ДАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТАЦК-у Плави екран у оперативном систему Виндовс 11/10

Drajver Nevernyj Dostup K Steku Sinij Ekran V Windows 11 10недефинисан

Злогласни плави екран смрти (БСОД) је једна од најстрашнијих грешака које се могу појавити на Виндовс 10 или Виндовс 11 машини. БСОД указује да је дошло до критичног квара у систему и да је оперативни систем искључен да би се спречило даље оштећење. Постоји много различитих узрока БСОД-а, али један од најчешћих је грешка драјвера. Ово се може десити када управљачки програм није компатибилан са оперативним системом или када није правилно конфигурисан. У оба случаја, резултат је исти: систем не може да учита драјвер и приказује се БСОД. Ако видите БСОД, важно је да прво покушате да поново покренете машину. Ако се БСОД настави, мораћете да решите проблем. Постоји неколико различитих начина да се то уради, али најчешћи је да користите Виндовс 10 или Виндовс 11 алат за верификацију драјвера. Овај алат ће скенирати ваш систем у потрази за драјверима који нису компатибилни са оперативним системом и покушати да их поправи. Ако и даље видите БСОД након коришћења алата за верификацију драјвера, можда ћете морати да поново инсталирате оперативни систем. Ово је последња опција, али ће можда бити потребно да поново покренете систем. Без обзира на узрок БСОД-а, увек је добра идеја да направите резервну копију података пре него што покушате да решите проблем. На овај начин, ако нешто крене наопако, имаћете копију својих података коју можете да вратите.Видећете БСОД (плави екран смрти) грешку када ваш систем достигне критично стање у којем више не може безбедно да ради. Такође се зове грешка заустављања. Ово је покушај Виндовс-а да заштити ваш систем од критичне штете. Овај чланак говори о решењима за поправку ДАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТЕКУ Плави екран у оперативном систему Виндовс 11/10.ДРАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТЕКУ Грешка плавог екрана

прегледати трикове елемената

Провера грешке ДРИВЕР_ИНВАЛИД_СТАЦК_АЦЦЕСС је 0к000000ДЦ. Ово указује да је драјвер приступио адреси стека која је испод показивача стека тока стека.ДАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТАЦК-у Плави екран у оперативном систему Виндовс 11/10

Ако видиш ДАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТАЦК-у Плави екран у оперативном систему Виндовс 11/10 рачунара, следећа решења ће вам помоћи да решите проблем.

  1. Покрените онлајн алатку за решавање проблема са плавим екраном
  2. Искључите све уређаје повезане са вашим системом и поново покрените систем.
  3. Извршите хардверско чисто покретање
  4. Онемогућите кеширање или копију сенке БИОС-а
  5. Вратите системске датотеке
  6. Уклоните недавно инсталиране програме
  7. Извршите враћање система у претходно стање
  8. Извршите надоградњу на месту.

Хајде да детаљно погледамо све ове поправке.

1] Покрените онлајн алатку за решавање проблема са плавим екраном

Онлајн алатка за решавање проблема са плавим екраномАлат за решавање проблема са плавим екраном на мрежи није алатка коју можете да покренете на свом систему. Уместо тога, корисницима пружа неке предлоге да поправе БСОД грешку на основу њихових повратних информација. Морате дати неке основне информације, на пример када сте видели грешку Плави екран смрти; након инсталирања ажурирања или током коришћења система итд. На основу ваших података, алатка за решавање проблема ће предложити могућа решења за решавање грешке.

2] Искључите све уређаје повезане са вашим системом и поново покрените систем.

Један од разлога за БСОД грешку је неисправан хардвер. Ако неки од хардверских уређаја повезаних са вашим рачунаром не функционише исправно, можда ћете видети грешку на плавом екрану. У овом случају, БСОД се може често појавити. Ако вам се то догоди, искључите своје уређаје и поново покрените рачунар. Сада погледајте да ли се грешка поново појављује. Ово ће вам помоћи да сазнате да ли је грешка настала због проблема са хардвером или софтвером.

3] Извршите хардверско чисто покретање

Такође можете видети грешке Плавог екрана смрти ако хардвер вашег система није компатибилан са оперативним системом Виндовс 11. Ово можете проверити помоћу ПЦ Хеалтх Цхецкер-а. Међутим, БСОД грешке се такође могу појавити на подржаном хардверу. Ово је обично због застарелог или оштећеног управљачког програма уређаја.

Хардверско чисто покретање је најбољи начин да се идентификује уређај који узрокује БСОД грешке. У овој методи морате да онемогућите све хардверске компоненте једну по једну које нису потребне да би ваш систем радио. То можете учинити тако што ћете онемогућити одговарајуће драјвере уређаја.

