Како направити кружни графикон у Екцелу

How Create Pie Chart ExcelНаучите како да направите кружни графикон у Екцел-у са процентима, без бројева, речи, више података или колона, итд. Тортни графикон вам помаже да разумете распршеност података.

Тортни графикон је графички начин за приказивање података, а Екцел је одличан алат за њихово креирање. Ево водича корак по корак за креирање тортног графикона у Екцелу: 1. Прво изаберите податке које желите да укључите у кружни графикон. У овом примеру, изабраћемо ћелије А1:А4. 2. Затим кликните на картицу Инсерт на траци, а затим кликните на дугме Пие цхарт. 3. Екцел ће тада направити подразумевани тортни графикон за вас. 4. Затим можете да прилагодите изглед свог тортног графикона тако што ћете кликнути на графикон, а затим изабрати опције које желите да промените. На пример, можете променити боје, додати етикете и тако даље. 5. Када будете задовољни изгледом тортног графикона, можете га сачувати или одштампати за употребу у својим извештајима или презентацијама.Иако вам је дато много опција за креирање графикона у Екцел-у, сваки графикон има другачији опсег и различиту употребу. Тортни графикон је обично дводимензионални графикон који се користи за поређење вредности између две колоне. Ако желите да направите кружни графикон у Екцелу, прочитајте овај чланак.Како направити кружни графикон у Екцелу

Како направити кружни графикон у Екцелу

У овом чланку ћемо третирати хијерархијски сунбурст графикон као тип тортног графикона, иако је процедура за додавање мало другачија. Процедура за креирање тортног графикона за податке који се простиру само на 2 колоне је једноставна.Изаберите податке у две колоне у питању.

  • Притисните Уметни > Тортни графикон .
  • Затим изаберите 2-Д пие цхарт.

Увећани приказ 2Д тортног графикона изгледа овако:

  • Ако изаберете податке из више од две колоне када користите 2Д тортни графикон, графикон ће занемарити уносе изван прве две колоне.
  • Исто за хијерархијски дијаграм сунбурст .
  • Изаберите податке у две колоне у питању.
  • Притисните Уметање > Још графикона > Хијерархијски > Сунбурст .

Направите хијерархијски графикон СунбурстУвећани поглед на хијерархијски дијаграм сунбурст прописно:

Графикон ће изгледати као тортни графикон на вашем Екцел листу, али ће вредности вероватно бити унутар тортних графикона.

Направите графикон са подацима распоређеним у више колона у Екцел-у

У идеалном случају, тортни графикон није најбоља опција за оне који раде са више колона. Ово ће даље поделити сваку питу на уносе у колонама. Боље да пробаш са тракастим графиконом. Међутим, процедура за креирање кружног графикона података са више колона је следећа:

Изаберите комплетне податке у свим колонама.

Притисните Уметни > Тортни графикон .

позадина презентације Виндовс 10 не ради

Сада изаберите било који од Крофна или 3Д графикони .

Направите тортни графикон у Екцел-у

Подесите величину и позицију графикона.

Треба напоменути да су параметри кружног графикона, осим за 2-Д графикон ће радити исто чак и ако их користите само за 2 колоне.

Тортни графикони о којима се овде говори су статичне природе, што значи да ће вредности у графикону остати константне чак и када се вредности на листи података мењају.

Ако вам је потребно да се вредности на кружном графикону промене када се листа података промени, покушајте креирање динамичког графикона у Екцел-у.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да помаже!

Популар Постс