приказати све дискове на вашем рачунару. Затим ћете морати да откуцате изаберите диск 0 а затим притисните ентер. Ово ће изабрати диск јединицу Ц. Коначно, мораћете да откуцате чист а затим притисните ентер. Ово ће очистити диск Ц и уклонити све партиције.

Да бисте користили фсутил команду, прво ћете морати да отворите командну линију. Да бисте то урадили, мораћете да кликнете на Старт мени и затим откуцате цмд у траку за претрагу. Када се командна линија отвори, мораћете да куцате фсутил а затим притисните ентер. Ово ће отворити услужни програм за систем датотека. Одавде ћете морати да куцате фсутил прљави упит ц: а затим притисните ентер. Ово ће проверити да ли је диск Ц прљав. Ако јесте, мораћете да откуцате фсутил прљави сет ц: а затим притисните ентер. Ово ће поставити диск Ц да буде прљав. На крају, мораћете да откуцате искључивање /р /ф /т 0 а затим притисните ентер. Ово ће поново покренути рачунар и приморати га да провери грешку на диску Ц.Многи корисници желе да знају како да форматирају системски диск или диск Ц помоћу командне линије. Командна линија олакшава форматирање готово свега осим Ц диска на којем је инсталиран Виндовс. У овом посту ћемо објаснити како да уклоните Ц диск са командне линије, али не на уобичајен начин.

Форматирајте Ц диск помоћу командне линије

Све ово претпоставља да и даље можете да покренете Виндовс 10 на нормалан начин. Ако не можете, једини начин је да користите УСБ стицк за покретање . Тада можете користити напредни опоравак  1. Ресетујте Виндовс 10
  2. Форматирајте диск помоћу напредног опоравка
  3. УСБ диск за покретање

Мораћете да користите Формат цомманд да форматирате било коју партицију. Ако желите да уклоните део који можете користити Дискпарт услужни програм .

1] Ресетујте Виндовс 10

Форматирајте Ц диск помоћу командне линије

Виндовс 10 нуди уграђено решење које вам омогућава да ресетујете или надоградите свој Виндовс 10 рачунар. Иако је ово други начин да се решите свега осталог на рачунару, образац вам омогућава да очистите рачунар, али оставите Виндовс инсталиран. Ово поједностављује пренос рачунара.

То није баш метод командне линије, али решава сврху због које сте желели да уклоните Ц диск.

2] Форматирајте диск помоћу напредног опоравка.

Како уклонити диск Ц помоћу ЦМД (командне линије)

Можете покрените Адванцед Рецовери из Виндовс-а без коришћења диска за покретање.

Отворите Виндовс 10 подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак > Напредно покретање. Кликните на дугме Поново покрени сада и бићете пребачени директно на Адванцед Рецовери.

Овде можете да отворите командну линију, а затим употребите команду ФОРМАТ да избришете све са диска Ц.

Виндовс 10 заглављен на екрану за пријављивање

Такође можете да користите алатку Дискпарт за уклањање партиција и креирање нове од нуле.

3] УСБ диск за покретање

Ако из било ког разлога не можете да покренете рачунар и морате све да форматирате, једина опција је УСБ диск за покретање.

Прећи ћете на напредни опоравак где ћете пратити исту опцију као горе. Можете га користити и за поновну инсталацију оперативног система Виндовс 10, који ће заузврат форматирати све на рачунару.

Форматирање или брисање диска Ц, односно поновно покретање Виндовс 10, сада је веома једноставно.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Можете користити било коју од ових метода, али будите сигурни направите резервну копију свих датотека на вашем рачунару. Након што се форматирање заврши, нећете моћи да вратите податке.

Популар Постс