4] Онемогућите кеширање или сјенчану копију БИОС-а

Како онемогућити биос кеш или сјенчану копију?

Кеширање БИОС-а или копирање у сенци је процес учитавања РОМ-а у РАМ током покретања рачунара. Овај метод убрзава извршавање команди. Понекад кеширање БИОС-а или копирање у сенци могу узроковати грешке плавог екрана. Проверите да ли је на вашем систему омогућено кеширање или БИОС копија сенке. Ако откријете да је омогућено, онемогућите га.

5] Врати системске датотеке

Оштећене системске датотеке такође узрокују БСОД грешке. Ако проблем и даље постоји, могуће је да су неке од ваших системских датотека оштећене. Предлажемо да покренете алатку за проверу системских датотека да бисте поправили оштећене системске датотеке. Алтернативно, можете покренути и ДИСМ скенирање.

6] Уклоните недавно инсталиране програме

Као што је објашњено раније у чланку, проблеми са софтвером и хардвером могу узроковати грешке плавог екрана на Виндовс уређају. Могуће је да програм или софтвер који сте недавно инсталирали изазивају БСОД грешку на вашем систему. Уклоните програме које сте недавно инсталирали.

7] Извршите враћање система у претходно стање

Опоравак система је алатка која чува регистар и системске датотеке као тачке враћања. Кад год открије промене у систему, као што је инсталирање новог програма, креира другу тачку враћања. Ове тачке враћања се користе за враћање система када дође до проблема. Другим речима, Систем Ресторе враћа ваш систем у стање пре него што је дошло до проблема.

Вратите свој систем

Када отворите Систем Ресторе да бисте вратили свој систем, видећете све тачке враћања које је креирао заједно са датумом. Да бисте вратили свој систем, изаберите тачку враћања након које је БСОД почео да се појављује на вашем систему. Ово ће решити проблем.

8] Извршите надоградњу на месту

Надоградња на месту помаже у обнављању вашег система. Ово је Виндовс инсталација без деинсталирања тренутно инсталираног Виндовс ОС-а. Стога, надоградња на месту не брише податке. Али препоручујемо да направите резервну копију свих података пре него што извршите надоградњу у палати.

Надам се да су вам решења наведена у овом чланку помогла да решите проблем.

читати : Поправите плави екран РДР ФИЛЕСИСТЕМ (Рдбсс.сис) у Виндовс 11/10.

Како поправити плави екран у оперативном систему Виндовс 11?

Постоји много разлога за грешке плавог екрана или заустављања у оперативном систему Виндовс 11. Један од ових разлога је неподржани хардвер. Оштећење системске датотеке такође узрокује БСОД грешке у оперативном систему Виндовс 11. Можете да испробате неке уобичајене исправке да бисте поправили грешке плавог екрана у оперативном систему Виндовс 11, као што су ажурирање свих ваших драјвера, деинсталирање недавно инсталираног софтвера, враћање датотека слике система итд. Ако исправке не помажу , предлажемо да извршите враћање система у претходно стање, надоградњу на месту или чисту инсталацију оперативног система Виндовс 11.

Зашто се плави екран појављује у оперативном систему Виндовс 11?

Плави екран се појављује када Виндовс открије критичне грешке које могу оштетити ваш систем. На пример, висока температура процесора, неисправна РАМ меморија, итд. Поред неисправног хардвера, проблеми са софтвером такође узрокују БСОД грешке на Виндовс уређају. Плави екран је покушај Виндовс-а да заштити системе корисника од оштећења.

Сваки плави екран има јединствени код грешке. Када се појави плави екран, Виндовс приказује код грешке заједно са поруком о грешци. Можете снимити слику ове грешке у сврху решавања проблема. Виндовс чува БСОД евиденције грешака. Можете да видите евиденцију грешака на плавом екрану у прегледачу догађаја уграђеном у Виндовс. На основу информација о грешци плавог екрана у приказивачу догађаја, можда ћете моћи да је решите.

Да ли се плави екран смрти може поправити?

Већина грешака на плавом екрану смрти се може поправити. Можете да видите информације о грешкама плавог екрана у приказивачу догађаја. Ове информације ће вам помоћи да решите БСОД грешке. Осим тога, можете користити и неке опште исправке као што су враћање системских датотека, деинсталирање софтвера треће стране, итд. Мицрософт Онлине Блуе Сцреен Троублесхоотер ће вам такође помоћи да поправите грешке плавог екрана.

Опширније : ЕКСЦЕПТИОН_ОН_ИНВАЛИД_ФИЛЕ Плави екран .

ДРАЈВЕР НЕИСПРАВАН ПРИСТУП СТЕКУ Грешка плавог екрана
Популар Постс