Исправите грешку у систему датотека у оперативном систему Виндовс 10

Fix File System Error Windows 10Шта је грешка система датотека? Грешка система датотека је грешка која се јавља када покушавате да приступите или манипулишете датотекама на вашем рачунару. До ових грешака може доћи из више разлога, укључујући оштећене датотеке, лоше секторе на чврстом диску или друге проблеме. Како да поправите грешке у систему датотека у оперативном систему Виндовс 10 Постоји неколико начина да поправите грешке у систему датотека у оперативном систему Виндовс 10. Можете покренути уграђени алат за проверу системских датотека да бисте скенирали и поправили оштећене датотеке. Такође можете користити ДИСМ алат за поправку оштећених системских датотека. Коначно, можете користити СФЦФик алат за поправку оштећених системских датотека. Провера системских датотека Провера системских датотека је уграђени алат који може да скенира и поправи оштећене датотеке. Да бисте га користили, отворите командну линију и откуцајте сфц /сцаннов. Ово ће скенирати ваш систем у потрази за оштећеним датотекама и покушати да их поправите. ДИСМ ДИСМ је још један алат који се може користити за поправку оштећених системских датотека. Да бисте га користили, отворите командну линију и откуцајте дисм /онлине /цлеануп-имаге /ресторехеалтх. Ово ће скенирати ваш систем у потрази за оштећеним датотекама и покушати да их поправите. СФЦФик СФЦФик је алатка која се може користити за поправку оштећених системских датотека. Да бисте га користили, преузмите алатку са Мицрософт веб локације и покрените је. Ово ће скенирати ваш систем у потрази за оштећеним датотекама и покушати да их поправите.Лош сектор, оштећене датотеке, погрешна политика извршавања датотека и други фактори се сматрају главним разлогом Грешке у систему датотека . Поруку о грешци обично прате бројеви, као што су 2018375670, 1073741819, 2147219200, 2147219196, 2147219194, 805305975, итд. Ово се може десити када отварате фотографије, покушавате да покренете датотеку еке или да покренете било коју датотеку. . Постоје разне исправке или заобилазна решења која можемо предузети да бисмо се решили ове грешке. Али пре тога бих вам препоручио да поново покренете Виндовс рачунар и проверите да ли је поменута грешка нестала или не. Понекад привремени кварови такође доводе до ове врсте грешке.

Грешка система датотека

Ови кодови грешака представљају следеће сценарије:  • 2018375670: Ово је грешка на диску која може бити узрокована лошим секторима, интегритетом диска или другим разлозима.
  • 1073741819: Ова грешка у систему датотека може настати ако се вредности регистратора подешавања УАЦ или контроле корисничког налога промене или су системске датотеке оштећене.
  • 2147219200: Овај код грешке се може појавити због оштећених системских датотека које подржавају извршавање програма.
  • 2147219196: Ова грешка је углавном узрокована бројним УВП апликацијама због неких грешака у њиховој инсталираној структури.

САВЕТ : Овај пост ће вам показати како да поправите Грешка система датотека 2147219196 .

Грешка у систему датотека у Виндовс 10

Предузећемо следеће поправке и решења да бисмо се решили грешке система датотека 2018375670 на Виндовс 10 рачунару,

  1. Покрените враћање система.
  2. Покрените ЦхецкДиск.
  3. Покрените Проверу системских датотека и ДИСМ.

1] Користите враћање системапокрените батцх датотеку као администратор без упита

Вратите свој рачунар у претходно стање користећи Систем Ресторе

Тип сисдм.цпл у пољу Започни претрагу и притисните Ентер. Изаберите картицу означену Заштита система а затим изаберите Заштита система таб.

Сада ће се отворити нови прозор у којем ћете морати да изаберете жељено Тачка враћања система. Након што изаберете жељену тачку враћања система, пратите упутства на екрану да бисте вратите свој рачунар .

Проверите да ли вам је овај метод помогао у решавању проблема.

2] са диском за проверу

Започните притиском ВИНКЕИ + Кс или кликните десним тастером миша на дугме Старт и изаберите Командни редак (администратор) или претражите цмд у пољу за претрагу Цортана, кликните десним тастером миша на икону командне линије и изаберите Покрени као администратор. Притисните да за примљени УАЦ промпт или контролу корисничког налога. Затим ће се коначно отворити прозор командне линије. Сада унесите следећу команду за покретање цхкдск а затим притисните Ентер.

|_+_|

Почеће да проверава грешке и поправи их. У супротном, појавиће се порука: Цхкдск не може да се покрене јер волумен користи други процес. Да ли желите да се овај волумен закаже за проверу следећи пут када поново покренете систем? (Не баш)

хит И да закажете проверу диска за следеће поновно покретање система.

2] Користите проверу системских датотека и ДИСМ

Покрените ЦМД као администратор а затим покрените следећу команду за покрените проверу системских датотека :

|_+_|

Након што је скенирање завршено, поново покрените систем.

шта значи омогућен макро

Такође можете користити наш бесплатни програм ФикВин покрените услужни програм за проверу системских датотека једним кликом.

Сада да поправи Виндовс Упдате датотеке помоћу ДИСМ-а , отворен Командни редак (администратор) и унесите следеће три команде узастопно и једну за другом и притисните Ентер:

|_+_|

Пустите ове ДИСМ команде да се покрену, а затим поново покрените рачунар и покушајте поново.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће ово решити ваш проблем!

Популар Постс