Како претворити Екцел датотеку у ПДФ на мрежи са Гоогле диском

How Convert Excel File Pdf Online Using Google DriveПретворите било коју Екцел датотеку у ПДФ датотеку тако што ћете је отпремити на Гоогле диск као Гоогле табелу. Процес је заиста једноставан и може се обавити за неколико секунди.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да претворим Екцел датотеку у ПДФ. Постоји неколико различитих начина да то урадите, али мој преферирани метод је коришћење Гоогле диска.Прво, мораћете да отворите своју Екцел датотеку на Гоогле диску. Затим кликните на мени Датотека и изаберите „Преузми као ПДФ“.Када се ПДФ преузме, можете га отворити у жељеном ПДФ прегледачу. Волим да користим Адобе Ацробат Реадер, али постоји много других добрих опција.

То је све! Пратећи ове једноставне кораке, можете лако претворити Екцел датотеку у ПДФ.Ако редовно користите Мицрософт Оффице Екцел да делите свој рад са другима, онда сте највероватније наишли на ситуацију у којој сте желели да пошаљете некоме Екцел датотеку као ПДФ датотеку. Подразумевани метод који је Мицрософт предложио за ово је једноставан, међутим, ако не знате, постоји и алтернативни метод конверзије Екцел датотеку у ПДФ датотеку од стране Гоогле диск . Дај да видимо! Метода је једноставна и захтева само притискање неколико тастера.

Претворите Екцел у ПДФ помоћу Гоогле диска

ПДФ је најпопуларнији формат датотеке који представља документе без обзира на софтвер. Стога му се може лако приступити на различитим платформама. Штавише, дигитални потпис у ПДФ-у служи као средство за потврду аутентичности документа. Ако желите да претворите Екцел датотеку у ПДФ преко Гоогле диска, прво морате да отпремите Екцел датотеку као Гоогле табела .Пријавите се на свој налог на Гоогле диску. Ако ово први пут користите Гоогле производ, отворите Гоогле налог пре него што наставите.

Када завршите, идите на Гоогле диск и кликните на дугме „Креирај“ као што је приказано на слици испод и изаберите опцију „Отпремање датотеке“ приказану испод.

Гоогле диск

Затим идите до локације ваше Екцел датотеке и двапут кликните на име датотеке да бисте је преузели.

Када се преузимање заврши, вратите се на Гоогле диск, пронађите своју Екцел датотеку, кликните десним тастером миша на њу и изаберите „ Отворите у Гоогле табелама '.

Након тога, само кликните на мени „Датотека“ и изаберите „Преузми као ПДФ“.

претворите екцел датотеку у пдф датотеку користећи Гоогле диск

Када се од вас затражи да потврдите радњу, изаберите Извези.

То је то!

како искључити траку за претрагу цортана

Подразумевани метод за претварање Екцел датотеке у ПДФ

Изаберите мени „Датотека“ на траци програма Екцел. Изаберите Сачувај као и двапут кликните на Овај рачунар.

Затим, у прозору „Сачувај као“ идите до датотеке коју желите да конвертујете у ПДФ.

На крају, кликните на „Сачувај“ да бисте генерисали ПДФ датотеку.

Екцел датотеку у Гоогле ПДФ

Можете користити било који од ова два метода који вам више одговара.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

САВЕТ : Можете конвертујте, компримујте, потписујте ПДФ документе помоћу бесплатних Ацробат Онлине алата .

Популар Постс