Избаците или затворите ЦД/ДВД лежиште помоћу интервентних тастера, пречица или бесплатног софтвера

Eject Close Cd Dvd Tray Using HotkeyМожете да избаците, затворите, затворите ЦД/ДВД лежиште на Виндовс рачунару помоћу пречице, пречице на радној површини, контекстног менија или бесплатног софтвера као што су Доор Цонтрол, ВинЕјецт и НирЦмд.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да избацим или затворим ЦД/ДВД лежиште помоћу интервентних тастера, пречица или бесплатног софтвера. Ево неколико начина да то урадите: 1. Користите Виндовс+Е пречицу. Ово ће отворити Филе Екплорер, а одатле можете кликнути на ЦД/ДВД уређај и изабрати Избаци. 2. Користите дугме за избацивање у Филе Екплорер-у. Ово се налази поред слова погона за ЦД/ДВД уређај. 3. Користите бесплатни програм као што је ЦД/ДВД Траи Хелпер. Овај програм ће додати дугме за избацивање на Виндовс траку задатака, што олакшава избацивање или затварање лежишта. 4. Користите програм са пречицама као што је АутоХоткеи. Помоћу овог програма можете креирати прилагођене пречице за избацивање или затварање лежишта.Иако постоји дугме на лежишту за ЦД/ДВД које вам омогућава да избаците ДВД или ЦД, многи људи више воле да користе тастатуру или једноставан клик за избацивање ДВД-а. Ово може бити зато што је понекад незгодно јер врата ДВД-а можда нису напред и коришћење дугмета може захтевати тражење дугмета. А онда понекад физичко дугме једноставно неће радити исправно. Штавише, управљање ДВД лежиштем помоћу тастатуре или миша је брже.контролишите кбок оне са Амазон ецхо

Уклоните или затворите лежиште за ЦД/ДВД

Неки људи креирају сопствене ВБСцриптс за секвенце задатака. Позивање треће стране омогућава таквим људима да уклоне ДВД/ЦД лежиште без предузимања било какве ручне радње. Без обзира на разлог, покушајте на следеће начине да избаците ДВД или да га затворите помоћу тастатуре или миша.

Коришћење контроле врата за отварање ДВД лежишта

Контролом је лагани бесплатни програм који вам омогућава да извучете ДВД врата/ладицу једноставним кликом миша. Када инсталирате Доор Цонтрол, добићете икону на Виндовс траци задатака. Кад год желите да избаците ДВД лежиште, само кликните на икону.Уклоните или затворите лежиште за ЦД/ДВД

Такође можете да подесите интервентне тастере са контролом врата ако више волите тастатуру него миш. Можете имати и миша и пречице. Ако користите миш, можете кликнути на икону на траци задатака. Када свирате на тастатури или радите било шта друго, можете једноставно да притиснете интервентни тастер.

Да бисте подесили пречице, кликните десним тастером миша на икону контроле врата. Отвориће се мали прозор са три тастера: Ф11, Хоме и Ф8. Само треба да изаберете један од њих и кликнете на ОК као што је приказано на слици изнад. Једном инсталиран, можете га користити било када. Само се уверите да сте изабрали опцију за покретање контроле врата са Виндовс-ом. Програм ради са свим верзијама Виндовс-а, укључујући Виндовс 10. Контролу врата можете преузети са Дигола вебсите .ВинЕјецт за избацивање или затварање ДВД ладице помоћу интервентних тастера и миша

Коришћење ВинЕјецт-а за брзо избацивање ДВД-а

Мада ВинЕјецт тврди да затвара лежиште ДВД уређаја, нисам могао да га натерам да ради за затварање лежишта. Извлачи ДВД помоћу тастатуре и миша. Софтвер треће стране ради исто као горе. Избацује ДВД лежиште када кликнете на његову икону у Виндовс системској траци послова. Веб локација апликације каже да такође затвара врата - било ручно или аутоматски, али нисам успео да натерам ову функцију да ради на мом рачунару.

Такође можете подесити пречице за отварање врата ДВД-а. За разлику од Доор Цонтрол, која вам даје избор само одабраних тастера, можете изабрати било коју пречицу по свом избору у ВинЕјецт-у.

грешка пријаве логонуи еке

Отворите подешавања тако што ћете десним тастером миша кликнути на икону ВинЕјецт у пољу за обавештавање, а затим идите на картицу Пречице на тастатури. Тамо поставите курсор у текстуални оквир за избор пречице и притисните комбинацију тастера коју желите да користите за избацивање ДВД-а. Затим кликните на ОК и затворите дијалог Преференцес. Након подешавања интервентног тастера, можете га користити за отварање врата. Такође можете подесити да се врата ЦД-а аутоматски затварају Подешавања -> Опште . Само треба да наведете број секунди за чекање пре него што се врата аутоматски затворе. Преузмите ВинЕјецт овде.

Затворите ЦД/ДВД лежиште помоћу командне линије.

можете користити НирЦмд.еке Нирсофтов програм за бројне задатке, укључујући отварање и затварање ДВД лежишта/врата. Мораћете да покренете команду командне линије сваки пут када желите да отворите или затворите врата ЦД-а.

НирЦмд може додати отварање и затварање ЦД/ДВД ладице у контекстни мени

Најбоље је да преузмете НирСофт НирЦмд.еке и копирате га у своју Виндовс фасциклу. Затим направите пречицу на коју можете двапут да кликнете да бисте покренули команде. Можете креирати пречицу за избацивање ДВД лежишта и пречицу за затварање врата ДВД-а. Да бисте направили ознаку:

  1. Кликните десним тастером миша на радну површину
  2. Изаберите Ново -> Пречица
  3. У текстуално поље које се појави унесите: Ц: Виндовс нирцмд.еке ЦД отворен и кликните на Нект. На пример, ако имате Х ДВД, мораћете да унесете Ц: Виндовс НирЦмд.еке цдром отворен Х: и кликните на Нект
  4. Дајте назив пречици и кликните на ОК да бисте затворили чаробњак за пречице.
  5. Када желите да отворите врата ДВД-а, притисните тастер Виндовс + Д да бисте умањили све прозоре, а затим двапут кликните на пречицу коју сте креирали на радној површини.

Такође можете креирати пречицу за затварање врата ДВД-а. Метода је иста као горе. Само користи цдром цлосе у командној линији истакнутој у кораку 3. Можете преузети НирЦмд.еке са НирСофт вебсите .

Висмо , ФГС ЦД Отвори Затвори и Избаци ЦД је још неколико основних алата који ће креирати пречице „Отвори“ или „Затвори“ на радној површини за ЦД/ДВД лежиште.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Погледајте овај пост ако сте Фиока оптичког уређаја се не отвара . Нуди савете о томе како да отворите заглављени ЦД, ДВД или лежиште оптичког уређаја на рачунару, укључујући коришћење алатке треће стране под називом Контрола лежишта .

Популар Постс