Како претворити Гоогле слајдове у ПоверПоинт и обрнуто

How Convert Google Slides PowerpointНаучите како да конвертујете Гоогле слајдове у ПоверПоинт и ПоверПоинт у Гоогле слајд. Такође можете изабрати да аутоматски конвертујете датотеке приликом отпремања.

Ако сте ИТ стручњак, знате да су Гоогле слајдови и ПоверПоинт корисни алати. Али шта ако треба да конвертујете презентацију из једног формата у други? Ево кратког водича како да то урадите. Да бисте конвертовали презентацију Гоогле слајдова у ПоверПоинт, једноставно отворите датотеку у Гоогле слајдовима и кликните на „Датотека“, а затим на „Преузми као“. У падајућем менију изаберите „Мицрософт ПоверПоинт“. Датотека ће се затим преузети као ПоверПоинт датотека. Да бисте претворили ПоверПоинт презентацију у Гоогле слајдове, отворите датотеку у ПоверПоинт-у и кликните на „Датотека“, а затим на „Сачувај као“. У падајућем менију изаберите „Гоогле слајдови“. Датотека ће се затим преузети као датотека Гоогле слајдова.Гоогле слајдови је алтернативни алат за Мицрософт ПоверПоинт. Ако сте у Гоогле екосистему, има смисла да пређете на Гоогле слајдове. Међутим, често морате да прелазите између Гоогле Слиде-а и Мицрософт ПоверПоинт-а. Волимо мешовити екосистем где на крају користимо оба и мењамо се у зависности од захтева клијента. У овом посту ћемо објаснити како да претворите Гоогле Слиде у ПоверПоинт и обрнуто.Гоогле диск нуди могућност конвертовања презентације креиране у слајдовима у Мицрософт ПоверПоинт, ОДП, ПДФ, па чак и слике. Следите ове методе да бисте конвертовали један формат у други.

Претворите Гоогле слајд у ПоверПоинт

Претворите Гоогле слајд у ПоверПоинтАко сте примили датотеку Гоогле слајда путем е-поште или на диску, релативно је лако конвертовати. Гоогле диск нуди уграђени претварач који вам омогућава преузмите датотеку Гоогле Слиде као Мицрософт ПоверПоинт.

Постоје три начина за претварање слајдова у ПоверПоинт.

Кликните десним тастером миша на слајд и изаберите „Учитај“. . Биће преузета као ППТКС датотека.фик.еке асоцијација датотека

Други начин конверзије је када је слајд отворен. Притисните Мени „Датотека“ > „Преузми“ > „Мицрософт ПоверПоинт“. Међутим, не постоји опција да се то промени или онемогући. Не можете променити подразумевани формат за отпремање.

Трећи начин - увезите слајдове у нови или постојећи Гоогле слајд. Можете га увести са већ учитаног слајда или са рачунара. Када се увоз заврши, видећете преглед слајда. Изаберите слајдове које желите да увезете и обавезно изаберите опцију Задржи изворну тему.

Претворите ПоверПоинт у Гоогле слајд

Како претворити Гоогле слајдове у ПоверПоинт и обрнуто

Да бисте претворили ПоверПоинт у Гоогле слајд, када га преузмете, мораћете да омогућите одговарајућу опцију на диску. Гоогле ће задржати датотеке какве јесу када их отпремите на диск, али ако желите да их конвертујете, отворите Гоогле диск, кликните на икону подешавања (икона зупчаника у менију). Означите поље поред „Претвори отпремљене датотеке у формат уређивача Гоогле докумената“.

Требало би да будете свесни да обе компаније имају своје начине рада са датотекама. Када претворите ППТКС у Гоогле слајдове, велике су шансе да ће форматирање бити другачије. Зато обавезно конвертујте у формат Гоогле слајдова, отворите га у онлајн уређивачу и проверите да ли је све на мрежи. Ако опција није означена, Гоогле диск третира га као било коју другу датотеку и не ради ништа.

Надамо се да је пост било лако пратити и да сте успели да конвертујете Гоогле слајдове у ПоверПоинт и обрнуто. Увек треба да проверите форматирање слајда након конверзије.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезано читање: Како претворити Екцел датотеку у ПДФ користећи Гоогле диск.

Популар Постс