Како направити Веннов дијаграм у Мицрософт ПоверПоинт-у

How Create Venn Diagram Microsoft PowerpointАко желите да креирате Венов дијаграм у Мицрософт ПоверПоинт-у, овај чланак објашњава како можете да креирате запањујуће Веннове дијаграме.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да направим Венов дијаграм у Мицрософт ПоверПоинт-у. Иако постоји неколико различитих начина да се то уради, најчешћи приступ је коришћење уграђеног алата за облике. Да бисте креирали Венов дијаграм у ПоверПоинт-у, почните тако што ћете отворити нову презентацију и изабрати картицу 'Инсерт'. Затим кликните на дугме „Облици“ и изаберите тип Веновог дијаграма који желите да креирате. Када уметнете Венов дијаграм, можете додати сопствени текст и прилагодити боје и фонтове тако да одговарају вашем бренду. Да бисте то урадили, једноставно кликните на елемент који желите да измените и унесите измене. Креирање Веновог дијаграма у ПоверПоинт-у је брз и лак начин за визуелизацију података и преношење информација. Уз мало вежбе, моћи ћете да креирате дијаграме професионалног изгледа који ће импресионирати ваше колеге и клијенте.Да ли сте се икада запитали како да стварате Венов дијаграм у поверпоинту? Не брините јер ћемо разговарати о томе како да то урадите на најлакши начин. Упориште - један од најбољих алата за рад са илустрацијама и другим врстама слика.Сада, када је у питању додавање Веновог дијаграма, ово је врло лако урадити јер нема потребе да се овај дијаграм креира директно од нуле. Пошто је то ПоверПоинт, графикон већ постоји и корисници прво морају да знају где се налази и како да га додају.

Како направити Венов дијаграм у ПоверПоинту

Додавање Веновог дијаграма је само један део тога јер не знају сви како да га подесе. Хајде да разговарамо о томе детаљније.1] Уметните Венов дијаграм у ПоверПоинт презентацију

Како направити Венов дијаграм у ПоверПоинту

Дакле, када је у питању додавање Веновог дијаграма, прво морате да отворите Мицрософт ПоверПоинт, а затим обавезно идите на Инсерт таб . Одатле, обавезно изаберите СмартАрт са опција траке које су вам доступне.

Након тога, појавиће се прозор који се зове Изаберите СмартАрт графику . У овом прозору требало би да видите неколико опција које можете изабрати преко левог окна. Да бисте креирали Венов дијаграм, кликните на онај који се зове Однос .Сада би требало да будете у могућности да видите област са много облика. Молим те, бирај Примари Фриенд крени напред. Можете сазнати називе сваког дијаграма тако што ћете прећи курсором преко било којег од њих.

Када изаберете Басе Венн, кликните У реду дугме за додавање графикона у радни простор за прилагођавање.

2] Како поставити Венов дијаграм

Сада када знате како да додате Венов дијаграм у свој ПоверПоинт презентација документ, време је да га прилагодите својим потребама. То можемо учинити тако што ћемо превући блок Веновог дијаграма да бисмо га учинили мањим или већим. Такође можете ротирати кутију како желите.

Такође, када завршите задатак промене величине, време је да додате текст у оквире. Кликните на одељак са текстом, затим унесите шта желите и то је то.

Када је реч о бојама, постоји опција да промените боју Веновог дијаграма у нешто лепше од подразумеваних опција. Да бисте променили боје, изаберите графикон, а затим кликните дизајн . Сада би требало да видите опције боја , па само напред и изаберите то.

како убацити неколико редова у екцел

Појавиће се падајући мени са неколико основних Венових дијаграма распоређених у различитим бојама. Изаберите један и гледајте како се промене дешавају у реалном времену.

Као што видите, сваки круг има исту боју, али не брините јер то можемо променити на боље. Само кликните десним тастером миша на један од кругова, а затим кликните Формат Схапе . Одатле изаберите Испуна > Чврста попуна > Боја .

Урадите ово за сваки круг док не будете задовољни променама.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како уметнути аудио или звучне датотеке у ПоверПоинт .

Популар Постс