Укључите или искључите прегледе сличица у програму Виндовс 10 Филе Екплорер

Enable Disable Thumbnail Previews Windows 10 File ExplorerНаучите како да онемогућите или омогућите преглед сличица у Филе Екплорер-у са поставкама Филе Екплорер, Регистри, Гроуп Полици итд. у оперативном систему Виндовс 10. Оне убрзавају процес навигације.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да укључим или искључим преглед сличица у Виндовс 10 Филе Екплорер-у. Ево кратког водича како то да урадите. Прво отворите Филе Екплорер и кликните на картицу Приказ. Затим кликните на дугме Опције. У прозору Опције фасцикле који се отвори кликните на картицу Приказ. У оквиру Напредна подешавања померите се надоле до опције Увек прикажи иконе, никада сличице и опозовите је. Кликните на ОК да бисте сачували промене. То је то! Сада би ваши прегледи сличица требало да буду искључени.У Виндовс 10 Возач приказује мале прегледе видео записа и слика које се чувају на чврстом диску нашег система. Већина нас је навикла да прегледа нашу колекцију гледајући прегледе сличица.То је зато што нам ове сличице омогућавају да брзо прегледамо садржај истраживача датотека и не морамо да отварамо сваку датотеку чија имена могу бити збуњујућа. Тхумбнаил Превиев учините процес навигације приметно брзим, али он има свој скуп проблема који вас могу навести да онемогућите ову функцију на вашем Виндовс 10 систему.

На основу овога научите како да омогућите и онемогућите преглед сличица у оперативном систему Виндовс 10.Мицрософт Оффице Профессионал Плус 2010 наишао је на грешку током подешавања

Онемогућите преглед сличица у Филе Екплорер-у

Преглед сличица може бити веома корисна функција јер вам омогућава да прегледате Виндовс датотеке без отварања. Садржај Филе Екплорер-а се може прилагодити изузетно великим иконама, великим иконама, средњим иконама и приказу детаља/плочица, ово је одлично за оне који воле да буду организовани. Али, као што сам рекао, то доноси своје невоље. Креирање сличица за брзу навигацију/преглед датотека успорава друге операције са датотекама, утиче на перформансе система и узрокује неред у корисничком интерфејсу. У овом случају, препоручује се да онемогућите ову функцију.

Ако ваше слике или друге датотеке приказују генеричку Виндовс икону, као што су планине и језеро за слике, или икону медија плејера за видео записе, функција прегледа сличица је вероватно онемогућена. С друге стране, ако можете да видите мали снимак садржаја датотеке, функција ће бити омогућена.

Ево различитих процеса за омогућавање и онемогућавање функције приказа сличица: 1. Преко опција истраживача
 2. Коришћење контролне табле
 3. Коришћење уређивача регистра
 4. Кроз опције перформанси
 5. Коришћење уређивача смерница групе.

Ови процеси су детаљније описани у наставку.

1] Укључите или искључите прегледе сличица помоћу опција Филе Екплорер-а.

Онемогућите преглед сличица у Филе Екплорер-у

о ноадд-овима

Да бисте онемогућили, пратите ове кораке:

 1. иди ' Возач 'И притисните' фајл'
 2. ИН ' Мени датотека »Кликни« Промените фасциклу и опције претраге '
 3. Горња радња ће се отворити ' Својства фасцикле Оквир за дијалог, кликните овде Погледај Таб.
 4. Сада провери ' Увек прикажи иконе, а не сличице Опција која се појављује под ' Напредна подешавања '.
 5. Кликните на „ добро' и ' Применити ’.

До укључити , пратите исти поступак као горе до корака „ 3 ' а затим поништите ознаку ' Увек прикажи иконе, а не сличице 'Варијанта.

2] Прикажи сличице преко контролне табле

Онемогући преглед сличица

Да бисте омогућили, пратите ове кораке:

 1. од ' старт мени 'Иди на' Контролна табла '
 2. притисните ' систем и безбедност 'И притисните' Систем '.
 3. Изабери ' Напредна подешавања система 'појављује се у левом окну.
 4. ИН ' Особине система 'притисните' Подешавања ' испод ' Перформансе Наслов.
 5. Сада у ' Опције перформанси У оквиру за дијалог ' визуелни ефекат Таб
 6. Проверавати ' Прикажи сличице уместо икона ' испод ' Обичај: Наслов.
 7. притисните ' ДОБРО' и ' Применити ' да бисте сачували промене.

Да бисте онемогућили преглед сличица преко контролне табле, опозовите избор „ Прикажи сличице уместо икона ' испод ' Обичај: Наслов.

3] Коришћење уређивача регистра

Виндовс ажурира из командне линије

1] Кликните на „ Виндовс тастер + Р

Популар Постс