Како додати бројеве редова у Мицрософт Ворд документ

How Add Line Numbers Microsoft Word DocumentБројеви линија ће вам помоћи да изаберете важне тачке из очитавања. Ворд подржава ову функцију. Научите како да додате бројеве редова у МС Ворд документ.

Додавање бројева редова у Мицрософт Ворд документ је једноставан процес који се може завршити у неколико корака. Прво отворите документ у програму Мицрософт Ворд. Затим кликните на картицу „Изглед странице“ у горњој траци менија. Затим кликните на падајући мени „Бројеви редова“ у одељку „Подешавање странице“ на картици „Изглед странице“. На крају, изаберите жељену опцију нумерисања линија из падајућег менија и кликните на „ОК“ да бисте применили промене. Нумерисање редова је корисна алатка за праћење одређених делова дугог документа. Такође може бити од помоћи приликом уређивања документа, јер олакшава упућивање на одређене редове.На којој сам линији? Понекад се питам када креирам документ у Мицрософт Ворд . Сама та помисао ме је навела да пронађем начин да додам бројеве редова у Ворд и схватим важност овога на првом месту.Бројеви редова налазе своју широку употребу у истраживачким радовима и другим изворима, где помажу да се изаберу важне тачке из читања. Софтвер Оффице Ворд има уграђену функцију. Може се користити и поставити на одговарајући сајт у чланку.

Додајте бројеве редова у Ворд

Поред додавања, могуће је подесити и нумерацију линија. То је брзо и лако! Под претпоставком да имате отворен документ (коме желите да додате бројеве редова), идите на картицу Изглед странице у интерфејсу траке програма Ворд и кликните на Бројеви редова.Додавање бројева редова у Ворд

слике прозора рефлектора се не мењају

У падајућем менију изаберите Опције нумерисања линија.

Опција нумерисања линија 2Одмах ћете бити преусмерени на прозор за подешавање странице. Уверите се да сте на картици „Изглед“. Ако није, изаберите картицу и кликните на поље „Бројеви линија“ на дну прозора.

Виндовс Дефендер деинсталирати

Додајте бројеве редова у Ворд

Видећете нови искачући прозор са много поља празним.

Додајте линију

Омогућите ову функцију, а затим наставите са подешавањем бројева редова у документу. Опције укључују

  • Број за почетак
  • Колико бројеви треба да буду удаљени од текста
  • Повећање за које ће бројеви бити приказани, и
  • Ако желите да поново покренете нумерисање редова на свакој страници, у сваком одељку или користите континуирану шему нумерисања од почетка документа.

Када сте изабрали, кликните на ОК да бисте затворили прозор Бројеви редова и поново на ОК да бисте затворили прозор за подешавање странице.

То је то! Требало би да видите да ваш документ има конфигурацију нумерисања редова коју сте изабрали.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако имате питања, напишите их у коментарима. Ако вам се допао чланак, слободно га лајкујте и поделите са другима!

Популар Постс