Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелије са краја радног листа

Ekcel Ne Moze Da Ubaci Nove Celije Jer Bi Gurnuo Neprazne Celije Sa Kraja Radnog ListaМицрософт Екцел је одличан Мицрософтов софтвер за прорачунске табеле. Има много корисних функција које вам помажу да управљате својим подацима. Док су уређивали табелу у Екцел-у, неки корисници су наишли на Мицрософт Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелије са краја радног листа грешка. Ова грешка се јавља када корисник покуша да убаци ред или колону у Екцел. Ако видите исту грешку у програму Екцел, користите решења наведена у овом чланку.  Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелијеКомплетна порука о грешци коју Екцел приказује је:

Мицрософт Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелије са краја радног листа. Ове ћелије могу изгледати празне, али имају празне вредности, неко форматирање или формулу. Избришите довољно редова или колона да направите места за оно што желите да уметнете, а затим покушајте поново.Мицрософт Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелије са краја радног листа

Пре него што пређемо на решења, хајде да разумемо узрок ове грешке. Требало би да знате зашто овај Екцел понекад приказује ову поруку о грешци.

вмваре биос

Порука о грешци објашњава узрок овог проблема. Ако га пажљиво прочитате, знаћете да неки подаци могу, али и не морају бити сакривени. Ови подаци спречавају Екцел да убацује редове и колоне.

Екцел има највише 1048576 редова и 16384 колоне . Ако скролујете до дна, видећете да последњи ред има број 1048576. Слично томе, последња колона је КСФД. Уметање редова и колона не мења ове вредности. Можете пробати ово. Пређите на последњи ред, а затим уметните нови ред. Видећете да је ред уметнут, али број 1048576 остаје константан. Иста ствар важи и за колоне.Сада, пробај ово. Унесите вредност у последњи ред и последњу колону. До последњег реда и колоне у Екцел-у можете доћи притиском на Цтрл + стрелица надоле анд тхе Цтрл + стрелица удесно кључеве респективно. Након што унесете вредност у колону огласа последњег реда, када уметнете ред или колону, Екцел ће вам показати исту поруку о грешци. Иста ствар се дешава ако примените форматирање на последњи ред или колону. Овако можете да репродукујете ову грешку у новој Екцел датотеци.

Ако Екцел убаци ред(ове) или колону(е), подаци у последњем реду или колони ће нестати јер су померени са краја радног листа. Зато Екцел не убацује ред(ове) или колону(е).

програми попут уторрент

Да поправим Мицрософт Екцел не може да убаци нове ћелије јер би гурнуо непразне ћелије са краја радног листа грешка у Екцел-у, имате три начина:

  1. Избришите уносе из последњег реда и колоне
  2. Обришите форматирање из последњег реда и колоне
  3. Направите нови лист у Екцел-у или направите нову табелу

Погледајмо све ове исправке детаљно. Пре него што наставите, препоручујемо вам да направите копију ваше Екцел табеле и да је сачувате на другој локацији за резервну копију.

1] Избришите уносе из последњег реда и колоне

Идите на последњи ред и колону и избришите податке које садрже. Ако видите да је последњи ред или колона празан, подаци могу бити негде другде у последњем реду или колони, односно у било којој ћелији у последњем реду или последњој колони.

  Избришите податке у последњем реду и колони

Изаберите последњи ред и притисните Избриши дугме. Урадите исту ствар са последњом колоном. Ово би требало да реши проблем. Ако ово не помогне, сачувајте своју Екцел датотеку и поново покрените Екцел.

виндовс 10 на ссд вс хдд

2] Обришите форматирање из последњег реда и колоне

Ако горњи корак није помогао, нека врста форматирања је можда примењена на последњи ред или колону. Изаберите последњи ред и колону и обришите форматирање. Да бисте обрисали форматирање, изаберите Кућа картицу и идите на „ Обриши > Обриши све .” Сачувајте Екцел датотеку и поново покрените Екцел (ако ово не помаже).

Такође можете покушати још једну ствар. Изаберите први празан ред. Сада притисните Цтрл + Схифт + стрелица надоле . Ово ће изабрати све празне редове. Сада притисните дугме Избриши и обришите форматирање изабраних редова. Поновите исти поступак за све празне колоне. Да бисте изабрали све празне колоне, изаберите прву празну колону, а затим притисните тастер Цтрл + Схифт + стрелица надесно .

ограничења без робоформе

3] Направите нови лист у Екцел-у или направите нову табелу

Ако проблем и даље постоји, креирајте нови лист у програму Екцел и копирајте све своје податке са претходног листа на нови лист. Сада проверите да ли можете да убаците редове или колоне у нови лист. Ако јесте, избришите претходни лист. Алтернативно, такође можете да направите нову празну табелу и тамо копирате своје податке. Користите курсор миша да изаберете податке за копирање. Немојте користити Цтрл + А пречица јер ће изабрати све ћелије због којих ће се проблем појавити у новом листу или табели.

Надам се да ово помаже.

читати : Међуспремник се не може испразнити, други програм можда користи Екцел грешку међуспремника .

Како да све притиснем надоле у ​​Екцелу?

Да бисте све гурнули надоле у ​​Екцел-у, морате да гурнете све редове надоле који садрже податке. Да бисте то урадили, изаберите први ред који садржи податке и уметните нове редове изнад њега. Најлакши начин да то урадите је да користите пречицу на тастатури. Након што изаберете први ред који садржи податке, притисните и држите Цтрл кључ. Сада, притисните + кључ. Сваки пут када ударите + тастер, нови ред ће бити уметнут изнад изабраног реда.

Како да подигнем све ћелије нагоре у Екцелу?

Можете да гурнете све ћелије нагоре у Екцел-у тако што ћете их повући нагоре. Да бисте то урадили, изаберите жељени опсег ћелија. Поставите курсор миша на ивицу селекције. Бела икона плус у Екцел-у ће бити промењена у стрелицу. Држите леви клик и померите изабране ћелије да бисте их превукли на жељено место.

Прочитајте следеће : Екцел спречава уметање датотека које блокира .

  Мицрософт Екцел не може да убаци нове ћелије
Популар Постс